Futsal-Liigan 16. kierrosraportti: Ilves voitokas Oulussa, FC Kemi kotonaan

Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Lauantaina Sievissä hävinnyt Ilves FS haki 1–4-vierasvoiton Tervareista lisäten oululaisten ahdinkoa sarjataulukon jumbona. Toiseksi viimeisenä oleva FC Kemi onnistui katkaisemaan tappioputkensa voittamalla kotihallissaan Someron Voiman 4–3. Liiga jatkuu keskiviikkona Jyväskylässä Keski-Suomen paikallisottelulla KaDy – JoSePa.

* * *

Oulun Tervarien ahdinko sarjataulukon jumbona kasvaa kierros kierrokselta. Lauantaina Tervarit pisti mainiosti kampoihin sarjajohtaja KaDylle, mutta hävisi lopulta 4–8; sunnuntaina oli Ilveksen vuoro ottaa kolmen pisten potti oululaisten kustannuksella. Peli eteni pitkään maalittomana, mutta Ilves osui avausjakson loppupuolella kahdesti. Etenkin kapteeni Tomi Lahtisen kaukolaukaus ylänurkkaan oli upeaa katsottavaa. Rajun määrän minuutteja pelannut maajoukkuemies Lassi Lintula iski numerot 0–3:een 26. minuutilla eikä Tervarien takaa-ajo tuonut kuin yhden lohdutusmaalin. Ilves jatkaa tukevasti 6. sijalla; Tervarit tarvitsee jäljellä olevista otteluista useita voittoja säilyäkseen Liigassa.

Tervarien raportti
Ilveksen raportti

(kuva: Kari Väre)

Kemissä kotijoukkue FC Kemi sai tärkeät ykkösketjun pelurit pelikiellosta takaisin kokoonpanoon ja tappioputkensa katki kovan vierasjoukkueen SoVo:n kustannuksella. Helpolla kotivoitto ei tullut, sillä etenkin toisella puoliajalla tappioasemassa somerolaiset painoivat hurjasti päälle. Maalintekovaikeuksista pitkin kauden kärsinyt FC Kemi osui tarvittavat neljä kertaa; voittomaalin 33. minuutilla iski yksi Suomen kokeneimmista futsalinpelaajista, Keijo Huusko. SoVo kavensi ottelun vielä 4–3:een, mutta kemiläisten uhrautuva puolustus kykeni pitämään Gezim Vocan johtaman SoVo-orkesterin lisämaaleitta. FC Kemi repäisi kuuden pisteen kaulan sarjajumbo Tervareihin eikä viimeinen pudotuspelipaikkakaan ole vielä aivan utopiaa. SoVo jatkaa 5. sijalla taistelua puolivälierien kotiedusta.

(kuva: Christoffer Enckelman)