Futsal-Liigan puolivälierät: Sieville ja GFT:lle ensimmäiset voitot, KaDy ja LeiF voittoputkessa

(Pääkuva: Leijona Futsalin Twitter)

Futsal-Liigan pudotuspelit jatkuivat puolivälierillä Akaassa, Jyväskylässä, Sievissä ja Espoossa. Jyväskylässä KaDy voitti toistamiseen Mad Maxin, tällä kertaa eilistä selvemmin maalein 6–0. Toijalassa runkosarjan kakkonen Leijona jatkoi voittoputkeaan ja kaatoi Joutsan Seudun Pallon 8–1.  Kaksi muuta välieräsarjaa tasoittui: Sievi kuittasi lauantaisen tappion voittamalla SoVon lukemin 6–3, ja GFT voitti Ilveksen kotonaan 3–0.

Pirkkalassa Riemu otti ensimmäisen kiinnityksen liigapaikkaan voittamalla PJK:n karsintaottelussa lukemin 1–2.

Maalit:
KaDy: Sergei Korsunov, Mikko Kytölä, Kristijan Radin, Jani Korpela, Joona Valkama, Arash Muridiyazd

***

Justus Kunnas ja Jani Korpela (Kuva: Sami Virtanen)

Lauantain avausottelusta KaDy oli ottanut niukan rutiinivoiton Mad Maxista maalein 3–2. Sunnuntain uusinnassa Dynamo sai koneensa rullaamaan paremmin ja lasketteli laveaan 6–0-voittoon. Avauspuolikkaalla osuivat Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä. Mad Maxista etenkin kapteeniksi nostettu Matti Jussila oli aktiivinen ja vaarallinen, mutta vieraat jäivät takaa-ajossaan ilman palkintoa. Molemmat joukkueet vannoivat tarkan ja riskittömän puolustuspelin nimiin. Toisella puoliajalla Kristijan Radin ja Jani Korpela kuitenkin osuivat minuutin sisällä Jan Holmin selän taa ja KaDy karkasi 4–0-johtoon. Viimeisellä kympillä Joona Valkama ja Arash Muridiyazd kaunistelivat lukemia eikä Mad Maxin ylivoimapeli Ville Kauppinen lentävänä maalivahtina tällä kertaa tuonut kavennusta.

Otteluvoitot ovat KaDyn hyväksi 2–0; sarja jatkuu Valkeakoskella lauantaina 23.3. Välieriin etenee kolmella voitolla. Tarvittaessa pelataan neljäs ottelu Valkeakoskella su 24.3. ja viides ottelu Jyväskylässä ke 27.3.

KaDyn raportti

Mad Maxin raportti (tulossa)

Petri Grönholm iski ottelussa tehoikseen 3+1 (Kuva Tuukka Nyström)

Leijona Futsal – JoSePa  6–1   (4–1)

Viime kevään finalisteista myös Leijona Futsal oli vahvassa vireessä ja jätti  pudotuspeleissä ensi kertaa esiintyvän Joutsan Seudun Pallon vaille mahdollisuuksia. Lauantain avausottelu oli päättynyt akaalaisten voittoon 8–3 eikä toinen osaottelu tuonut voimasuhteisiin mitään uutta. Leijonan tehohetki ja JoSePa:n musta hetki osuivat minuuteille 12.–15., jolloin kotijoukkue kaasutteli jo ratkaisevan tuntuisesti neljän maalin karkumatkalle. Jo lauantaina vaarallisuuttaan väläytellyt Jari Kotimäki laukoi joutsalaiskavennuksen, mutta lähemmäs isäntiä haastajat eivät päässeet. Isäntien parhaana palkittu pelaaja-valmentaja Jovan Stankovic osui kahdesti, Petri Grönholm ahmi tehopisteet 3 + 1. Leijonan voittoputki kasvoi jo 15 otteluun; kapteeni Jussi Nyströmin maaliputki 12 ottelun mittaiseksi. Mikäli JoSePa ei tee huomattavaa ryhtiliikettä kotisalissaan ensi viikonloppuna, LeiF on hyvin vahvoilla selvittää tiensä välieriin.

Otteluvoitot ovat Leijonan hyväksi 2–0; sarja jatkuu Joutsassa lauantaina 23.3. Välieriin etenee kolmella voitolla. Tarvittaessa pelataan neljäs ottelu Joutsassa su 24.3. ja viides ottelu Toijalassa ke 27.3.

Leijonan raportti (tulossa)
JoSePan raportti (tulossa)

Henri Heikkilä, 1+3

Sievi FS – SoVo 6–3 (1–1)

Sievissä isännät eivät päästäneet vieraita toista kertaa etumatkalle. Ensimmäinen maali antoi odottaa itseään 14. minuutille: Sievin Aleksi Kylmälä pussitti sivurajapotkun jälkitilanteessa Joni Pakolan karapallon. Hieman ennen taukoa Gezim Voca jätti vasemmassa laidassa Sievi-puolustuksen jälkeensä ja tasoitti pelin sähäkällä laukauksella.

Ottelun ratkaiseva käänne nähtiin heti toisen jakson alussa. Ensin SoVo-vahti Marko Laaksonen torjui Pakolan lähivedon päädystä ulos. Henri Heikkilä antoi kulman maalin eteen, ja Pakola laukoi pallon vääjäämättä verkkoon. Sievi prässäsi pallon aloituksesta itselleen ja kasvatti etumatkansa kahteen maaliin saman tien. Maalista vastasivat Heikkilä ja Kylmälä, jotka iskivät myös Sievin neljännen ja viidennen osuman; niitä ennen SoVo sai pallon kertaalleen vapaapotkukuviolla tolppaan.

Mergim Bushi toi vieraat vielä reikäpaitapelillä kahden maalin päähän, mutta Sievi onnistui säilyttämään johdon, jota Jarmo Junno vielä kaunisteli yhdellä osumalla.

Panu Autio arkistokuvassa (Siiri Perälä)

GFT – Ilves FS 3–0 (1–0)

GFT tasoitti puntit Ilveksen kanssa vahvalla pallonhallinnalla ja hyvällä puolustuspelillä. Ottelun avausmaali syntyi 11. minuutilla, kun pystyjuoksun tehnyt kapteeni Panu Autio otti Antti Arvolan diagonaalisyötön alas ja ujutti sen takatolpan juureen. Peilikuvana ensimmäiselle ottelulle Ilves joutui pitkään takaa-ajoon, ja takamatka kasvoi, kun Arvola osui toisen jakson alussa kulmapotkusta.

Ilves aloitti varhain pyörittää ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla, ja aiemmin Ilveksen päätyyn painottunut peli siirtyi GFT:n kenttääpuoliskolle. Ottelun kolmas maali tehtiin kuitenkin Ilveksen verkkoon, kun Niko Stenholm pääsi rokottamaan tyhjiin.

Ilveksen raportti
GFT:n raportti (tulossa)

* * *

su 17.3.

Pirkkalassa liigapaikkaansa puolustava PJK hallitsi hienokseltaan ottelua, mutta nousua havitteleva Riemu onnistui omista paikoistaan tehokkaammin. Riemun Tuure Fagerström osui aivan pelin alussa, ja Jonne Forsström teki toisen johtomaalin 17. minuutilla. PJK:n syömähammas Miika Sainio tasoitti hieman ennen taukoa, mutta kavennus jäi pelin viimeiseksi maaliksi.

Karsinnan toinen osa pelataan Jyväskylässä keskiviikkona 20.3., ja jos PJK onnistuu tasoittamaan, ratkaiseva ottelu viedään Pirkkalaan 23.3.