Huuhkajat kärsi tappion Slovenialle

Huuhkajat kärsi Abu Dhabin leirinsä toisessa maaottelussa 0-2 (0-1)-tappion Slovenialle.

MM-karsinnat jatkuu Turkissa maaliskuussa

Suomi voitti maanantaina Marokon 1-0 Juhani Ojalan maalilla. Päävalmentaja Markku Kanerva oli tehnyt perjantaiksi avaukseen useita muutoksia. Ottelussa nähtiin myös yksi A-maajoukkuedebyytti, kun Kristian Kojola pelasi topparina täydet minuutit.

Suomi sai yhdeksännellä minuutilla vapaapotkun 17 metristä. Tilanne syntyi, kun maanantaina A-maajoukkuedebyyttinsä tehneet Robert Taylor ja Jasse Tuominen pelasivat hyvin yhteen. Slovenialaiset kaatoivat Tuomisen ja Taylor ampui vaparista hyvän kudin kohti oikeaa alakulmaa. Eero Markkanen pääsi jatkopalloon, mutta vastustajan puolustus pelasti tilanteen.

Slovenia siirtyi johtoon ensimmäisestä paikastaan 12. minuutilla. Rok Kronaveter laukoi noin 30 metristä vapaapotkun ohi Walter Viitalan Suomen maalilla.

Taylor nousi puolen tunnin kohdalla vahvasti oikealta ja ohitti puolustajansa. Kulma jäi kuitenkin pieneksi ja Slovenia nappasi pelivälineen.  Taylor oli asialla myös puolen tunnin kohdalla. Keskikenttäpelaaja asetteli boksissa, mutta kuti blokattiin. Kari Arkivuo pääsi jatkopalloon, mutta maalivahti koppasi yrityksen.

Slovenia meni 2-0-johtoon heti toisen puoliajan alussa. Joukkue antoi vapaapotkun Suomen 16-alueelle ja maalivahti Viitala lähti koppaamaan palloa. Hän ei kuitenkaan onnistunut liimata pelivälinettä, vaan se pomppi Gaber Dobrovoljcin kautta maaliin. Seuraavaksi slovenialaispelaaja tykitti pallon 20 metristä tolppaan. Viitala jäi maahan pidellen nivustaan, ja maalille vaihdettiin ajassa 52 minuuttia Mika Hilander.

Hilander joutui heti torjuntatöihin ja onnistui estämään Slovenian hyvän yrityksen kasvattaa johtoaan. Suomen hyökkäyspeli ei lähtenyt kunnolla käyntiin ja myös seuraavan tilanteen loi Slovenia. Vaarallinen kaukolaukaus viuhui kuitenkin ohi.

Markkanen pääsi vajaan tunnin kohdalla irti oikealla laidalla, mutta slovenialaiset katkoivat tilanteen. Kari Arkivuo keskitti seuranneen heiton jälkeen kohti takatolppaa. Tilanteeseen oli noussut Sauli Väisänen, mutta topparin pusku meni etukulmasta ohi.

Suomi sai parhaan tilanteensa 65. minuutilla. Akseli Pelvas karkasi vasemmalta ja syötti maalille. Puolustaja piti kuitenkin Markkasen pihdeissään, eikä hyökkääjä saanut kunnon maalintekoyritystä aikaan. Myös Markkanen jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisen vuoksi. Tilalle kentälle juoksi Tim Väyrynen.

Vaihdosta sisään tullut Simon Skrabb säntäsi Slovenian maalille 76. minuutilla. Maalivahti tuli kuitenkin vastaan ja pysäytti tilanteen. Kentän toisessa päässä Väisänen puolusti hyökkääjää päätyviivan tuntumassa ja tuomari näki tilanteessa rikkeen. Slobodan Vuk laukoi rangaistuspotkun Hilanderin maalin tolppaan.

Mikko Sumusalo keskitti hyvin varsinaisen peliajan viimeminuuteilla, mutta Petteri Forsellin pusku ei onnistunut kunnolla.

Huuhkajat jatkaa MM-karsintoja 24.3. vieraissa Turkkia vastaan.

Slovenia-Suomi 2-0 (1-0)
    12' 1-0 Rok Kronaveter
    48' 2-0 Gaber Dobrovoljc