Takaisin
13.6.2019 klo 11.58

Huuhkajaturnaus Eerikkilässä käyntiin torstaina

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Kolmatta kertaa järjestettävä Huuhkajaturnaus kokoaa Eerikkilään neljäksi päiväksi yli 200 pelaajaa ikäluokasta -05 sekä runsaasti valmentajia ja muita lajin parissa työskenteleviä.

Torstaina alkava ja sunnuntaihin asti jatkuva turnaus on melkoinen voimannäyttö koko suomalaiselta jalkapallolta.

- Meillä on nyt kahden vuoden kokemus turnauksesta tässä muodossa ja täällä vierailleet ulkomaalaiset ovat kehuneet tapahtumaa kovasti. Muutos aiempaan on ollut aika iso, mutta pyrimme koko ajan kehittämään konseptia edelleen ja tänä vuonna on tarkoitus vain parantaa edellisistä turnauksista, poikien maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola kuvaa.

Vaikka konsepti on aiempaan verrattuna uusi, Lehtola muistuttaa, että edeltäjät eli Piirijoukkue Cup ja Pohjola Cup ovat tarjonneet hyvän pohjan Huuhkajaturnauksellekin.

- Edelleen tämä on erittäin tärkeä pelaajatarkkailutapahtuma kuten ennenkin. Mukaan on kuitenkin tuotu yhä enemmän myös valmennusosaamisen kehittämistä, Lehtola toteaa.

- Täällä on reilusti yli 200 vuonna 2005 syntynyttä poikaa koko valtakunnasta ja lisäksi vahva maajoukkue- ja aluevalmentajien tiimi, jossa mukana on vielä osa talenttivalmentajista. Kaikkien joukkueitten valmentajiksi on pyritty lisäksi löytämään jo osaavia, mutta edelleen kehittyviä ja kehittymään halukkaita valmentajia, joilla on kokemusta seurajoukkueen kanssa Huuhkajapäivistä.

Kyse joukkueitten kohdalla ei kuitenkaan ole vain yksittäisistä valmentajista, vaan tiimissä on kahden valmentajan lisäksi maalivahtivalmentaja ja videoanalyytikko.

- Maalivahtivalmentajille ja videoanalyytikoilla samoin kuin erotuomareillekin on myös koulutusta tapahtuman yhteydessä, Lehtola kertoo.

Kohti maajoukkuetta

Yksi pienistä viilauksista itse turnaukseen on se, että päätöspäivänä ei enää pelata All Stars -ottelua, vaikka turnauksen tähdistöjoukkue edelleen nimetäänkin.

- Tällä muutoksella saamme jokaiselle pelaajalle yhden pelin jokaiselle päivälle sekä lisäksi yhden ylimääräisen harjoituksen, Lehtola perustelee.

Huuhkajaturnaus on merkittävä rajapyykki pelaajapolulla kohti maajoukkuetoimintaa, mutta Lehtola painottaa, että mistään suoranaisesta vedenjakajasta ei ole kysymys.

- Tämä on kuitenkin vain yksi tapahtuma, toki tärkeä sellainen. Täällä olevilla pelaajilla on matka vielä alussa ja myös tämän turnauksen ulkopuolelta maajoukkuetoimintaan nousee taatusti pelaajia myöhemmin ja vastaavasti myös päinvastoin – näin se aina menee.

- Maajoukkuetta ajatellen pienen lisäporkkanan tuo tällä kertaa se, että ikäluokka pelaa ensimmäiset maaottelunsa jo tämän vuoden puolella eli marraskuussa pelattavassa UEFA Development -turnauksessa.

Eerikkilään kokoontuu suuri määrä jalkapallon parissa työskenteleviä ja pitkään tapahtumia seurannut Lehtola näkee kokonaiskehityksen erittäin positiivisena.

- Voi nyt jo lausua ison kiitoksen kaikille. Tänne tullaan todella hyvällä asenteella ja halukkaina oppimaan. Joskus takavuosina näin ei aina välttämättä ollut.

Lisää turnauksesta (ohjelma, joukkueet ym.) >>

Huuhkajaturnauksen jälkeen Eerikkilässä järjestetään vastaava tyttöjen Helmariturnaus 16. - 19.6.