Huuhkajat koki tappion Unkarille

Huuhkajat koki sunnuntaina 0-2 (0-2) -tappion Unkarille Nations Leaguen lohkovaiheen viimeisessä ottelussa.

Unkari loi alussa pari vaarallista tekopaikkaa. Ensimmäisen kymmenminuuttisen vaarallisin paikka siunaantui Zsolt Kalmarille, mutta tämän laukaus viuhahti hieman ohi Jesse Jorosen vartioiman maalin.

Pelin edetessä Huuhkajat pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. 18. minuutilla Suomen johtomaali oli todella lähellä, kun pallonriiston jälkeen Jasse Tuominen vapautti Teemu Pukin puolittaiseen läpiajoon. Pukki laukoi kohti etuyläkulmaa, mutta Unkarin maalivahti Péter Gulácsi venyi torjuntaan. Kulmapotku pelattiin maalin edustalle ja Sauli Väisänen pääsi laukomaan, mutta veto livahti vasemmalta ohitse.

Huuhkajien painostus jatkui. 20. minuutilla Pukki pääsi jälleen laukomaan, mutta tälläkin kertaa Unkarin maalivahti venyi pallon tielle.

Unkari meni johtoon 29. minuutilla. Näyttävän syöttökuvion jälkeen Ádám Szalai laukoi pallon tarkasti oikeaan alakulmaan.

Unkarin 2-0-johto-osuma syntyi Huuhkajien menetettyä pallon vaarallisessa paikassa. 37. minuutilla Ádám Nagy pääsi laukomaan ja laukoikin tulisesti. Joronen sai hieman käsiään väliin, mutta pallo livahti Jorosen sormien kautta verkon perukoille.

45. minuutilla Suomi hyökkäsi nopealla vastaiskulla. Pallonriiston tehnyt Robin Lod kuljetti pitkään ja löysi Teemu Pukin boxissa. Pukki kaadettiin ennen kuin hän ehti saada laukausta aikaan, mutta erotuomari ei rangaistuspotkua tilanteesta Suomelle antanut.

Markku Kanerva teki tauolla yhden vaihdon. Albin Granlund jätti kentän ja tilalle tuli Joona Toivio.

Toisella jaksolla 52. minuutilla Jere Uroselle pelattiin komealla syöttökuviolla vetopaikka, mutta osuma palloon oli heikko ja veto livahti ohi Unkarin maalin. 61. minuutilla Pukki vedettiin toistamiseen nurin boxissa, eikä erotuomari vieläkään vienyt palloa pilkulle.

66. minuutilla Unkari sai pitkästä aikaa luotua vaarallisen paikan. Vaihdosta kentälle tullut Filip Holender pelattiin vetopaikalle, mutta Joronen torjui laukauksen varmoin ottein. 76. minuutilla Robin Lod pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta veto livahti ohi Unkarin maalin.

Vielä 90. minuutilla vaihdosta kentälle varttia aiemmin tullut Petteri Forsell pääsi laukomaan kaukaa. Kova veto livahti hieman ohi Unkarin maalin.

Suomi haki vimmatusti kavennusta ottelun loppuun saakka, mutta Unkarin puolustus kesti ja Unkari vei voiton lukemin 2-0.

Unkari – Suomi 2-0 (2-0)
29. Ádám Szalai 1-0
37. Ádám Nagy 2-0