Futsal Final Four 2019 lopputurnauksen välierät on pelattu

Suomifutsalin talvikauden huipennus Futsal Final Four 2019 Jyväskylässä pyörähti käyntiin. Järjestävä seura Kampuksen Dynamo yhdessä Futsal-Liigaseurojen kanssa ovat tehneet hyvää työtä turnauksen eteen ja myös nekin ketkä paikanpäälle eivät päässeet otteluita seuraamaan, saivat seurata pelejä YLE Areenan suorina lähetyksin. Ottelut jäävät Areenalle katsottaviksi vielä 30 päivää tapahtuman jälkeenkin.

Mad Max – FC Kiisto 5-4 1-1)

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa vastakkain oli arvottu Futsal-Liigajoukkue Mad Max Valkeakoskelta ja Kakkosessa pelaava Vaasalainen FC Kiisto. Kiisto haastoi todella miehekkäästi Futsal-Liigassa hyvää kautta pelaavat valkeakoskelaiset, ajoittain hallitenkin pelitapahtumia. Ottelu oli viihdyttävää seurattavaa ja tilanteita tuli molempiin päihin. Maalinteon aloitti Mad Maxin Arttu Haataja Matti Jussilan mainiosta esityöstä, mutta Kiiston Lauri Karri onnistu tasoittamaan ottelun. Tauolle lähdettiin tasalukemista 1-1.

Toisella jaksolla Mad Max siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon, mutta Kiisto ei kuitenkaan luovuttanut ja onnistuikin tasoittamaan ottelun Mad Maxin hieman vetäytyessä johtoasemassaan. Tämäkään ei riittänyt vaasalaisille, vaan he siirtyvät vielä maalin johtoonkin. Mad Max tuli kuitenkin tasoihin ja yleisö alkoi jo odotella voittomaalikilpailua, mutta Mad Max iski 5-4 johtomaalin ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Kiisto yritti vielä ylivoimalla tasoitusta kuitenkaan onnistumatta siinä. Loppuottelupaikan vei Mad Max lukemin 5-4.

Ilves FS – GFT 1-5 (1-2)

Naisten turnaus alkoi kahden menestyksekkäimmän seuran Ilves ja GFT kohtaamisella. Naisten Futsal-Liigaa johtava Ilves oli yllättävän vaisu ja GFT:n kokeneet pelaajat neljä maalia laukoneen Daniela Tjederin johdolla hallitsi ottelua melko selkeästi. Tempo ei koko ottelun aikana noussut kovinkaan suureksi. Ensimmäisellä jaksolla Ilveksellä oli toki omat hetkensä ja hieman terävemmällä viimeistelyllä olisi taukolukemat 1-2 voineet olla toisenlaiset.

Toisellakaan jaksolla ei pelin kuva juurikaan muuttunut. Ilves nosti hieman prässäystä, mutta GFT:n onnistuessa iskemään maalin toisensa perään, ei tamperelaiset päässeet missään vaiheessa uhkaamaan kunnolla GFT:n johtoasemaa. Kun ylivoimakin oli Ilveksellä melko ponnetonta, niin ottelun päätyttyä komeili kellossa 1-5 lukemat GFT:n voiton merkiksi. GFT siis sunnuntain naisten finaaliin.

Ilveksen vaisuudellekin löytyi syy, kun päävalmentaja Jaakko Laitiselta tätä toimitus tiedusteli.
- Turnaus osui ikävästi kauden tähän mennessä pahimpaan rakoon. Useampi pelaaja kärsii eriasteisista vammoista ja se kyllä näkyi ikävä kyllä liikaa otteissamme tänään, Laitinen harmitteli.

KaDy – LeiF 2-3, vm 0-2, 2-2 (1-1)

Isäntäjoukkue ja Futsal-Liigaa johtava KaDy sai vastaansa ehkäpä liigan kuumimman joukkueen, Leijona Futsalin Akaalta. Ottelussa oli todella kova tempo heti aloitusvihellyksestä lähtien ja miestä otettiin kovaa, mutta rehdisti. LeiF siirtyi ottelussa johtoon, mutta KaDy onnistui tasoittamaan melko pian. Vaikka maaleja ei ensimmäisellä jaksolla enää nähty, niin viihdettä runsaslukuiselle yleisölle ja TV katsojille kyllä tarjottiin.

Toisella jaksolla maalit tasattiin 1-1, mutta näihin lukemiin päätymistä edelsi molempien joukkueiden tunteiden kuohuntaa. Ensin KaDy:lle tuomittiin rangaistuslaukaus, missä Sergei Korsunov ei erehtynyt. Pian tämän jälkeen LeiF:lle tuomittiin vapaapotku erinomaisesta paikasta Newton Jr:n rikkoessa toistamiseen varoituksen arvoisesti. Hänelle osoitettiin siis pukuhuoneen ovia. Vapaapotkua asettui laukomaan kovasta kanuunastaan tunnettu Jussi Nyström. Tätä asettaan Jussi käyttikin ja KaDyn maalissa Juha-Matti Savolainen oli vailla mahdollisuuksia. Kun enempää maaleja ei nähty, niin edessä oli voittomaalikilpailu 10 metristä Liigasäännöin. LeiF:n kaksi ensimmäistä pelaajaa onnistuivat maalinteossa ja vastaavasti KaDyn molemmat pelaajat epäonnistuivat maalinteossa. Loppuottelupaikan saavuttivat akaalaiset.

MuSa FS – ACE 4-3, vm. 1-0, 3-3 (3-2)

Välieräpäivän päätteeksi pelattiin ottelu porilaisen MuSa FS:n ja tamperelaisen ACE:n välillä. Ottelussa tilanteet aaltoilivat vaiherikkaasti ja maalejakin tehtiin miltei vuorotellen. Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, mutta ehkä hieman ACE:n hallinnassa. MuSan päävalmentaja Juha Helanderin viimeisellä minuutilla ottaman aikalisän jälkeen onnistui Netta Hannulan kulmapotkusta Jessica Kannosto laukomaan Musan jälleen johtoon. Tauolle mentiin MuSan johtaessa 3-2 lukemissa.

Toinen jakso jatkui hyvin pitkälti ensimmäisen kaltaisena. ACE painoi päälle ja MuSa pyrki vastahyökkäyksiin. Maalia saatiin odottaa jakson puoliväliin asti ja maalintekoon pääsi vuorostaan ACE onnistujana Oona Jaatinen. Tasatilanteessa molemmat joukkueet pyrkivät välttämään virheitä, eikä maaleja enää varsinaisen peliajan puitteissa nähty. Toisen kerran tänään yleisölle tarjottiin voittomaalikilpailu. Siinä taitavampi oli MuSa Mira Laurilan ollessa ainoa maalinteossa onnistunut. MuSa FS saa sunnuntain loppuottelussa vastaansa GFT:n.