Futsal-Liigan kierrosraportti 4: SoVolle jatkoaikavoitto, JoSePa jatkaa hurmiossa

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin täysi tuplaviikonloppu. Sunnuntaina voittoja juhlivat GFT, PP-70, Leijona, KaDy ja JoSePa. Kierroksen ottelussa Valkeakoskella mentiin 5–5-numeroissa jatkoajalle, jolla vierasjoukkue SoVo teki tarvittavan voittomaalin ja kuittasi toisen sarjapisteen taskuunsa.

Mad Max: Harri Matinaro 2, Mikko Heritty (10 m), Riku Raikko 2
SoVo: Mohammad Ahmadi, Italo Henrique Macedo Basilio 3, Valdrin Rashica, Gesim Voca

Oulun urheilutalo
Tervarit – GFT 2–6 (0–1)
Maalit:
Tervarit: Taneli Kohonen 2, (joista toinen 6 m)

JoSePa: Jesse Kalliokoski, Jari Kotimäki 2, Jarkko Kosunen
Ilves: Lassi Lintula, Jaakko Ahokas (10 m)

Maalikoosteet: Futsal-Liiga-TV

Kierroksen ottelusta kehkeytyi todellinen viihdepommi, jossa mätettiin hienoja maaleja, mentiin jatkoajalle ja jännitys säilyi loppuun saakka. Mad Max sai Valkeakoskelle vieraaksi vahvasti kauden aloittaneen Someron Voiman. SoVo väläytteli massiivista hyökkäysvoimaansa pitkin ottelua, mutta Mad Max ei myynyt nahkaansa halvalla kotiyleisönsä edessä. Avauspuolikkaalla maalailtiin vuorotahtiin: kotijoukkueelta osuivat Harri Matinaro veljensä Mikon syötöstä ja 10 metrin pilkulta Mikko Heritty, vierailta Mohammad Ahmadi ja Italo Henrique Macedo Basilio. Molemmat Matinaron veljekset ovat aiemmin pelanneet SoVo:ssa.

Harri Matinaro vei vielä Mad Maxin kolmannen ja viimeisen kerran johtoon ennen kuin Someron kosovolais-brasilialainen akseli alkoi todella tehdä tuhojaan. Italo laukoi kaksi maalia lisää ja 35. minuutin kohdalla Valdrin Rashica vei vieraat jo 3–5-johtoon. Mad Maxin ylivoimapeli oli kuitenkin valttia ja kokenut lentävä maalivahti Riku Raikko nakutteli vasemmalta takatolpalta kaksi maalia alle kahteen minuuttiin. Summerin soidessa lukemiksi jäivät 5–5 ja molemmat olivat varmistaneet tasapelipisteen.

Viiden minuutin jatkoajalla osui vain SoVo: erittäin kovapotkuinen Gesim Voca laukoi yhdellä kosketuksella Moshtagh Yaghoubin oivaltavan neppaussyötön oikealta laidalta voimalla yläkulmaan. Toista kertaa isäntien ei onnistunut kuroa takamatkaa umpeen ylivoimapelillä, joten toinen sarjapiste 5–6-jatkoaikavoitolla karkasi Somerolle.

(arkistokuva: Calahan.kuvat.fi)

Mad Maxin pelaaja-valmentaja Alex kommentoi ottelua: "Todella kova matsi. Jälleen kerran tehtiin liian paljon virheitä ja kyllähän SoVon tasoinen joukkue niistä rankaisee. Päästiin tosin itsekin aika hyvin tekopaikoille hyvän koko joukkueen tekemisen ansiosta, mutta ei vaan pystytä hyödyntämään niitä paikkoja riittävän tehokkaasti. Ei ole vaan oikein pomppinut meille vielä tällä kaudella. Hyvä ylivoimapeli pelasti jälleen edes yhden pisteen meille ja siihen täytyy olla tyytyväinen."

“Olimme kenttäpelissä parempi joukkue, mutta Mad Max rankaisi meitä neljällä erikoistilannemaalilla. Harmittamaan jäi varsinkin lopussa menetetty kahden maalin johto. Meillä oli tarpeeksi paikkoja ratkaista ottelu, mutta toisaalta olisimme voineet jäädä pisteittäkin”, pohti SoVon manageri Jarkko Ihalainen seuran kotisivuilla.

Mad Max on neljän ottelun jälkeen sarjan alemmassa keskikastissa, SoVo porskuttaa kolmantena tappioitta ja ylivoimaisesti eniten maaleja tehneenä joukkueena.

SoVon raportti

Oulussa vieraili sarjakärki GFT Espoosta, joka haki lauantaina puhtaan 0-3-voiton FC Kemiltä. Oululaisyleisö löi tiskiin liigakauden tähänastisen yleisöennätyksen, 446 katsojaa. Avausmaalia odoteltiin aina ensimmäisen puoliajan viimeiselle sekunnille, jolloin Panu Autio laukoi vieraat johtoon Miika Hosion kulmapotkusta. Toisen puoliajan alussa kotijoukkueen niskaan tuli kylmä suihku: Autio laukoi hattutempun täyteen ja Samir Haddouti vielä 0–4-maalin. Tervarit laukoivat tolppiin useita kertoja, mutta vasta Taneli Kohonen onnistui kaventamaan kahdesti, joista toisen kutosen pilkulta. Lopussa GFT kaunisteli vielä numeroita 2–6:een. GFT jatkaa puhtaalla pelillä sarjan kärjessä, Tervarit nollakerhossa sarjajumbona.

