Honka ratkaisi erikoistilannemaaleilla

• Jalkapallosarjat

FC Honka kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussaan KuPS:n. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat paikkansa, mutta Honka piti lopulta pisteet Espoossa loppulukemin 3-1.

Ottelun ensimmäinen tilanne siunaantui vierailijoille, kun kuopiolaiset pääsivät katkomaan Hongan pelinrakentelun syvällä omalla alueella. Gentjana Rochin kaukolaukaus suuntautui kuitenkin selvästi Honka-maalin ohitse.

Jakson edetessä ote kääntyi hieman enemmän Hongalle. Puolen tunnin kohdalla Saara Lappalainen pääsi puskemaan Anni Miettusen lähettämästä keskityksestä. Hetkeä myöhemmin Wilma Spets kokeili boksin rajoilta. Elsa Sulku KuPS-maalilla koppasi kuitenkin molemmat yritykset.

Kauaa ei kuitenkaan ottelun avausmaalia jouduttu enää odottamaan, sillä Milla Punsar vei 38. minuutilla Hongan lähietäisyydeltä 1-0 johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Honka aloitti toisen jakson vahvasti, ja jo muutaman minuutin jälkeen tilanne oli 2-0. Nana Yangin tarkka vapaapotku upposi maalin alakulmaan. Osuma oli laitapuolustajalle liigauran ensimmäinen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Honka lisäsi johtonsa kolmeen, kun Elli Pikkujämsä pääsi puskemaan vapaasti kulmapotkusta pallon kolmannen kerran KuPS-verkkoon.

Kuopiolaiset tulivat vielä maalin päähän 78. minuutilla, kun Rochin laukaus löysi tiensä ohi Milla-Maj Majasaaren.

Aivan loppuhetkillä Aino Kröger laukoi vapaapotkun kohti Honka-maalin yläkulmaa, mutta Majasaari torjui upeasti. Tätä lähemmäs toista osumaa KuPS ei enää päässyt, joten pisteet jäivät Espooseen vakuuttavasti luvuin 3-1.

- Ensimmäinen puoliaika oli meille aika vaikea, KuPS:n prässätessä kovaa ja ylhäältä. Tauon jälkeen saimme omaa peliämme taas rullaamaan, enemmän syöttöjä omille ja erikoistilannemaalit, kommentoi Nana Yang ottelun jälkeen Hongan sivujen mukaan.

Yang kertasi vielä uransa ensimmäistä liigamaalia.

- Oli mun paikka laukoa vapari, se tuli hyvältä paikalta. Juuri boksin kaarelta ja oikealta puolelta, niin että pystyi laukomaan vasemmalla jalalla sisäkierteellä. Tiesin, että KuPS:n maalivahti ei pääse niin nopeasti torjumaan alhaalta kuin ylhäältä, joten tiesin laittaa sinne. Ja sinne se upposi.

Naisten Liigan kauden 2019 hopeamitalit nappaava Honka päättää kautensa mestaruuden voittaneen HJK:n vieraana ensi viikon sunnuntaina 20.10. Ottelu käynnistyy Telia 5G Areenalla kello 14.00. Vaikka molempien joukkueiden sijoitukset ovat jo ennen ottelua varmoja, Honka lähtee voittamaan kauden päätösottelua kovalla itseluottamuksella.

- Todellakin lähdemme voittamaan. Meillä on vielä paljon nälkää ja haluamme kunnian vuoksi viedä pisteet sieltä, Yang päättää.