Futsal-Liigan kierrosraportti: Leijona ja Sievi FS vahvoja, JoSePalle tärkeä vierasvoitto

Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina yhtä ottelua vaille täysi kierros. Kärkipäässä Leijona voitti kotonaan GFT:n 7–5 ja Sievi Ilveksen 4–1. Pirkkalan Jalkapalloklubi tarrasi playoff-oljenkorteen ja karisteli putoamispeikkoa voittamalla Mad Maxin. Sarjakärki KaDy ja JoSePa veivät sarjapisteet vieraskentiltä Keski-Suomeen. Liiga jatkuu sunnuntaina kahdella ottelulla Oulussa ja Kemissä.

Tervarit: Sampo Lastuvirta, Adrian Rizvani 2, Taneli Kohonen
KaDy: Jani Korpela 2, Kristijan Radin 2, Sergei Korsunov, Newton Jr. 2, Tero Intala

Toijalan monitoimitalo
Leijona Futsal – GFT 7–5 (3–3)
Maalit:
Leijona: Juho Laine, Jovan Stankovic, Miikka Hurme, Petri Grönholm 2, Jussi Nyström, Dusan Milojevic

la 19.1.

Lauantain futsalkierros alkoi Oulusta, jossa sarjajumbo Tervarit oli miltei mahdottoman edessä haastaessaan sarjaa hallitsevaa KaDya. Yllättäen Tervarit ampaisivat kuitenkin 3–1-johtoon Sampo Lastuvirran ja kahdella Adrian Rizvanin maalilla. Kohmeessa aloittanut KaDy sai 10. minuutilta alkaen kuitenkin otteen pelistä ja kaasutteli tasaisesti 3–5-taukojohtoon. Toinen puoliaika ei muuttanut voimasuhteita, vaan KaDy vei vierasvoiton lopulta maalein 4–8. Kristijan Radin, Jani Korpela ja Newton Jr. tekivät kaksi maalia mieheen. Tervarit saa vieraaksi sunnuntaina Ilveksen, KaDy pelaa keskiviikkona Keski-Suomen derbyn JoSePa:a vastaan.

Tervarien raportti
KaDy:n raportti

(kuva: Tervarien facebook-sivut)

Toijalassa nähtiin kierroksen huippuottelu ja kansainvälisen tason maaleja. Sarjanelonen Leijona ja sarjakolmonen GFT olivat jännittävän tasaisessa ottelussa vuorotellen maalin johdossa, kunnes lentävän maalivahdin Jussi Nyströmin pyssy toi akaalaiset 5–5-tasoihin hieman ennen loppua, minkä jälkeen Dusan Milojevic ja Petri Grönholm sinetöivät maaleillaan kotivoiton. Ottelun viihdyttäviä kohokohtia olivat etenkin LeiF-maalivahti Juho Laineen upea nousu takatolpalle ja pelaaja-valmentaja Jovan Stankovicin huikea ulkosyrjächippi sekä GFT:n Timo Mikkosen upea yläkulmavolley tolpan kautta maaliin sekä Ville Vähäkoitin elegantti nosto yli Laineen. Leijona nousi kolmanneksi tasapisteisiin GFT:n kanssa.

(kuva: Siiri Perälä)

Pirkanmaan paikallisottelussa PJK tarrasi jälleen kerran pudotuspelien oljenkorteen voittamalla toisen päävastustajansa Mad Maxin. PJK:n kapteeninnauhaa kantanut Valtteri Similä teki vahvan paluun kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen tehoilla 1+1. Samat tehot kirjattiin myös joukkueen parhaalle pistemiehelle Miika Sainiolle sekä Lauri Lätille. Mad Maxin kausi on ollut ailahteleva, mutta joukkue pitää yhä niukasti kiinni kahdeksannesta playoff-paikasta. Tuore maajoukkuemies Justus Kunnas palasi kokoonpanoon.

(kuva: Calahan.kuvat.fi)

Sievissä moninkertaisten Suomen mestarien mittelössä kotijoukkue Sievi FS oli Ilvestä selkeästi vahvempi ja jatkaa vakuuttavasti sarjakakkosena. Loppunumerot kirjattiin maalein 4–1 (2–0). Ilvestäkin urallaan useita vuosia edustanut pohjoispohjalainen futsal-ikoni Joni Pakola löi alkutahdit voitolle, tuore maajoukkuemies Aleksi Kylmälä jatkoi maalailua. Kokeneet Henri Heikkilä ja Nikola Erceg tuplasivat johdon toisella puoliajalla eikä Ilveksen takaa-ajo lentävällä maalivahdilla tuonut kuin yhden, Rafael Giorgion viimeistelemän lohdutusosuman. Kuudenneksi sarjataulukossa jämähtänyt Ilves jatkaa pohjoisen kiertuetta Ouluun sunnuntaiksi.

Ilveksen raportti

(kuva: Sievi FS:n facebook-sivut)

18.00

Illalla pelattiin Tesomalla playoff-paikkojen kannalta tärkeä “kuuden pisteen ottelu” Peli-Pojat-70:n ja Joutsan Seudun Pallon välillä. Joutsalaiset olivat suurimman osan ottelua niskan päällä ja veivät ansaitun vierasvoiton. Maalivahti Aake Partio palkittiin joukkueen parhaana hienon nollapelinsä ansiosta. Tärkeä rooli joutsalaisvoitossa oli myös Jari Kotimäellä, joka laukoi yhden maalin omiin nimiinsä ja toisen PP-puolustuksen kautta. PP-70 jatkaa tuttuakin tutummalla sarjan sijalla 9., JoSePa otti aimo harppauksen kohti pudotuspelipaikkaa.

JoSePa:n raportti

(kuva: Esa Norvia)