Heroum ja Öling maalinteossa viikonloppuna

Helmareista viikonloppuna Euroopan kentillä maalintekoon ylsivät Nora Heroum ja Ria Öling.

Italiassa Nora Heroum viitoitti Brescialle tien 4-2-voittoon Fimauto Valpolicellasta viimeistelemällä joukkueensa avausmaalin. Tuija Hyyrysen ja Sanni Franssin Juventus jatkaa sarjakärjessä ennen Bresciaa kaadettuaan vieraissa Sassuolon puhtaasti 5-0. Avauksessa pelannut Hyyrynen otettiin vaihtoon jo tauon alla, Franssi puolestaan seurasi ottelua vaihtopenkiltä käsin.

Tshekin liigassa Tia Hälisen Sparta Praha jatkaa sarjakakkosena pelattuaan 1-1-tasapelin pykälää alempana olevaa Slováckoa vastaan. Hälinen ei viikonlopun ottelussa ollut kokoonpanossa.

Tanskassa Ria Ölingin ja Olga Ahtisen Brøndby aloitti loppusarjan niukalla 1-0-vierasvoitolla VSK Aarhusista. Brøndbyn sankariksi nousi ottelun ainoan osuman 31. minuutilla viimeistellyt Öling. Myös Ahtinen pelasi avauskokoonpanossa, joskin hänet otettiin vaihtoon toisella jaksolla.

Norjassa nähtiin heti kauden avauskierroksella suomalaiskohtaaminen Tinja-Riikka Korpelan Vålerengan emännöidessä Anna Westerlundin ja Juliette Kempin Lilleströmiä. LSK oli tyly vieras ja haki selvän 5-0-voiton, sekä Korpela että Westerlund pelasivat täyden 90-minuuttisen, Kemppi vaihdettiin kentälle vartti ennen ottelun loppua.

Ruotsissa Damallsvenskan alkaa 14.4.

Naisten Liigan kausi alkoi viikonloppuna. FC Honka kaatoi HJK:n 3-0 ja espoolaisten riveissä sekä Anna Auvinen että Linda Nyman urakoivat täyden ottelun. Hongan U19-tyttöjen maajoukkueen Jutta Rantala viimeisteli ottelun kolmannen maalin. HJK:n riveissä Minna Meriluoto ja Katariina Naumanen pelasivat  90 minuuttia, Vilma Hakala 76 minuuttia. Åland Unitedin riveissä Jenny Danielsson kirjasi 90 minuuttia 4-1-voitossa Pallokissoista.

Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul julkistaa joukkueensa MM-karsintaotteluun Espanjaa vastaan tiistaina 27.3.