Futsal-Liigan maalirikkaassa lauantaissa voittajina KaDy, LeiF, GFT, PP-70 ja Tervarit

(pääkuva: Sami Virtanen)

Futsal-Liigan otteluraportit: KaDy sai voiton Ilveksestä vasta jatkoajalla. GFT oli vakuuttava Sievissä, kuten myös LeiF Somerolla. PP-70 ja Tervarit nappasivat täydet pisteet omista otteluistaan.

Miesten Futsal-Liiga

Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina viisi ottelua. KaDy sai voiton Ilveksestä vasta jatkoajalla. GFT oli vakuuttava Sievissä, kuten myös LeiF Somerolla. PP-70 ja Tervarit nappasivat täydet pisteet omista otteluistaan. Viidessä pelissä tehtailtiin maaleja yhteensä 45 kpl, joten verkonheiluntaa tarjoiltiin futsal-yleisölle runsaasti.

Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina 10.2. viidellä ottelulla. 16.–17.2. ovat vuorossa Cupin välierät ja finaalit Jyväskylässä.

Ilves FS: Rafael Giorgio

Jyväskylän modernissa futsal-klassikossa nähtiin joukkueiden kohtaamishistorialle tyypillinen vähämaalinen tiukka taisto, jonka KaDy vei vasta jatkoajalla nimiinsä pisteiden jakaantuessa myös KaDy 2 ja Ilves FS 1. Ilves onnistui menemään ottelussa johtoon Rafael Giorgion maalilla Lassi Lintulan antamasta pitkästä syötöstä. Runkosarjan voiton varmistamista jahdannut KaDy onnistui tasoittamaan terävän vastahyökkäyksen päätteeksi Sergei Korsunovin hienolla viimeistelyllä Jani Korpelan syötöstä. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista laadukasta yksilötaidontäyteistä futsalia ja tauolle mentiin varsin oikeutetuissa 1 - 1 lukemissa. Toisella puolikkaalla nähtiin muutamia vaarallisia tilanteita, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa puolustuksen ja maalivahtityön olleen huippuluokkaa molemmissa päissä. Jatko-ottelussa KaDyn Newton Jr. sai alakulmaan suuntautuneen laukauksensa tolpan ja maalivahdin selän kautta maaliin. Ilves FS puki välittömästi reikäpaidan Tomi Lahtiselle ja haki vimmatusti tasoitusta. KaDyn Juha-Matti Savolainen torjui muutaman vaarallisen laukauksen varsin näyttävästi ja aika loppui Ilveksen kiristä. KaDy matkaa huomenna Sieviin hakemaan tarvittavaa pistettä runkosarjan voiton varmistamiseen; Ilveksen liiga jatkuu Somerolla.

PJK: Miikka Mörö, Miika Sainio

Tervareiden tuplaviikonloppu alkoi mallikkaasti ja oululaiset napsivat kotonaan täydet 3 pistettä. Vieraat pääsivät 1-0 johtoon Miikka Mörön maalilla.  Marcos Di Tullio Campos Silva tasoitti lukemat kolme minuuttia myöhemmin. Vieraat pääsivät vielä kerran johtoasemaan Miika Sainion maalilla. Arttu Niemelän maalattua 15. minuutilla oltiin taas tasatilanteessa ja näissä lukemissa mentiin puoliajalle. Marcos Silva teki toisen jakson alkuun 3-2 maalin. Dritan Stafsulan antamasta kulmasta Taneli Kohonen laukoi lähietäisyydeltä pallon maaliin.  PJK lähti hyvissä ajoin kirimään reikäpaidalla, mutta yritys ei tuottanut tulosta. Oululaisyleisön kannustaminen tuotti tulosta ja Tervarit hönkii varman putoajan paikalta kolmen pisteen päässä toisen pohjoista voimaa edustavan joukkueen FC Kemin niskaan. Jännitettävää on siis säilymistaistossakin. Marcos Silvan paluu rosteriin lauantain perusteella vahvistaa Tervareita.

