Honka upeasti jatkoon Mestarien liigassa

• Jalkapallosarjat

FC Honka päätti Mestarien liigan karsintaturnauksen komeaan 7-0 (1-0)-voittoon färsaarelaisesta EBS/Skalasta. Voitolla Honka varmisti paikkansa pudotuspelivaiheessa.

Hongan avausmaalia saatiin odottaa aina ensimmäisen puoliajan viimeiselle minuutille saakka, kun Ella-Rosa Huusko avasi maalihanat. Toisella maaleja alkoi tulla sitten tiheään tahtiin. Marianna Tolvanen lisäsi johdon kahteen ja nopeassa tahdissa onnistuivat myös Saara Lappalainen, Sini Vehviläinen ja Milla Punsar. Anna Vlasoff latasi espoolaisten kahdeksannen maalin ja Vehviläinen kaunisteli numeroita vielä lisäajalla.

Voitto ei riittänyt lohkovoittoon, sillä liettualainen Gintra voitti omassa ottelussaan bulgarialaisen NSA Sofian 9-0 ja nappasi näin lohkovoiton maalieron turvin. Honka eteni kuitenkin jatkopeleihin parhaiden lohkokakkosten vertailussa ollen paras lohkokakkonen. Hongan tuleva vastustaja arvotaan 17.8. ja jatkopelit ovat edessä 12.9./13.9. ja 26.9./27.9.