Futsal-Liiga: Akaa Futsal, FC Kemi ja GFT voittoihin, Ahoselle ja Suárezille hattutemput

Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna kuusi ottelua, joista viisi Pirkanmaalla. Lauantaina Akaa Futsal antoi kyytiä JoSePalle kotisalissaan Toijalassa numeroin 8–1; tällä kertaa oli Tatu Ahosen vuoro laukoa hattutemppu. Tampereella nähtiin kaksi vierasvoittoa: tasaisten avauspuoliaikojen jälkeen espoolainen GFT puristi Tesomalla 2–4-vierasvoiton PP-70:stä, FC Kemi kurmautti Kaupissa Ilvestä peräti 2–7. Kemin Enderson Suárez teki toistamiseen kolme maalia.

Miesten Futsal-Liiga 2019–20
Kierrosraportti 3
la 12.10.2019 – su 13.10.2019

Maalikoosteita Futsal-Liiga-tv:ssä.

Sunnuntaina Kaupissa on Tampereen paikallisottelu Ilveksen ja PP-70:n välillä. Riemu matkaa Valkeakoskelle terävästi kauden aloittaneen Mad Maxin vieraaksi; toistaiseksi voitoitta olevat JoSePa ja Sievi FS kohtaavat Joutsassa.

Kampuksen Dynamo, Someron Voima ja Tornion Palloveikot huilaavat tämän viikonlopun.

Maalit:
Akaa: Tomi Lahtinen, Tero Intala, Dušan Milojević 2, Tatu Ahonen 3, Jovan Stanković

* * *

Liigaa puhtaalla pelillä johtava Akaa Futsal ei jättänyt kotisalissaan Toijalassa vierailleelle JoSePalle mitään mahdollisuuksia, vaan takoi jo avausjaksolla neljän maalin kaulan. Maalihanat avasi Tomi Lahtinen 10. minuutilla takatolpalta; Tero Intala tuplasi kotijohdon 12. minuutilla. Joutsalaisia lohdutti hetkisen Jari Kotamäen kaukovedosta Matias Paappasen maalinedustalta ohjaama kavennus, mutta ennen puoliaikaa “Leijonalauma” oli karannut jo 5–1-karkumatkalle. Tatu Ahonen osui kahdesti viimeisellä minuutilla vain 11 sekunnin välein ja ottelu näytti ratkenneen. Toisen puoliajan alkuun Akaa tehtaili vielä kaksi maalia ja Ahonen sai hattutemppunsa täyteen. Loppupeli oli kosmetiikkaa eikä JoSePa saanut haastettua vahvaa kotijoukkuetta kunnolla. Loppunumerot 8–1 taiteili vahvassa syysvireessä oleva serbikaksikko Dušan Milojević – Jovan Stanković. Akaa johtaa sarjaa kolmen ottelu jälkeen; JoSePa jatkaa pistejahtia sunnuntaina kotonaan häntäpään taistossa Sievi FS:ä vastaan.

Akaan raportti

JoSePan tuplaraportti

JoSePan juonet eivät riittäneet Akaassa. (Kuva: JoSePan facebook-sivut)

PP-70 – GFT 2–4 (1–1)

Tampereen Tesomalla vieraili espoolainen GFT. Kotijoukkue PP-70 pelasi vahvan avauspuoliajan nousten Jussi Rasvan ja Mikko Ala-Hakunin maaleilla taukojohtoon; GFT:n Tom Korolainen oli iskenyt avausmaalin nopeasta vastahyökkäyksestä. Toinen puoliaika oli espoolaisten: Jaso Oksanen laukoi voimalla kaksi maalia ja Tom Korolainen ujutti sisään illan toisensa. PP-70:stä siirtynyt Jerry Sipilä pelasi GFT:n paidassa entistä seuraansa vastaan. Puolustuspelissä vahva GFT nousi kärjen tuntumaan; PP-70 jatkaa sarjan keskikastissa ja kohtaa sunnuntaina paikallisottelussa Ilveksen.

PP-70:n raportti

GFT:n raportti

Valkoasuinen GFT oli piirun punaista PP-70:tä terävämpi. (Kuva: Esa Norvia)

Tampereen Kaupissa nähtiin tasainen avauspuoliaika Ilveksen ja FC Kemin välillä. Puoliajalle oltiin menossa Kemin 1–2-johdossa summerin soittoa odotellen, kun Enderson Suárez katkaisi heikon Ilves-syötön, karkasi puolittaiseen läpiajoon ja sai tuikattua “pukukoppimaalin” kaksi sekuntia ennen taukoa. Tästä ei Ilves enää toisella puoliajalla noussut, vaan Kemi nakutteli neljä lisämaalia tasaiseen tahtiin. Suárez osui kahdesti tyhjään Ilves-maaliin ja sai täyteen toistamiseen hattutempun Tampereen-vieraspelissä; nuori Anttoni Räävi laukoi uransa toisen liigamaalin komeasti oikeaan takayläkulmaan. Lopussa Joona Simpuran 2–7-kavennus oli enää kosmeettinen; lisäksi Ilves joutui pelaamaan kaksi viimeistä minuuttia alivoimalla kapteeni Ville Koskelan ulosajon johdosta. FC Kemi porskuttaa kolmen vieraspelin jälkeen ylemmässä keskikastissa, futsalin suurseura Ilveksen tilanne sarjan hännillä käy tukalammaksi. Tilaisuus kilven kiillottamiseen tulee Ilvekselle heti sunnuntaina, kun paikallisvastus PP-70 saapuu Kaupin parketille.