Futsal-Liiga: kärkijoukkueet murskavoittoihin, FC Kemi voittoputkessa

Futsal-liiga jatkui sunnuntaina neljällä ottelulla. Jokaisessa ottelussa nähtiin murskalukemat kärkijoukkueiden näyttäensä kyntensä alakastin joukkueille. Iltapäivän voittajia olivat siis FC Kemi, Akaa Futsal, Tornion Palloveikot ja espoolainen GFT. FC Kemi hätyyttelee sarjakärki Akaata neljän pisteen päässä; Kemin Enderson Suárez jatkaa pistepörssin keulilla.

Liiga jatkuu viikolla tulikuumilla paikallisotteluilla: keskiviikkona Jyväskylässä Riemu – KaDy, torstaina Kemissä FC Kemi – ToPV.

Oskari Luoma, JoSePa
JoSePan Oskari Luoman taistelu ei riittänyt Kemissä pisteisiin. (Arkistokuva: Jonna Keihäsniemi)

Tervahalli, Kemi
FC Kemi – JoSePa 8–2 (2–1)
Maalit:
FC Kemi: Enderson Suárez, Keijo Huusko 2, Tuukka Pikkarainen 2, Ricardo Arcos 2, Slobodan Tomić
JoSePa: Matias Paappanen, Janne Kosunen

FC Kemi jatkoi vakuuttavia otteita kotihallissaan kaasuttelemalla selvään 8–2-voittoon JoSePasta. Vierasjoukkue pysyi hyvin mukana ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puoliajalla peli repesi. Keijo Huusko, Tuukka Pikkarainen ja kolumbialainen Ricardo Arcos tekivät kaksi maalia mieheen; myös maalinsuulla komeaa debyyttikauttaan pelaava serbimaalivahti Slobodan Tomić pääsi maalinteon makuun roikottamalla pallon omasta päästä tyhjään JoSePa-maaliin. FC Kemin kotisaldo tältä kaudelta on tyrmäävä: kahdeksan ottelua, kahdeksan voittoa. Kemin Enderson Suárez johtaa liigan pistepörssiä valtavilla tehoilla 26 + 11 = 37.  Torstaina ennen maajoukkuetaukoa FC Kemi saa tulikuumaan Meri-Lapin derbyyn vieraakseen Tornion Palloveikot. JoSePan asema liigan häntäpäässä pahenee; omissa soi liian usein ja tappio oli jo kuudes perättäinen.

Akaan Petri Grönholm oli pelipäällä. (Arkistokuva: Tuukka Nyström)

Toijalan monitoimitalo
Akaa Futsal – Riemu 9–3 (5–0)
Maalit:
Akaa Futsal: Aleksi Pirttijoki, Petri Grönholm 3, Dusan Milojevic 2, Tomi Lahtinen, Juhana Jyrkiäinen, Jovan Stankovic
Riemu: Juuso Eteläpää, Aleksi Leppänen, Tuure Fagerström

Lauantaina Valkeakoskella vierastappion kärsinyt sarjakärki Akaa Futsal korjasi kurssiaan heti sunnuntaina kotihallissaan Liikunnan Riemun kustannuksella. Tilanne oli reilussa kymmenessä minuutissa jo 5–0 isännille Tomi Lahtisen ja Petri Grönholmin johtaessa ilotulitusta. Toisella puoliajalla Akaa karkasi jo 8–0-johtoon, kunnes Riemu onnistui kaventamaan kahdesti. Aivan loppusekunneilla molemmat kaunistelivat maalisarakettaan vielä kertaalleen. Illan pisterohmu oli Akaan vahva pivotpelaaja Grönholm tehoillaan 3 + 2. Akaa jatkaa sarjan piikkipaikalla neljän pisteen marginaalilla; Riemu valahti sarjajumboksi. Riemu on seuraavan järkälemäisen haasteen edessä heti keskiviikkona, kun Jyväskylän derbyssä tulee vastaan sarjakolmonen Kampuksen Dynamo.

GFT palasi voittokantaan kotisalissaan. (Arkistokuva: Siiri Perälä)

Opinmäki, Espoo
GFT – PP-70 7–1 (2–1)
Maalit:
GFT: Panu Autio 3, PP-70 o.m., Antti Arvola 2, Johannes Axerud
PP-70: Jussi Rasva

Espoossa nähtiin tasainen avauspuoliaika; nihkeästi viime aikoina esiintynyt PP-70 meni 0–1 johtoon Jussi Rasvan komealla vasurin moukarilla kulmapotkun jälkitilanteesta. GFT:n kokenut Panu Autio laukoi 17. minuutilla kaksi maalia 17 sekunnin välein vieden isännät taukojohtoon. Toinen puoliaika oli GFT:n näytöstä, ja maaleja tuli tasaiseen tahtiin vain vieraiden päätyyn. Espoolaisten ykköstykki Antti Arvola viimeisteli kaksi osumaa, Panu Autio täydensi hattutemppunsa. GFT jatkaa sarjan viidentenä; sijalle 9. jämähtäneen PP-70:n päävalmentaja Henri Hytönen saa maajoukkuetauolla laatia uusia kuvioita nostaakseen joukkueensa uudelleen taistoon playoff-paikoista. Etenkin tamperelaisten hyökkäyspelaaminen on ollut vaisua viime ajat.

GFT:n raportti

PP-70:n raportti

Italo Henrique Macedo  Basilio 2019-20
ToPV:n Italo oli pitelemätön ex-seuraansa SoVoa vastaan. (Arkistokuva: Teemu Kvist)

Someron monitoimitalo
SoVo – ToPV 3–12 (0–2)
Maalit:
SoVo: Joonas Manzo, Xhevdet Gela, Valmir Seferi
ToPV: Henri Alamikkotervo 3, Italo Henrique Macedo Basilio 4, Aleksi Isomäki, Aleksi Kylmälä, Iiro Vanha, Nikolai Chusov, Marko Pirilä

Kierroksen suurimmat voittolukemat nähtiin Somerolla, jossa kotijoukkue SoVo romahti tyystin toisella puoliajalla Tornion Palloveikkojen käsittelyssä. Avauspuolikkaan ainoat maalit syntyivät maajoukkueen portteja kolkuttelevan Henri Alamikkotervon lapikkaasta, mutta toisen puoliajan alkuminuuteilla SoVo onnistui kapuamaan kolmesti maalin päähän. SoVoa viime kaudella edustanut Italo Macedo Basilio laukoi kuitenkin vieraat nopeasti 3–6-johtoon, ja viimeisten minuuttien 5 vs. 4 ylivoimapeli lentävällä maalivahdilla meni somerolaisilta pipariksi. ToPV namutteli vielä useita maaleja tyhjään maaliin ja loppulukemat kirjattiin poikkeuksellisen leveästi 3–12. Italon tehot entistä seuraansa vastaan olivat peräti 4 + 3. SoVo jää maajoukkuetauolle tukevasti 7. sijalla, sarjanelonen ToPV pelaa vielä torstaina Kemissä paikallisottelun.