Takaisin
16.6.2019 klo 23.08

Helmariturnaus täydessä vauhdissa Eerikkilässä

Jaa:

Sunnuntai 17.6. merkitsi ”vallanvaihtoa” Eerikkilässä, kun Huuhkajaturnaus saatiin päätökseen ja Helmariturnaus puolestaan alkoi.

2004-syntyneiden tyttöjen valtakunnallinen tapahtuma alkoi jo sunnuntaina päivällä monimuotoisilla tapahtumilla ja illansuussa pelattiin myös turnauksen ensimmäiset ottelut.

Helmariturnaus on tärkeä pelaajatarkkailutapahtuma, sillä kymmenessä turnauksessa pelaavassa joukkueessa mukana on yli 200 ikäluokan pelaajaa. Lisäksi turnaus on tärkeä koulutustapahtuma valmentajille.

- Yksi iso teema leirillä on valmennustiimien toiminta. Miten päävalmentaja, kaksi valmentajaa, maalivahtivalmentaja ja videoanalyytikko toimivat yhteen, jotta pelaajat saavat neljän päivän paketista parhaaan mahdollisen irti. Tiimejä täydentävät aluevalmentajat, joiden tehtävä on tutoroida valmentajia, huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen kertoo. 

Ensimmäiset koulutussessiot olivat ohjelmassa jo sunnuntaina. Paikalla olivat kaikki Helmarijoukkueiden valmentajat, aluevalmentajat, maalivahtivalmentajat ja videoanalyytikot.

- Eerikkilässä samaan aikaan leireilevät A-maajoukkueen pelaajat kävivät sunnuntaina kertomassa potentiaalisille tulevaisuuden maajoukkuepelaajille omista pelaajapoluistaan ja kannustamassa heitä otteluissa. Tapahtuma sai arvoisensa alun ja meillä on hieno oppimisen, kehittymisen ja työnteon ilmapiiri, jossa edistää pelaaja- ja valmentajakehitystä, Miettinen kertoo. 

Turnaus huipentuu keskiviikkona 19.6. pelattaviin sijoitusotteluihin.

Lisää Helmariturnauksesta >>