Takaisin
27.7.2019 klo 12.53

Futsal-Liiga: Jarmo Junno Sievistä Tornion Palloveikkoihin

Jaa:

Ⓒ Kuva: ToPV:n facebook-sivut

Futsalin kokenut maajoukkuepelaaja Jarmo Junno (27) siirtyy kolminkertaisen Suomen mestarin Sievi FS:n rivestä Tornion Palloveikkojen rosteriin. Liiganousija ToPV on tiedottanut uutisoivansa lähipäivinä lisää pelaajasopimuksia.

Futsalin kokenut maajoukkuepelaaja Jarmo Junno (s. 1992) siirtyy kolminkertaisen Suomen mestarin Sievi FS:n rivestä sarjanousija Tornion Palloveikkojen rosteriin. Tornion Palloveikot tiedotti sopimuksesta perjantaina Facebook-sivuillaan sekä Instagram-tilillään.


Jarmo Junno Sievi-paidassa Leijona Futsalia vastaan. (Kuva: Iida Lesell)

Junno on yksi suomalaisen futsalin meritoituneimmista pelaajista, jonka palkintokaapissa on kolme perättäistä Suomen mestaruutta Sievi FS:n paidassa vuosilta 2014–17. Junno oli kaikilla kolmella mestaruuskaudella suuressa roolissa laukoen muun muassa finaalisarjoissa tärkeitä voitto-osumia. Lisäksi Nivalasta kotoisin olevalla Junnolla on SM-hopea kaudelta 2013–14 Oulun Tervarien riveissä. Kaikkiaan Junno on pelannut Futsal-Liigassa yhdeksän viimeisintä kautta, joista kahdeksan Sievin väreissä.

Junno debytoi Suomen futsalmaajoukkueen ringissä 23-vuotiaana vuonna 2015, mistä asti hän on ollut maajoukkueen vakiokasvoja. Maaotteluita Junnolla on vyöllään epävirallisten tilastojen mukaan 38, joissa hän on laukonut 10 maalia (mukaan lukien Grönlantia vastaan pelatut epäviralliset maaottelut).


Jarmo Junno Jyväskylän Monnarilla Venäjää vastaan lokakuussa 2018. (Kuva: Jouni Pihlaja)

Liiganousija Tornion Palloveikot on tiedottanut uutisoivansa lähipäivinä lisää pelaajasopimuksia. Merilappilaisseura nousi Futsal-Ykköseen keväällä 2018 ja Futsal-Liigaan suoraan keväällä 2019.

Seudulla on jo ennestään vahvat futsalperinteet, sillä FT Kemi-Tornio pelasi Liigassa yhdeksän kautta saavuttaen vuosina 1998–2003 kolme Suomen mestaruutta ja kaksi SM-hopeaa. Futsal-Liigassa on pelaa myös FC Kemi (vuodesta 2015 lähtien).

Suomen futsalmaajoukkueen epäviralliset tilastot:

Luettelo Suomen futsalmaajoukkueen tilastoista (Wikipedia)

Futsalin maajoukkuepelaajat ja maalit (Google Sheets)

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041