Helmarit kärsi viime hetken tappion Tshekille

Naisten maajoukkue kärsi Kypros cupin toisessa ottelussaan 1-2 (1-0)-tappion Tshekille, joka iski voittomaalin tuomarin antamalla lisäajalla. Suomen maalista vastasi Olga Ahtinen.

Suomi lähti otteluun mielenkiintoisella kokoonpanolla. Elli Pikkujämsä debytoi A-maajoukkueessa topparin tontilla ja Nora Heroum pelasi maajoukkueessa ensimmäistä kertaa oikeana puolustajan. ”Snöge” pelaa tällä kaudella tuota paikkaa myös italialaisessa seurajoukkueessaan AC Milanissa.

Tinja-Riikka Korpala koppasi heti ottelun alussa laukauksen kiinni etukulmasta. Iina Salmi oli toisessa päässä pelaamassa Sanni Franssia hyvällä passilla läpiajoon, mutta maalivahti ehti väliin viime hetkellä.

Heroumin kulmapotku tavoitti 11. minuutilla takatolpalta Anna Auvisen, joka jatkoi päällään pallon keskelle. Olga Ahtinen sai pallon ja ampui sen komealla volleylla etukulmaan.

Auvinen teki tärkeän katkon Tshekin vastahyökkäyksessä noin puolen tunnin kohdalla. Korpela torjui kaukolaukauksen, mutta todelliset maalipaikat olivat vähissä. Tshekin Tereza Szewieczková oli karata puolittaiseen läpiajoon, mutta Heroumin viime hetken loistava liukutaklaus esti potentiaalisen maalipaikan rakentumisen.

Tshekin tasoitus oli lähellä 37. minuutilla. Korpela nyrkkeili keskityksen rangaistusalueen rajalle, josta Lucie Vonkova ampui suoraan vastapalloon puoliksi tyhjä maali edessään. Tshekkiläisen laukaus karkasi kuitenkin yli maalin. Heti perään Suomi oli saada toisen maalinsa, kun Heroum keskitti luukulle Kaisa Collinille, jonka pusku viidestä metristä ajautui harmittavasti päin Tshekin maalivahtia. Samassa tilanteessa Collin sai pahan tällin iskettyään päänsä maahan ja joutui tulemaan vaihtoon. Hyökkääjä vietiin vielä pelin aikana sairaalaan tutkittavaksi.

Suomi tuli keskiviikon Etelä-Afrikka -ottelun tapaan vahvasti toiseen puoliaikaan. Franssi pääsi ampumaan vapaasti rangaistusalueen rajalta, mutta laukaus jää hieman kesyksi ja Tshekin maalivahti torjui. Tshekki järjesti vaarallisen vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Vonkova pääsi ampumaan lähietäisyydeltä. Suomen onneksi hyökkääjä ampui ohi maalin.

Tunnin kohdalla Ria Öling syötti laidalle Jenny Danielssonille, joka kavensi keskustaan ja ampui tulisesti hyvästä paikasta, mutta yli maalin. Tshekki tasoitti seitsemän minuuttia myöhemmin. Punapaitojen keskitys jäi pyörimään boksiin ja Pikkujämsä puski pallon epäonnekkaasti omaan maaliin, vaikka Korpela sai venytettyä näppinsä hieman väliin.

Suomi sai pitkästä aikaa hyvän hyökkäyksen Tshekin päätyyn ja asialla olivat Juliette Kemppi sekä Linda Sällström. Jälkimmäisen matalan syötön oli Tshekki-puolustaja ohjata omaan maaliin, mutta peliväline meni niukasti ohitse.

Suomi sai heti perään kulmapotkusta vaarallisen hässäkän ja useampikin Helmari pääsi laukomaan, mutta Tshekki-pelaajat onnistuivat blokkaamaan tilanteet vain metrin päässä maalista.

Tshekki oli vaarallinen vastahyökkäyksissä läpi ottelun. Punapaidat pääsivät pariinkin otteeseen kokeilemaan maalintekoa, mutta ensin ratkaiseva syöttö karkasi pitkäksi ja toisen tilanteen Korpela onnistui torjumaan. Tuomarin antamalla lisäajalla pallo kuitenkin löysi tiensä Korpelan selän taakse. Jitka Chlastáková karkasi läpiajoon ja nosti pallon yli vastaan tulleen suomalaisvahdin.

Suomi kohtaa lohkovaiheen päätöspelissä maanantaina 4.3. Pohjois-Korean. Kommentteja Tshekki-ottelusta tulossa..

Heidi Kollanen ja Tuija Hyyrynen olivat edelleen sivussa kokoonpanosta sairastelujen vuoksi. On myös varmistunut, että loukkaantumisesta kärsinyt Emmi Alanen ei matkusta Kyprokselle ollenkaan.

Suomi-Tshekki 1-2 (1-0)

11’ 1-0 Olga Ahtinen

67’ 1-1 oma maali

90’ 1-2 Jitka Chlastáková