Tervarien otteluraportti
GFT:n tuplaraportti

Pirkkalassa kohtasivat ilman voittoja alkukauden taapertaneet kotijoukkue PJK ja Tampereen Peli-Pojat-70. Molemmat olivat menettäneet avainpelaajia muihin liigaseuroihin. Ottelu eteni tasaisena alusta loppuun, mutta PP-70:n puolustus oli ratkaisevan verran paremmin organisoitunut. Pyry Haanpää vei tamperelaiset 0–1-johtoon jo reilun minuutin kohdalla eikä PJK kuronut eroa tasoihin koko ottelun aikana. Avausjaksolla vierasjohdon tuplasi Mikko Ala-Hakuni. Vahvaa läpimurtoa aikuisten Liigaan tekevä Omar Soli herätteli pirkkalalaistoiveita kavennusmaalilla, mutta PP:n Jerry Sipilä nokitti kahdella osumalla. Loppunumeroiksi Pirkkalassa jäi 2–4 (0–2). PJK on sarjan häntäpäässä yhdellä pisteellä, PP-70 nousi pari pykälää ylemmäs.

(kuva: Esa Norvia)

PP-70:n raportti

Toijalassa pelattiin kierroksen huippuottelu ja viime kevään välierien revanssi. Yasar Elbeller vei kahdella osumallaan Leijonan 2–0-johtoon Sievi-puolustuksen kaaoksen keskeltä. Sievi FS väänsi kuitenkin pelin tasoihin väkisin: 1. puoliajalla Aleksi Kylmälä sai namutella pallon tyhjään maaliin vastahyökkäyksestä, 2. puoliajalla konkari Radik Akhmetkhanov sijoitti tasoituksen Leijonan pahasta harhasyötöstä. Minuutit 32.–35. olivat LeiF:in juhlaa: Juhana Jyrkiäinen katkaisi syötön ja laukoi saman tien laidasta valtavan pommin yläkulmaan. Jovan Stanković puolestaan katkaisi Sievin kulmapotkuluupin ja karkasi tyylikkäästi päätettyyn läpiajoon. Mika Jussilan 5–2 oli viimeinen naula arkkuun. Viime sekunneilla molemmat saivat vielä kosmeettisen lisämaalin. Kärkikastiin ennakoidut joukkueet majailevat keskikastissa kuudessa pisteessä.

(kuva: Leijona Futsalin facebook-sivut)

Leijona Futsalin raportti

Kampuksen Dynamo vieraili Kemissä. Ottelu FC Kemiä vastaan eteni etenkin ensimmäisellä puoliajalla tasatahtia isäntäjoukkueen haastaessa hallitsevaa mestaria ja laukoessa ahkerasti. KaDy pääsi tauolle 0–1-johdossa, kun Kristijan Radin katkaisi Kemin poikittaissyötön ja tuikkasi pallon ohi Marko Pirneksen ylärimaan, josta se kimpoili Kemin puolustajan päästä omaan maaliin. Toisella puoliajalla KaDyn rutiini jauhoi tarvittavat maalit. 22. minuutilla osui kapteeni Mikko Kytölä takatolpalta Jani Korpelan tarjoilusta, 34. minuutilla Korpela sijoitti Radinin vapaapotkusta etukulmaan. FC Kemin kokeillessa ylivoimapyöritystä lentävällä maalivahdilla KaDy sai sijoitella kaksi lisäosumaa omalta rangaistusalueelta tyhjään maaliin (tekijöinä illan ykkösnimi Korpela ja maalivahti Juha-Matti Savolainen). KaDy jatkaa kolmen ottelun jälkeen puhtaalla pelillä, FC Kemi alemmassa keskikastissa.

Meri-Lapin Urheilun otteluraportti
FC Kemin raportti
KaDyn otteluraportti

Joutsassa vahvasti kauden aloittanut sarjanousija sai vastaansa kahdeksankertaisen Suomen mestarin Ilveksen. Joutsalaiset eivät kuvia kumarrelleet vaan laittoivat tulta kaminaan innokkaan kotiyleisönsä edessä. Jesse Kalliokoski vei pallonriistosta isännät johtoon, mutta Lassi Lintula tasoitti tulisella laukauksella rajapotkukuviosta. Toisella puoliajalla Jari Kotimäki huudatti kotiyleisöä kahdella hienolla osumalla, joista toinen oli lähes toisinto Lintulan tasoituksesta. Ilves FS pääsi vielä maalin päähän Jaakko Ahokkaan 10-metrisellä JoSePan virhetilin täytyttyä, mutta ylivoimapyöritys Tomi Lahtinen kapellimestarina ei tuonut tasoitusta. Sen sijaan Jarkko Kosunen toimitti pallon tyhjään Ilves-maaliin 37. minuutilla sinetiksi kotivoitolle. JoSePa porskuttaa sarjassa nelossijalla, Ilves on vaihtelevien esitysten johdosta keskikastissa.