Futsal-Liiga: PP-70 nipisti kahden pisteen kotivoiton ToPV:sta, KaDy voitti Sievin

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua ennen kuin Suomen futsalmaajoukkue matkaa Turkuun Pohjoismaiden mestaruusturnaukseen. Alkuiltapäivän ottelussa Tampereen Tesomalla PP-70 katkaisi tappioputkensa voittamalla Tornion Palloveikot jatkoajan ja voittomaalikilpailun päätteeksi. Iltaottelussa Jyväskylän Monnarilla KaDy voitti arkkivihollisensa Sievi FS:n 8–2 molempien joukkueiden nuorisokaartien saadessa suurta vastuuta.

Miesten Futsal-Liiga 2019–2020
Kierrosraportti
su 24.11.2019

klo 13.00
Tesoman palloiluhalli
PP-70 – ToPV 2–1 vm., 1–1 ja., 1–1 (0–0)

Tampereen Tesomalla pelattiin tarkka ja vähämaalinen liigaottelu. Sarjanousija ToPV oli kärsinyt viiden voiton suoran jälkeen kotitappion KaDylle ja eilen lauantaina 8–7-vierastappion sarjakärki Akaalle, mutta lähti Tesoman otteluun alkukauden perusteella selvänä ennakkosuosikkina. Eilisistä Toijalan maalijuhlista ei ollut jälkeäkään, kun molemmat joukkueet pelasivat erittäin tarkkaa puolustuspeliä ja tuhrivat vähät maalipaikkansa. Avausmaali syntyi, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain yhdeksän sekuntia: Vili-Atte Mäkinen antoi namupassin pivot-asemasta selkä maaliin päin ja Jussi Rasva ujutti pallon vasemmasta etukulmasta sisään. Vain kolme minuuttia myöhemmin Joona Konttajärvi tasoitti kovalla laukauksella keskisektorilta. ToPV:in Aleksi Kylmälä sai pallon vielä kertaalleen kotijoukkueen verkkoon, mutta loppusummeri oli soinut sekunnin murto-osia ennen Kylmälän viimeistä kosketusta eikä maalia enää hyväksytty. Jatkoajalla ToPV oli hieman aktiivisempi osapuoli ja lähempänä voittomaalia. Henri Alamikkotervo laukoi voimalla ylärimaan vain neljä sekuntia ennen loppua. 1–1-tilanteessa siirryttiin kolmen laukojan voittomaalikilpailuun, jonka PP-70 voitti maalein 2–1, joten myös sarjapisteet jaettiin 2–1 isäntien hyväksi.

PP-70:n otteluraportti

KaDyn nuorisoketju Heikkilä - Hoppula - Hänninen - Salpakari - Korhonen juhli sunnuntaina kahta maalia. (Kuva: Sami Virtanen)

klo 18.30
Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – Sievi FS 8–2 (3–0)

Maalit:
KaDy: Juho Väinälä, Henri Louste 2, Mikko Kytölä, Eemeli Hänninen, Verneri Salpakari, Teemu Lukkari, Markus Rautiainen
Sievi: Vilho Hanni, Kasper Ojala

Futsalviikonloppu paketoitiin Jyväskylän Monnarilla, jossa lauantain kotitappiosta sisuuntunut KaDy antoi kyytiä siipirikkona operoineelle Sievi FS:lle. Muun muassa kapteeni Juho Alasuutari oli sivussa. Sievi haastoi vahvalla jalalla molempien puoliaikojen alussa, mutta palkinto maalin muodossa jäi uupumaan. KaDy nakutteli osumia avauspuoliajalla kolme, joista ensimmäisen viimeisteli Sievissäkin pelannut Juho Väinälä. Toisella puoliajalla Sievi sai momentumin nuorisokaartiin kuuluvien Vilho Hannin ja Kasper Ojalan kavennusosumista, mutta illan sankareiksi nousi KaDyn nuorisoviisikko, joka sai ensimmäistä kertaa kunnolla vastuuta liigaottelussa. Eemeli Hänninen ja Verneri Salpakari juhlivat debyyttimaalejaan liigassa kotiyleisön suureksi iloksi. Myös Sievin 1 + 1 tehot tehneelle Ojalalle maali oli liigauran ensimmäinen. KaDyn parhaana palkittu Henri Louste latoi kaksi maalia. KaDy pääsee sarjatauolle sarjakakkosena, Sievi on sijalla 10. pisteen edellä sarjajumbo Ilvestä.