Futsal-Liiga: Akaa, Sievi ja KaDy voittoihin

Akaa voitti Ilveksen 6-2, Sievi PP-70 5-3 ja KaDy SoVon 5-3 lauantain otteluissa. Akaa jatkaa sarjajohtoa puhtaalla pelillään. Ilves FS harvinaisesti jumbosijalle.

la 9.11.

klo 15.00
Toijalan monitoimitalo
Akaa Futsal – Ilves FS 6-2 (3-2)
Maalit:
Akaa Futsal: Tomi Lahtinen, Jussi Nyström 2, Aleksi Pirttijoki, Petri Grönholm, Juhana Jyrkiäinen
Ilves FS: Jussi Nummela 2

Runkosarjaa johtava Akaa Futsal otti kotonaan rutiininomaisen voiton Ilveksestä. Tomi Lahtinen pääsi aloittamaan maalinteon 6 m rankkarilla rangaistusalueen rikkeen myötä. Isäntien tehokkain oli Jussi Nyström kahdella osumallaan. Näiden osumien jälkeen isännät olivat jo 3-0 karkumatkalla. Ilves kuitenkin roikkui ensimmäisen puoliajan mukana kahdella Jussi Nummelan maalilla, joista ensimmäinen oli erityisen hienosti tehty suoraan maalivahti Aleksi Pennasen pitkästä avauksesta.

Toisella puoliajalla Akaan Aleksi Pirttijoki tykitti 4-2 lukemat upealla taidokkaalla volleylla yläkulmaan. Ilves yritti kiriä lentävällä maalivahdilla, mutta isännät vastasivat ottaen itsekin lentävää kentälle ja lisäsivät johtoaan Petri Grönholmin ja Juhana Jyrkiäisen osumilla.

Akaa jatkaa sarjajohtoa puhtaalla pelillään ja Ilves putosi sarjan jumboksi.

Ottelun parhaat:

Akaa Aleksi Pirttijoki

Ilves Aleksi Pennanen

Jussi Nyströmille kahden maalin peli. (Kuva: Akaa Futsal / FB-sivut)

Ilves FS:n raportti

klo 16.00
Sievin monitoimihalli
Sievi FS – PP-70 5-3 (2-2)
Maalit:
Sievi: Henri Heikkilä, Jaakko Alasuutari, Joni Pakola, Ossi Tyni, Rami Tirkkonen
PP-70: Vili-Atte Mäkinen, Mikko Ala-Hakuni, Pyry Haanpää

Vanha mestari Sievi FS sai kauden heikolle alulle balsamia voittaen PP-70:n 5-3 kotonaan. Ottelun kuva oli varsin tasainen, mutta isännät olivat hienoisesti tehokkaampia. 27:57 ajassa Ossi Tyni onnistui hienoilla harhautuksilla ja yksilösuorituksellaan viemään kotijoukkueen 4-3 johtoon. Peli-Pojat pyrkivät lentävällä maalivahdilla tasoittamaan ottelun, mutta Sievin riveihin tässä ottelussa palannut Rami Tirkkonen pääsi pistämään tyhjiin ratkaisumaalin. Paluun liigapeleihin tehnyt Jaakko Alasuutari pääsi heti maalien makuun ja sai Sievin kakkoskentän pelaamaan varsin mallikkaasti. Myös maalivahti Miika Toivola palasi ottelussa Futsal-Liigan peleihin Sievin riveissä.

Henri Heikkilä avasi maalihanat ottelussa. (Kuva: Palloliiton arkisto)

SoVon raportti

SoVo ja erityisesti Valdrin Rashica tarjoili ottelun ensimmäiseen minuuttiin todellisen kylmän suihkun mestaruusviirin nostoa juhlistaneelle jyväskyläläisyleisölle. Ajassa 26 s ja 50 s tehdyillä Rashican maaleilla SoVo johti ottelua 0-2. SoVo tuntui hallitsevan ottelua vahvan alun innostamana ja KaDyn pallonhallintahetket eivät tuottaneet kovin vaarallisia tilanteita.  Lassi Lintulan tarjoilema Newton Jr.:n kavennus ajassa 14:37 toi kuitenkin KaDya paremmin mukaan otteluun.

Sami Virtanen)
Juho Väinälälle maali. (Kuva: Sami Virtanen)

Puoliajalle mentiin SoVon johdossa, mutta KaDy tuli vahvemmin toisen puoliajan alkuun ja tasoitti ajassa 21:05 Newton Jr.:n maalilla, johon syöttäjäksi merkittiin Sergei Korsunov. Ote oli muutenkin paremmin toisella puoliajalla KaDylla, joka meni 3-2 kulmatilanteesta johtoon ajassa 32:27 Juho Väinälän maalilla, johon syötön tarjoili Markus Rautiainen. Mikko Kytölä pystyi hyökkäysalueella prässätessään SoVon purkua kääntämään päällään pallon maalin eteen Teemu Lukkarille, joka hoiti pelivälineen maalin perukoille noin viisi minuuttia ennen loppua. SoVo lähti välittömästi kiriin ja reikäpaita Eetu Kauria onnistuikin heti kaventamaan 4-3 lukemiin. KaDy onnistui puolustustaistelussa loppuajan ja Niila-Villa Laitinen luuppasi tyhjiin loppulukemiksi 5-3.