Takaisin
13.1.2019 klo 08.26

Helmarit mielenkiintoisista asetelmista maaotteluun Tanskaa vastaan

Jaa:

Naisten maajoukkue matkaa tiistaiaamuna Kyprokselle ja kohtaa Tanskan GSZ Larnaca Stadionilla maanantaina 21.1. klo 15.

Päävalmentaja Anna Signeul julkaisi joukkueensa matkaan joulun alla, ryhmän löydät tämän linkin kautta.

 

Moni suomalaispelaaja on tehnyt talven aikana mielenkiintoisia seurasiirtoja. Kotoisasta Naisten Liigasta ulkomaille on siirtynyt viime kuukausien aikana neljä naista.

 

Maalivahti ja kapteeni Tinja-Riikka Korpela menetti loppukauden pelit loukkaantumisen vuoksi, mutta on tehnyt jatkosopimuksen norjalaisen Vålerenga IF:n kanssa. Maalivahtiosastolla Helmarit tulee kokemaan muutoksia, sillä kokenut Minna Meriluoto ilmoitti joulukuussa päättävänsä komean uransa. Kyprokselle lähtevistä häkkäreistä Anna Tamminen jatkaa Åland Unitedissa ja Paula Myllyoja on vielä ilman sopimusta.

 

Puolustajista Norjan mestaruuden peräti viisi kertaa voittanut Anna Westerlund palaa Suomeen ja edustaa kaudella 2019 Åland Unitedia. Tiia Peltonen vaihtaa PK-35 Vantaan Åland Unitediin ja Anna Auvinen HJK:hon. Katarina Naumanen siirtyy HJK:sta norjalaisen Stabækin riveihin. Emma Koivisto puolestaan on tehnyt jatkosopimuksen Kopparbergs/Göteborgin kanssa.

 

Yhdysvaltojen yliopistomestaruuden ja arvostetun Honda Sport Award -palkinnon voittanut Natalia Kuikka etsii opintojensa päätyttyä vielä seuraa. Kyseinen palkinto on jaettu viimeisten 43 vuoden aikana jokaisen maan yliopistourheilun 12 lajin parhaalle ja Helmareiden toppari vei siis äänestyksen voiton jalkapallossa - huikea saavutus.

 

Myös keskikenttäpelaajat ja hyökkääjät ovat tehneet uusia sopimuksia. Upean kauden 2018 pelannut ja muun muassa Naisten Liigan vuoden pelaajan tittelin voittanut Eveliina Summanen (kuvassa) siirtyy HJK:sta ruotsalaisen KIF Örebron paitaan. Emmi Alanen vaihtaa osoitetta Ruotsissa ja edustaa seuraavan kauden ajan Växjö BK:ta. Alasen kuulumisia löydät täältä ja AC Milanin Nora Heroumin täältä.

 

Jenny Danielsson jättää Åland Unitedin ja jatkaa uraansa Ruotsissa Kungsbacka DFF:n riveissä. PK-35 Vantaan kanssa Suomen mestaruuden voittanut Kaisa Collin siirtyy Eskilstuna Unitediin.