Futsal A-maaottelu Suomi-Espanja Tampereella

Suomen futsalmaajoukkue kohtasi Espanjan tähdet Tampereella Kauppi Sports Centerissä. Ottelu tarjosi upeaa futsalviihdettä maajoukkueen kotiotteluiden ennätysyleisölle, 937 katsojaa. Suomi taipui kuitenkin niukasti 1-2 (1-2) lukemin.

Ottelu sai arvoisensa alun Lasse Toivan tulkitsemana maamme laulu ja lähes täysi tupa. Peli itsessään kulki hyvin odotetulla kaavalla, taitava sekä kovatempoinen Espanja hallitsi pallollista peliä ja Suomi pyrki puolustamaan aktiivisesti. Selkeästi päävalmentaja Mico Marticin ohje oli pysyä mahdollisimman hyvin pelin alla ja sitä pelaajat noudattivatkin erittäin tunnollisesti. Espanja sai kuitenkin ottelulle haluamansa alun. Jo toisella minuutilla he onnistuivat maalinteossa, kun pallo painui ikävästi puolustajan kimmokkeesta Suomen maalia vartioineen Juha-Matti Savolaisen selän taakse. Suomi toipui kuitenkin hyvin takaiskusta ja pallonriistosta lähteneestä vastahyökkäyksestä Miikka Hurme löysi vastakkaisella laidalla viilettäneen Jukka Kytölän. Kytölän viimeistely oli maailman luokkaa ja ottelu oli tasan 1-1.  Hetki tästä ja Espanja siirtyi onnekkaasti taas maalin johtoon. Tällä kertaa tolpasta kimmonnut pallo pomppasi Suomen puolustuksen omasta jalasta maaliin. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla enää nähty.

Toisen jakson ensimmäisen 15 minuutin aikana Espanjan nostettua prässitasoaan, Suomi ei saanut omaa hyökkäyspeliään oikeastaan lainkaan käyntiin, vaan Suomi joutui tyytymään pitkiin purkupalloihin. Kuitenkin Suomen kolmen ketjun peluuttaminen tuotti ottelun viimeiselle viidelle minuutille upean hallintajakson. Luotiin jopa muutama todella hyvä maalipaikkakin, kun Suomi painoi ylivoimapelaamisella viimeminuutit voimakkaasti päälle. Tasoitusta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi hienosti kannustaneen tamperelaisyleisön harmiksi. Näin niukka tappio 1-2 jäi miehekkään taistelun tulokseksi.

Suomen ainokaisen maalin tehnyt Jukka Kytölä lupaa vielä tarkempaa puolustamista huomiseen Vantaan otteluun.
- Pitää vielä parantaa prässipelaamista ja miten peitetään syöttölinjoja ja kerrata myös erikoistilannepuolustamista. Puolustus oli tänään ihan ok, mutta liikaa tuli vielä diagonaalisyöttöjä puolustuksen läpi, summasi Kytölä Suomen peliä.

Suomen futsalmaajoukkue. Kuva Leo Hynninen.
Espanjan futsalmaajoukkue. Kuva Leo Hynninen.

Katso kaikki haastattelut ja maalikooste Huu TV:sta

Toinen osaottelu huomenna kello 17 Vantaan Energia Areenalta. Ottelu on katsottavissa livenä Veikkaus TV:sta

Suomi - Espanja 1-2 (1-2)
1:41   0-1  Raul Campos (Espanja)
6:29   1-1  Jukka Kytölä
9:06   1-2  Suomen oma maali
25:10  Espanja, epäonnistunut rp