Futsal-Liigan 5. kierros: Ilves, Leijona, SoVo ja JoSePa voittoihin

Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Kierroksen ottelussa Ilves FS oli tyly isäntä Sievi FS:lle voittaen ottelun lopulta 6–1 (1–0). Ottelu ratkesi kuitenkin vasta viimeisillä minuuteilla. Jaakko Ahokas teki hattutempun sieviläisten verkkoon. Illan muita voittajia olivat Leijona Futsal, Someron Voima ja Joutsan Seudun Pallo. Kierros jatkuu sunnuntaina ottelulla KaDy – Tervarit, joka pelataan poikkeuksellisesti Hankasalmella.

Maalit:
SoVo: Valdrin Rashica, Italo Henrique Macedo Basilio 2, Mergim Bushi 2, Gezim Voca 2
FC Kemi: Vesa Lilja, Harri Kurkela

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – PP-70 3–1 (3–0)
Maalit:
JoSePa: Jari Kotamäki, Olli Malin, Markus Rautiainen
PP-70: Mikko Ala-Hakuni

Kierros jatkuu sunnuntaina klo 17.00 ottelulla KaDy – Tervarit, joka pelataan poikkeuksellisesti Hankasalmella.

Otteluiden maalikoosteita on Futsal-Liiga-tv:ssä.

(kuva: Ilveksen kotisivut)

la 20.10.

Kierroksen ottelussa Tampereen Kaupissa kohtasivat viime kevään välieräjoukkueet ja moninkertaiset Suomen mestarit Ilves FS ja Sievi FS. Keväällä Ilves haki pronssimitalit Sievistä Tampereelle ja tälläkin kertaa tupsukorvat olivat parempia. Sievi oli matkassa varamiehisenä: poissa olivat muiden muassa maajoukkueeseen viikolla valittu Jarmo Junno sekä Nikola Erceg. Avauspuolikkaalla Ilves hallitsi ja Sievi puolusti tiiviisti. Jaakko Ahokas teki puoliajan ainoan maalin 3. minuutilla riistämällä pallon terävästi Sievin pohjapelaajalta ja chippaamalla pallon yli maalivahti Marko Pirilän.

Toista puoliaikaa edettiin pitkään 1–0-kotijohdossa, kunnes 35. peliminuutilla tulostaulun hoitajalle tuli tehtävää. Lassi Lintula antoi kovan rajapotkun kohti takatolppaa, jonka Sievin kapteeni Juho Alasuutari liukui omaan maaliin. Vain 19 sekuntia myöhemmin Ahokas iski vastahyökkäyksestä kotijoukkueen kolmen maalin etumatkalle.

Sievin Ville Yliluoma kavensi pian ylivoimakuvion päätteeksi, mutta loppuminuutit olivat Ilveksen maali-iloittelua. Sievi ei millään saanut ylivoimapeliään rullaamaan ja tamperelaisten kapteeni Tomi Lahtinen roikotti pallon keskialueelta syötönkatkon päätteeksi tyhjään Sievi-maaliin. Ottelun parhaana palkittu Ahokas niittasi hattutemppunsa täyteen vapaapotkusta ja pelaaja-valmentaja Antti Teittinen viimeisteli 6–1-tennislukemat tarkalla kaaripallolla omasta päädystä tyhjään maaliin.

Ilves nousi yhdeksään pisteeseen iskuetäisyydelle kärjestä. Sieville tappio oli viidestä ottelusta jo kolmas; joukkue jatkaa sarjataulukon alemmassa keskikastissa.

Ilveksen raportti
Sievin raportti

Espoossa tappioitta sarjan aloittanut Golden Futsal Team sai vieraakseen viime kevään hopeamitalistin Leijonan Akaasta. Ilman Miika Hosiota kotiparketille juossut GFT ei ollut lauantaina terävimmillään ja LeiF haki ansaitun vierasvoiton. Mika Jussila, Miikka Hurme ja Yasar Elbeller osuivat ensimmäisellä puoliajalla; Panu Aution 6 metrin rangaistuspotkusta tekemä tasoitusmaali ei pitänyt espoolaisia tasoissa puolta minuuttia pidempään. Toisella puoliajalla pelaaja-valmentaja Jovan Stanković ja Elbeller kasvattivat vierasjohtoa jo neljään maaliin ennen Lasse Saaren kosmeettista kavennusmaalia ylivoimapelillä. GFT jatkaa sarjakärjessä, Leijona nousi jo kärjen tuntumaan hävittyään alkukaudesta kaksi ottelua.

GFT:n raportti ja haastatteluja
Leijonan raportti

(kuva: Siiri Perälä)

Somerolla maali-iloittelut jatkuivat, tällä kertaa FC Kemin kustannuksella. Kemiläiset kuroivat SoVon varhaisen 2–0-johdon tasoihin Vesa Liljan ja Harri Kurkelan osumilla, mutta toisella puoliajalla kotijoukkue repäisi selvän kaulan. Brassivahvistus Italo, Mergim Bushi ja Gezim Voca laukoivat jälleen kaksi maalia mieheen. SoVoa on viime viikkoina yritetty nostaa valtakunnan julkisuuteen negatiivisessa valossa – viimeksi pohjapelaaja Moshtagh Yaghoubin valintojen vuoksi – mutta joukkue on osoittanut olevansa todellinen musta hevonen tämän kauden mitalitaistossa. Nelikko Voca – Italo – Bushi – Valdrin Rashica on ollut tappavan tehokkaana, joskaan somerolaiset eivät ole kohdanneet vielä kärkipään vastustajia tai muita mitaleille povattuja joukkueita. SoVo on sarjassa toisena ilman tappioita, Kemin tappioputki venyi jo neljään otteluun.

SoVo:n raportti

(Kuvassa: Mohammad Ahmadi, Moshtagh Yaghoubi ja Italo. Kuva: SoVo:n facebook-sivut)

Joutsassa sarjanousijan kiito ei lakkaa; kotihallissaan JoSePa on ottanut kovia päänahkoja ja tällä kerta punaisen pyörremyrskyn uhriksi jäi tamperelainen PP-70. Ottelun ratkaisutahdit lyötiin ensimmäisellä puoliajalla, jolla “kylän omat pojat” Jari Kotimäki ja Olli Malin juonivat isännät kahden maalin karkumatkalle. Maajoukkuerinkiin kuuluva Markus Rautiainen pyssytti 3–0 vapaapotkukuviosta Jose Ikosen syötöstä. Toisella puoliajalla PP-70 haki kaikin voimin tasoitusta, mutta vain Mikko Ala-Hakuni osui 22 minuutin kohdalla vapaapotkusta. PP-70:n ylivoimapelin JoSePa puolusti tarkasti ja nappasi jo neljännen voittonsa viidestä ottelusta. JoSePa on sarjataulukossa peräti kolmantena, PP-70 majailee pudotuspeliviivan tuntumassa.

JoSePa:n raportti
PP-70:n raportti