Takaisin
9.2.2019 klo 11.22

Futsal-Liigan kierrosennakko: rutkasti panosta sarjataulukon molemmissa päissä

Jaa:

(pääkuva: Hannu Vartiainen)

Futsal-Liigassa pelataan lauantaina tuplaviikonlopun ensimmäiset viisi ottelua. Lauantain kierroksella kuusi kärkijoukkuetta ja neljä alimpana sarjassa olevaa joukkuetta pelaavat keskinäisiä otteluita, joten luvassa on tärkeitä pistejakoja. Syyskierroksella marraskuussa tämän kierroksen otteluista kolme ratkesi vasta voittomaalikilpailussa ja kaksi muutakin vain yhden maalin erolla, joten tasaisia mittelöitä on luvassa viidellä paikkakunnalla.

Miesten Futsal-Liiga 2018–19
Otteluennakot
la 9.2.2019

Kaikki ottelut lähetetään suorana lähetyksenä Futsal-Liiga-TV:ssä.

Sarjataulukko ja otteluohjelma

La 9.2. 13:30
Jyväskylä, monitoimitalo
KaDy - Ilves FS

La 9.2. 15:00
Urheilutalo, Oulu
Tervarit - PJK

La 9.2. 15:00
Idrottshuset, Haaparanta
FC Kemi - PP-70

La 9.2. 16:00
Someron Monitoimitalo
SoVo - Leijona Futsal

La 9.2. 16:00
Sievi, Monitoimihalli
Sievi FS - GFT

* * *


Jani Korpela niittaa pallon Ilveksen verkkoon kevään 2018 välierässä. (Kuva: Omar Al-Ogaidi)

La 9.2. 13:30
Jyväskylä, monitoimitalo
KaDy - Ilves FS

Jyväskylässä sarjajohtaja Kampuksen Dynamon kotiluolaan tulee Ilves FS Tampereelta. Ilves hakee tärkeitä pisteitä play-offeja ajatellen. Kuudentena oleva Ilves FS on kuitenkin vain kuuden pisteen päässä kakkossijasta ja vain pisteen edellä heitä majailee SoVo. KaDyn ja Ilveksen syyskierroksen ottelu oli varsin tasainen ja ratkesi KaDyn voitoksi vasta Newton Juniorin viime hetken maalilla. Ilveksen vahvasti pelanneen maalivahdin Akseli Syrjälän ja tehoja hyvin takovien Tomi Lahtisen ja Lassi Lintulan onnistumiset ovat avainroolissa vahvan sarjakärjen haastamisessa.

Aiemmat kohtaamiset tällä kaudella:
10.11.2018  Ilves FS – KaDy 2–3 (1–1)

KaDyn tuplaennakko
Ilveksen tuplaennakko


PJK puolustaa maaliaan ja liigapaikkaansa. (Kuva: Leo Hynninen)

La 9.2.15:00
Urheilutalo, Oulu
Tervarit - PJK

Oulussa pelataan putoamis- ja säilymiskamppailun kannalta keskeinen ottelu, jonne Tervarien vieraaksi matkustaa Pirkkalan Jalkapalloklubi. Perinteinen liigajoukkue Tervarit pelaa loppukauden veitsi kurkulla ja usean pakkovoiton edessä, sillä jumbosijalle juuttuneilla oululaisilla on kuusi pistettä matkaa edes karsijan paikalle. Sarjataulukko kuitenkin huijaa sen verran, että Tervareilla on jäljellä ottelut juuri sijojen 7–11 joukkueita vastaan; kärkikuusikko on kohdattu jo kahdesti. Etenkin “kuuden pisteen” ottelut FC Kemiä ja lauantain vastustajaa PJK:ta vastaan ovat Tervareille tärkeitä, mikäli joukkue ei halua hissillä takaisin Ykköseen. PJK napsi joulu–tammikuussa neljä voittoa, joiden turvin säilyminen on todennäköisempää.

