Ilves selvään voittoon Suomen Cupissa

Jalkapallon Ykkösen kauteen 2014 valmistautuva Ilves matkusti lauantaina Naantaliin, missä Kakkosen läntiseen lohkoon valmistautuva ÅIFK isännöi Suomen Cupin 4. kierroksen jännittävää ottelua. Tuulisessa ja kylmähkössä kelissä pelattu ottelu päättyi lopulta Ilveksen selvään 4-1 (2-0)-vierasvoittoon.

Ilves vahvempi

Ottelu alkoi lievällä Ilveksen hallinnalla ja ensimmäinen vaaratilanne nähtiin jo heti 20 sekunnin peli jälkeen. ÅIFK-puolustus pelasi pallon maalivahti Anton Lepolalle, joka potkaisi palloa ylöspäin, mutta liukasliikkeinen Jonne Hjelm hyppäsi eteen. Pallo kimposi kuitenkin ohi maalin.

Reilun vartin kohdilla nähtiin sitten vierasmaali, kun Ilves siirtyi 0-1-johtoon. Yltiöjuonikas Tomi Petrescu laukoi oikealta laidalta pallon viuhuvan kovaa kohti maalinedusruuhkaa, mistä pallo kimpoili ÅIFK-puolustuksen kautta maaliin.

18. minuutin kohdilla jälleen loputtomalla energialla laidallaan puurtanut Jaakko Juuti puolestaan jakeli vasemmalta pallon boxiin, missä miehekkäästi pelanneella 16-vuotiaalla Lauri Ala-Myllymäellä oli oiva maalipaikka. Laukauksesta muodostui kuitenkin löysähkö ja Lepolalla oli helppo työtehtävä noukkia pallo syleilyynsä.

23. minuutilla uusi Ilves-täysosuma näki iltapäivänvalonsa. Jatkuvasti hienoja nousuja laitapakin tontiltaan tehnyt Antti Hynynen syötti Petresculle, joka nosti pallon pöyristyttävän nerokkaasti boxiin Hjelmille. Pari pientä harhautusta siihen, vähän vettä pois korvasta ja pallo maaliin, 0-2.

Puolen tunnin pelaamisen jälkeen myös ÅIFK sai hetkellisesti otetta ja pyöritteli tovin hienosti palloa pistäen Ilveksen hetkellisesti puolustuskannalle. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähty ja tauolle asteltiin numeroissa 0-2.

Toinen jakso alkoi tasaisena ja silmiinpistävää oli molempien joukkueiden suuri harhasyöttöjen määrä.

ÅIFK kavensi 55. minuutilla, kun Alban Ferati laukoi rankkarin vakuuttavasti oikeaan alapesään, 1-2. Pilkkua edelsi tilanne, jossa Ilveksen Henri Malundama joutui kaataman ÅIFK-pelaajan rangaistusalueen viivan rajoilla.

Uneliaan vartin jälkeen Ilves sai jälleen hieman otetta ja otti pienoisen hallinnan kenttätapahtumista. 70. minuutilla Juuti pelasi hyvän paikan Hjelmille, mutta turkulaispuolustus ehti viimeisillä hetkillä eteen.

Muutama minuutti myöhemmin nähtiin ottelun ratkaisu. Hjelm tuikkasi maalinedushärdellin päätteeksi tyylipuhtaalla oikean jalan kärkipotkulla eli kärkkärillä pallon kauniisti ja varmasti oikeaan alapesään, 1-3.

Ilves lisäsi vielä johtoaan 79. minuutilla. Hienon matsin pelannut Kaarlo Rantanen riisti pallon kotipuolustukselta ja lopuksi sijoitti pallon silmiähivelevällä kauneudella varmasti verkkoon, 1-4.

Nuo 1-4-numerot jäivät myös lopullisiksi ja Ilvekselle ansaittu voitto. Ottelu ei ollut missään nimessä parasta Ilvestä tällä kaudella, mutta rutiinisuoritus riitti selvään voittoon lauantaina.

RoPS saapuu Tampereelle Cupin 5. kierroksella

Tamperelaisten tasaisesta ryhmästä erottuivat laitapakki Hynynen, keskikentällä fyysisyydellään dominoinut Antti Ojanperä sekä hyökkäyksen tutkapari, kahden maalin hyökkääjä Hjelm sekä huippuvireinen Petrescu.

- ÅIFK antoi kyllä kovan vastuksen meille. Joukkue yritti pelata palloa maassa ja ajoittain heidän peli pyöri erittäin hyvin. Meillä ensimmäisen jakson loppu ja toisen jakson alku olivat aika huonoa, mutta muuten mielestäni pelasimme kelpo matsin ja ansaitsimme voiton.

- Todella mielenkiintoista kohdata Veikkausliigajoukkue Cupin 5. kierroksella. Toivottavasti tamperelaisyleisö saapuu sankoin joukoin kannustamaan meitä, kommentoi keskikentällä 90 minuuttia taistellut Ojanperä.

Suomen Cupin 5. kierroksella vastus kovenee, kun Veikkausliigassa pelaava Rovaniemen Palloseura saapuu Tampereelle. Tuon ottelun ajankohta selviää lähipäivinä.