Futsal-Liigan 6. kierrosraportti: SoVo, Leijona, Ilves ja Sievi FS pitivät pintansa

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Kierroksen ottelussa Someron Voima voitti kotonaan Joutsan Seudun Pallon 6–4. Muutenkin ennakkosuosikit pitivät pintansa jokaisessa ottelussa: Leijona Futsal ja Ilves hakivat vierasvoitot pohjoisesta, Sievi voitti kotonaan Mad Maxin. Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina 4.11. kahdella ottelulla.

(Pääkuva: Christoffer Enckelman)

Miesten Futsal-Liiga 2018–19
    6. kierroksen kierrosraportti
    la 3.11. – su 4.11.2018

Otteluiden maalikoosteita on Futsal-Liiga-TV:ssä.

la 3.11.

Oulun urheilutalo
    Tervarit – Leijona Futsal 1–7 (0–4)
    Maalit:
    Tervarit: Paavo Jokinen
    Leijona: Jussi Nyström, Mika Jussila, Dušan Milojević, Jovan Stanković, Miikka Hurme, Juhana Jyrkiäinen 2

6. kierroksen ottelu
    Someron monitoimitalo
    SoVo – JoSePa 6–4 (1–0)
    Maalit:
    SoVo: Moshtagh Yaghoubi, Mohammad Ahmadi, Mergim Bushi, Gezim Voca, Xhevdet Gela 2

Maali: Lassi Lintula

Oulussa sarjan hännillä oleva liiganousija Tervarit sai vieraakseen viime kauden hopeamitalistin Leijonan. Akaalaiset olivat ottelussa selvästi niskan päällä ja karkasivat jo seitsemässä minuutissa kolmen maalin johtoon. Sama tahti jatkui toisella puoliajalla eikä Paavo Jokisen kavennusmaali nostanut Tervareita takaisin peliin mukaan. Leijonan tehopisteet jakautuivat tasaisesti lähes koko kokoonpanon kesken; serbialainen Dušan Milojević kirjautti tehot 1 + 2. Tervarien ahdinko häntäpäässä jatkuu; Leijona nousi 12 pisteeseen sarjakärjen tuntumaan.

Tervarien raportti
    Leijonan raportti (tulossa)

(kuva: Christoffer Enckelman)

Kierroksen ottelussa Somerolla ensimmäisen puoliajan lukemina oli maltillinen 1–0-kotijohto jalkapallokentiltä tutun Moshtagh Yaghoubin maalilla. Toisella puoliajalla nähtiin vauhtia ja maalimässäilyä. Hyökkäyssuuntaan aina vaarallinen SoVo oli maalintekokilpailussa etevämpi ja karkasi 34. minuutilla jo 6–2-johtoon, jota JoSePan kelpo loppukiri lentävällä maalivahdilla ei enää kuronut kiinni. Isäntien Xhevdet Gela ja joutsalaisten Otto Piili osuivat toisen puoliajan hurlumheissä kahdesti. Gezim Voca puolestaan siirtyi Liigan pistepörssin kärkeen. SoVo nousi ainakin päiväksi sarjakärkeen, mutta KaDy ja GFT pelaavat rästiottelunsa sunnuntaina. JoSePa jatkaa ylemmässä keskikastissa.

JoSePan valmentajana Somerolla toiminut pelaaja Riku Keihäsniemi oli tappiosta huolimatta tyytyväinen pelin jälkeen:

“Ihan hyvä, rento vääntö ja molemmilla oli hyvin maalipaikkoja. Oma viimeistelymme ei ollut tänään kohdillaan. Kaveri käytti paikat tehokkaasti ja oli pari maalia tänään parempi. Oikein, oikein hyvä peli.”

SoVon valmentaja Janne Laine löysi puolestaan voitosta huolimatta parannettavaa

“Hyvä, vauhdikas ottelu ja paljon maalitilanteita. Joonas Puolamäki otti tärkeät torjunnat ja ratkaisi osaltaan voiton meille. 6–2-tilanteessa ottelu vaikutti taputellulta, mutta sitä se ei ollutkaan. Puolustettiin huolimattomasti, ei maltettu keskittyä vaan haluttiin lisää maaleja. Pelaajiin iski positiivinen maalinälkä, joka ei onneksi tällä kertaa kostautunut.”

SoVo:n raportti (tulossa)

Sievi FS oli aloittanut kautensa ailahdellen ja tappiosarakkeessa oli hieman yllättäen jo kolme merkintää. Lauantaina Sievi näytti kuitenkin olevansa Suomen eliittiä ja jätti vahvalla rutiinillaan valkeakoskelaiset pisteittä ilman maajoukkuemiestään Jarmo Junnoakin. Aleksi Kylmälä ja sieviläisten pelin sielu Nikola Erceg osuivat kahdesti mieheen; Mad Maxin ainokaisen osuman teki ottelun alussa mainiota syksyä pelaava Justus Kunnas. Sievi nousi taulukossa seitsemänneksi juuri Mad Maxin ohi,  joten molemmat joukkueet jatkavat playoff-viivan paremmalla puolella.

(kuva: Iida Lesell)

Muutamia avainpelaajiaan vuoden sisällä menettänyt FC Kemi on kärsinyt maalinteko-ongelmista eikä ketsuppipullo auennut lauantainakaan puolustusvoittoisesti peliin lähteneen Ilves FS:n vieraillessa Tervahallissa. Tamperelaisten maajoukkuekaksikko iski 5. minuutilla, kun Lassi Lintula laukoi 100 maaottelun konkarin Antti Teittisen passista ottelun ainoan maalin. Kemiläisten takaa-ajo ei tuottanut tulosta ja Ilveksen maalivahti Akseli Syrjälä merkkautti itselleen nollapelin. Ilves nousi tärkeällä vierasvoitollaan sarjakärjen peesiin; FC Kemin tappioputki venyi jo viiteen otteluun ja joukkue jatkaa sarjataulukon sijalla 10.