Futsalin harrastejoukkueiden Suomen mestarit 2018 selvillä

• Jalkapalloharrastus
  • Alueuutiset

Simo Syrjävaara Futsal Cupissa ratkottiin tiukassa ottelurytmissä kahden päivän aikana 7.-8.4. harrastejoukkueiden Suomen mestaruuksia neljässä sarjassa.

Uusia mestareita

Miesten avoimen kilpasarjan mestariksi selvisi vauhdikkaiden pelien jälkeen kovista pelureista kasattu FC Kosovo, kakkoseksi sijoittui Horace ja kolmanneksi KoiPS. Horace ja KoiPS tasasivat pisteet ylemmässä loppusarjassa, samoin keskinäinen ottelu päättyi tasan joten lopulliset sijoitukset ratkaisi niukasti alkulohkon maaliero.

Miesten Fair Play -sarja on tarkoitettu alimmilla sarjatasoilla pelaaville joukkueille. Mestaruuden voitti FC Sung-Kwan Cho, kakkoseksi sijoittui Ug Darra, kolmas oli NDU joka voitti pronssiottelussa FC Siipiveikot 2 - 1.

Naisten kilpasarjassa pelattiin loppusarjat sijoista 1-4 ja 5-8. Voittaja oli MU, kakkonen Mad Girls ja kolmas Kasiysi/Hiki.

Taistelu naisten Fair Play -sarjan käytiin pääkaupunkiseudun joukkueiden kesken. Mestaruudesta nappasi MPS/Pulmuset, hopeaa Hot Shots ja pronssia MPS/Akatemia joka pronssiottelussa voitti EPS naiset niukasti 1 - 0.

Nopeustutka ja 10 nopein maali -kierrosta

Turnauspelien lomassa lauottiin futsalpalloa tutkaan. Naisten kovin vetäjä oli Sanna-Kaisa Rousku, MAD GIRLS (88 km/h), toinen Ella Huovinen MAD GIRLS (84 km/h) ja kolmas Niina Päärnä, FC Näkäräinen (80 km/h). Miesten vetäjissä ykkönen oli Nikolai Kauranen, FC Inkerit (108 km/h), kakkonen Pyry Pirhonen, APA (105 km/h) ja kolmonen Atte Mönkkönen RPS-32 (103 km/h).

Turnauksessa kisattiin 10 kertaa kierroksen nopeimmasta maalista. Turnaus pelattiin viidellä kentällä yhtäaikaa, niin että pelit alkoivat ja päättyivät yhteisestä merkistä. Järjestyksessä nopeimman maalintekijät: Jani Rahkonen (JFK-63), Santeri Ojala (FC Hyvä Yritys), Henni Parkkinen (FC Peto), Monna Laine (PK-50), Joni Fihlman (TuPS), Juha Parviainen (NDU), Kalle-Ville Ylönen (FC KALI), Olli Nissinen, (TDJ), Rosa Kauppinen (FC Ratakanat) ja Emilia Pietarinen (MasKi).

Turnauksen All Stars

Turnauksessa joukkueet nimesivät alkulohkon otteluissaan vastustajan ”ottelun pelaajan”. Eniten ääniä saaneet nimettiin turnauksen All Stars -joukkueeseen. Pelaajat palkittiin Suomen maajoukkueen pelipaidalla. Nimetyt olivat: Jessika Heikkonen (LePa/Jellonat, Erfan Zeneli (FC Kosovo), Essi Salonen (APA), Olli Kouvalainen (FC Kungen), Maria Laukkanen (SiUn Nice Futis) ja Nyyti Korjus (Straycats).

Puolikas All Stars 2018: Olli Kouvalainen, Essi Salonen ja Jessika Heikkonen.