Tervareiden raportti

La 9.2.
Idrottshuset, Haaparanta

FC Kemi - PP-70 3 - 8 (1-4)

Maalit:
FC Kemi: Keijo Huusko, Henri Louste, Daniel Ales Robles
PP-70: Vili Karoskoski 2, Markus Säde, Vili-Atte Mäkinen 2, Jussi Rasva 2, Aleksi Pennanen

Playoff-paikkaa havitteleva PP-70 oli matkannut Meri-Lappiin ja kansainvälisiin tunnelmiin Ruotsin puolelle Haaparannalle pisteryöstö mielessään ja onnistuikin siinä selkein numeroin 3 - 8. Kokenut futsalista Keijo Huusko vei isännät johtoon.  Riemua ei kuitenkaan riittänyt kuin 34 sekunniksi, kun Vili Karoskoski toi vierat tasoihin. Ensimmäisellä puolikkaalla vieraat kehittivät tukevan johdon Markus Säteen yhdellä ja Vili-Atte Mäkisen kahdella maalilla. FC Kemi taisteli toisen puolikkaalla eroksi yhden maalin 3 - 4. 34 minuutin kohdalla Jussi Rasva aloitti kuitenkin vieraiden maalinteon ja hänen sekä Karoskosken onnistuessa illassa toistamiseen ja Aleksi Pennasen maalatessa päästiin loppulukemiin 3 - 8.  (Viimeinen maali on PP-70 tiedotteen mukaan menossa Vili-Atte Mäkisen nimiin ja näin kyseessä olisi kierroksen toinen hattutemppu SoVon Gesim Vocan tekemän lisäksi.) Tulos nosti PP-70 vain kolmen pisteen päähän Mad Maxeista, joka pitää kahdeksatta sijaa tällä hetkellä. Oulussa nähdään sunnuntaina playoff-kiilto silmissä taisteleva pirkanmaalaisjoukkue.

Kuva: Esa Norvia

La 9.2.
Someron Monitoimitalo

SoVo - Leijona Futsal 4-10 (2-6)

Maalit:
SoVo: Gesim Voca 4
Leijona Futsal: Miikka Hurme, Dusan Milojevic 2, Petri Grönholm 2, Jussi Nyström, Juhana Jyrkiäinen 2, Jovan Stankovic 2

Runkosarjan play-off-sijoitusten kannalta tärkeässä ottelussa LeiF oli vahvempi vieden täyden pistepotin. Leijona Futsal suorastaan räjäytti pelin käyntiin, sillä 49 sekuntia pelattuna olivat maalin makuun päässeet Miikka Hurme ja Dusan Milojevic. Ensimmäinen maali syntyi palautusvirheestä saadun vapaapotkun kuvioiden kautta. Toisen pääsi Milojevic niittamaan LeiFin prässin tuottaneen pallonriiston jälkeisestä Petri Grönholmin syötöstä. Isäntien Gesim Voca onnistui hetkellisesti kaventamaan ottelua 1-3 lukemiin. Mohammad Ahmadin ulosajo suoralla punaisella vaikeutti isäntien iltaa ja vieraiden maalitili lisääntyi ylivoimapelin aikana Jovan Stankovicin maalilla. Loppupeli oli Leijonien rentoa rallattelua ja maalitehtailua. Isäntien maalitykki teki osansa tekemällä hattutempun ja yhden päälle, mutta somerolaisjoukkueen taso ei kokonaisuutena nyt akaalaisille riittänyt.
Kuva: Leijona Futsal

La 9.2.
Sievi, Monitoimihalli

Sievi FS - GFT 3-8 (1-6)
Maalit:
Sievi FS: Atte Häivälä, Nikola Erceg, Jarmo Junno
GFT: Ari Makowski 2, Antti Arvola, Niko Stenholm, Panu Autio, Ville Vähäkoitti, Timo Mikkonen, Samir Haddouti

Kapteeni Panu Autio sytytti joukkonsa vahvaan menoon Keski-Pohjanmaan lauantaiehtoossa. Sievin maalivahtina aloitti Marko Pirilä. Ari Makowski aloitti GFT:n maalitehtailun ja muutama minuutti myöhemmin Antti Arvola pääsi katkon myötä nokikkain Pirilän kanssa ja ohitti tämän vieden vieraat 0-2 johtoon. 14:llä minuutilla kapteeni Panu Aution viimeistely vei vieraat jo viiden maalin kaulalle. Toiselle puolikkaalle Sievi FS vaihtoi veräjänvartijaksi Miika Toivolan. Sievi sai haluamaansa painetta GFTn päähän, mutta viimeistely kilpistyivät joko pelaajien blokkaamiin vetoihin tai hienon ottelun pelanneet Antti Koivumäen torjuntoihin. Jarmo Junno sai kavennusta aikaan 2-6 lukemiin. Lisää kylmää vettä tuli kuitenkin pian kahden GFT-maalin myötä. Nikola Ercegin maali toi vain laihaa lohtua sieviläisille. Tulos piti GFT:n teoreettiset mahdollisuudet runkosarjan voittoon vielä hengissä.