Ilves miesten Suomen Cupin voittoon

• Jalkapallosarjat

Ilves juhlisti historiansa kolmatta Suomen Cupin voittoa, kun se kaatoi IFK Mariehamnin 2-0 (2-0).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja heti muutaman minuutin jälkeen IFK Mariehamnilla oli maalipaikka kulmapotkun jälkitilanteessa. Ilves-vahti Mika Hilander kuitenkin onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Seuraavaksi asialla Keaton Isaksson, joka testasi Hilanderin torjuntavirettä eikä tamperelaisvahti ollut yllätettävissä.

Vartin kohdalla Ilves oli lähellä maalia, kun kulmapotkusta Baba Mensah pääsi puskemaan, mutta ylärima pelasti kotijoukkueen. Heti seuraava tilanne nähtiin Ilveksen maalilla, mutta jälleen Hilander oli mies paikallaan.

Ottelun alku oli hyvin värikäs ja tilannerikas. Paras paikka nähtiin 18. minuutilla, kun Hilanderille sattui pienoinen lapsus ja hän pelasi pallon suoraan Aristote Mbomalle, joka kuitenkin laukoi tyhjästä maalista ohi.

Reilun puolen tunnin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali. Felipe Aspegren keskitti maalille ja Lauri Ala-Myllymäki laukoi vaikeasta asennosta pallon verkkoon. Juuri ennen taukoa Ilves iski toistamiseen. Vapaapotku leijaili lähelle päätyrajaa, josta Mensah puski sen maalille ja lopulta Tatu Miettunen pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon.

Toiselle puoliajalle IFK Mariehamn lähti raivoisasti hakemaan kavennusmaalia. Paine oli Ilveksen päässä ja 70. minuutilla Robert Crawford pääsi laukomaan tulisesti rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Hilander venyi komeaan torjuntaan.

Paras kavennuspaikka tuli 83. minuutilla, kun IFK:n Aapo Mäenpää keskitti ja Rick Ketting puski tolppaan. Paluupallosta Mboma pääsi vielä yrittämään pienestä kulmasta, mutta laukaus jäi etuverkkoon.

Näin Ilves pääsi juhlistamaan historiansa kolmatta Suomen Cupin voittoa. Samalla Ilves varmisti paikkansa Eurooppa-liigassa ensi kaudeksi sekä 50 000 euron palkintosumman.