Aiemmat kohtaamiset tällä kaudella:
10.11.2018 PJK – Tervarit 3–4 vm., 3–3 ja., 3–3 (0–2)

Tervarien ennakko


FC Kemin Henri Louste palaa kokoonpanoon. (Kuva: FC Kemin facebook-sivut)

La 9.2. 15:00
Idrottshuset, Haaparanta
FC Kemi – PP-70

FC Kemi pelaa lauantain kotiottelunsa Ruotsin puolella Haaparannan Idrottshusetissa. Kahtena edelliskeväänä puolivälierissä esiintyneiltä kemiläisiltä on pudotuspelipaikka jo karkaamassa, muta säilymistaistossa Markku Kalermon ja Kalle Huuskon suojateilla riittää pelattavaa. Kotijoukkueen iloksi Henri Louste palaa sairastuvalta kokoonpanoon. Tampereen Peli-Pojat eivät ole aiempina neljänä liigakautenaan playoffeihin yltäneet, ja nytkin siihen tarvittaisiin maksimaalista venymistä viivan ollessa kuuden pisteen päässä viisi kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Henri Hytösen valmentamalla poppoolla on yli tuhannen ajokilometrin Pohjoisen-tuplaviikonloppu; Tornionjoen suistosta tamperelaiset laskeutuvat Ouluun, jossa heitä sunnuntaina vastassa on Tervarit.

FC Kemin ennakossa Henri Lousteen haastattelu
PP-70:n tuplaennakko

Aiemmat ottelut tällä kaudella:
10.11.2018 PP-70 – FC Kemi 4–3 vm., 3–3 ja., 3–3 (0–1)


PP-70 taistelee pudotuspelipaikasta. (Kuva: Esa Norvia)

La 9.2. 16:00
Someron Monitoimitalo
SoVo - Leijona Futsal

Sarjaviitonen Someron Voima saa lauantaivieraakseen neljäntenä olevan Leijona Futsalin, joten panoksena on ainakin kotiedun maksimointi pudotuspeleihin. Molemmilla joukkueilla on tasaisessa kärkikastissa täydet mahdollisuudet runkosarjan kakkossijaan. 2010-luvun alussa liigaan nousseet seurat ovat vakiinnuttaneet paikkansa Suomen huipulla; keskinäiset kohtaamiset vuosikymmenen varrella ovat olleet suurimaalisia ja kiihkeitä. Parina edellisvuonna Leijona Futsal serbivahvistuksineen on ollut etenkin pudotuspeleissä niskan päällä Kosovon albaaneja vilisevää somerolaisrosteria, mutta kotonaan maaliruiskujen Gezim Vocan ja Mergim Bushin tähdittämä SoVo on aina kova luu. Leijonan kuntopuntari joulutauon jälkeen näyttää puhdasta voittojen suoraa; SoVo on vieraissa kompastellut alakastin joukkueita vastaan. LeiF:in Juhana Jyrkiäinen puki sarjatauolla päälleen Suomi-paidan Moldovassa pelatussa MM-esikarsinnassa ja onnistui maalinteossakin.

Aiemmat ottelut tällä kaudella:
10.11.2018 Leijona Futsal – SoVo 6–5 (5–2)


Leijona hyökkää, Ilves puolustaa. (Kuva: Leijona Futsalin facebook-sivut)

La 9.2. 16:00
Sievi, Monitoimihalli
Sievi FS - GFT

Tasaiseksi ja jännittäväksi ennustetun lauantain kierroksen ehkä kirkkain helmi on Sievi FS:n ja GFT:n välinen kohtaaminen sieviläisten kotihallissa. Espoolaiset ovat sarjakakkosena kaksi pistettä Sieviä edellä; pudotuspelien maksimaalinen kotietu kiinnostaa takuulla molempia osapuolia. GFT:n Panu Autio ja Antti Koivumäki sekä Sievi FS:n Jarmo Junno ja Aleksi Kylmälä kävivät Suomi-paidassa Chișinăussa hakemassa MM-karsintojen jatkopaikkaan tarvittavat kaksi voittoa, joskin reissu venyi lentojen perumisen vuoksi usealla vuorokaudella. Sievi FS on ollut viime vuosina paitsi Suomen mestaruuksissa laskettuna myös keskinäisissä otteluissa alati vahvempi. Edellisistä 19 kohtaamisesta Liigassa peräti 18 on päättynyt Sievi FS:n voittoon. GFT on juhlinut pistepottia Sieviä vastaan edellisen kerran tammikuussa 2013.

Sievin tuplaennakko
GFT:n tuplaennakko

Aiemmat ottelut tällä kaudella:
10.11.2018 GFT - Sievi FS 2-3 vm., 2-2 ja., 1-1 (1-1)


GFT:n Johannes Axerud ja Timo Mikkonen. (Kuva: Siiri Perälä)

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041