Huuhkajat kaatoi Viron

Huuhkajat jatkoi Nations Leagueta voitokkaasti kaatamalla Viron Teemu Pukin maalilla 1-0.

Suomi siirtyi johtoon ottelun 13. minuutilla. Jukka Raitala toi palloa ylös ja löysi Pyry Soirin. Laiturin mahtava syöttö vasemmalta laidalta löysi Teemu Pukin, joka jatkoi pallon maaliin yhdellä kosketuksella. Kaksikko Soiri-Pukki loi aivan vastaavanlaisen tilanteen lauantaina Unkaria vastaan, mutta tuolloin Pukin viimeistely kilahti tolppaan.

Lähellä oli heti perään, ettei kaksikko Soiri-Pukki juoninut Suomea jo kahden maalin johtoon. Viron puolustus pääsi väliin viime hetkellä.

Pian tämän jälkeen Viro lähetti vaarallisen vapaapotkun maalille, mutta ohjaus rangaistusalueen sisältä meni yli.

Pukki petasi 26. minuutilla rangaistusalueen sisään huippupaikan. Kotkalaisen kärkiparina pelannut Jassen Tuominen otti pallon haltuun ja laukoi, mutta kova kuti kilahti ylärimaan. Pian Suomi oli jälleen lähellä lisätä johtoaan. SJK:ta Veikkausliigassa edustava virolaismaalivahti Mihkel Aksalu oli menettää pallon Pukille oman pelaajansa palautuksen jälkeen, mutta onnistui viime hetkillä purkamaan tilanteen.

Maalipaikkoja Suomi sai luotua kelvollisesti. Avauskokoonpanoon palannut Suomen kapteeni Tim Sparv pääsi yrittämään kaukolaukausta reilun puolen tunnin kohdalla, mutta yli viuhui. Robin Lod karkasi rangaistusalueelle ja laukoi, mutta hänkin ohi. Soiri jatkoi keskeltä syötetyn pallon oivallisesti laitaan nousseelle Raitalalle. Aksalu torjui puolustajan kovan pommistuksen kulmapotkuksi.

Viro loi avausjakson lopulla hyvän vastaiskun Suomen kulman jälkeen. Sergei Zenjov kuljetti lujaa läpi kentän ja vapautti Konstantin Vassiljevin. Tämän laukaus meni kuitenkin yli.

Viro pääsi heti toisen puoliajan alussa nopeaan vastahyökkäukseen. Zenjov ei kuitenkaan saanut suunnattua laukaustaan maalipuiden väliin. Suomi hyökkäsi hyvin 52. minuutilla. Kotiyleisö vaati rangaistuspotkua, kun Tuominen kaatui kaksinkamppailussa Karol Metsin kanssa. Peli kuitenkin jatkoi maalipotkulla.

Tuominen haki pian tämän jälkeen pystysyötöllä Soiria, mutta hän ei aivan ehtinyt palloon. Pukki pääse seuraavaksi laukomaan, mutta tuloksena oli kulmapotku. Vieraat saivat muutamia tilanteita, mutta eivät päässet kunnolla haastamaan Lukas Hradeckya. Tuominen riisti erinomaisesti pallon Metsiltä ja vapautti Pukin hyökkäykseen, mutta tuloksetta.

Viro ei onnistunut pelin lopussakaan saamaan varsinaista kirivaihetta päälle, ja Hradecky sai olla maalillaan suhteellisen rauhassa. Kun lisämaaleja ei nähty, Suomi otti toisen voittonsa Nations Leaguessa 1-0-lukemin ja johtaa lohkoaan kuudella pisteellä.

Suomi-Viro 1-0 (1-0)

12’ 1-0 Teemu Pukki