Futsal: Akaa kukisti Supercupissa KaDyn

Akaa Futsal kukisti Jyväskylässä pelatussa Supercupissa KaDyn maalein 3–6 (1–3). Akaan Tero Intala rokotti heti entistä seuraansa. Voittomaalin viimeisteli Akaan Juhana Jyrkiäinen pari minuuttia ennen päätössummeria.

Futsalin Supercup 2019
pe 23.8.2019
Monnari, Jyväskylä

KaDy – Akaa Futsal 3–6 (1–3)

Maalit:
KaDy: Sergei Korsunov 2, Markus Rautiainen
Akaa: Tero Intala, Tomi Lahtinen, Aleksi Pirttijoki, Juhana Jyrkiäinen, Jussi Nyström, Kasper Kangas

Futsalin kilpakausi 2019–2020 käynnistyi perjantaina Supercupin finaalilla, jossa kohtasivat hallitseva liigamestari Kampuksen Dynamo ja hallitseva Cup-mestari Leijona Futsal, joka on elokuussa ottanut käyttöön uuden nimensä Akaa Futsal (lyhyemmin Akaa).

Mestarien Liigaan valmistautuva KaDy oli ehtinyt harjoitella uudistuneella miehistöllään enemmän, kun Akaa Futsalille peli oli vasta pre-seasonin ensimmäinen. Lisäksi akaalaisia verotti muutaman avainpelaajan poissaolo. Ottelu pelattiin hallitsevan mestarin KaDyn kotikentällä Jyväskylässä.

Avauspuolikkaalla Akaa oli KaDyn pallonhallinnasta huolimatta terävämpi maalinsuulla ja paineli 1–3-johtoon huolimatta KaDyn Sergei Korsunovin upeasta volleytasoituksesta. KaDyssa kaksi mestaruutta voittanut, kesällä Leijona-paitaan siirtynyt Tero Intala avasi kautensa 1 + 1 tehoilla.

KaDy - Akaa Futsal Super Cup 23.8.2019

Toisella puoliajalla KaDy kuroi Akaa-johdon tasoihin brassitähti Newton Jr:n kahdesta varoituksesta ja ulosajosta huolimatta. Kahden minuutin alivoimapelin KaDy kesti hyvin. Yleisö valmistautui jo 2 x 5 minuutin jatkoaikaan 3–3 -tilanteessa, mutta KaDy-puolustuksen uinahtaessa erikoistilanteessa pääsi Akaan Juhana Jyrkiäinen viimeistelemään vapaasti takatolpalta voittomaalin.

KaDyn viime hetkien takaa-ajo jäi tehottomaksi; sen sijaan Akaa teki vielä aivan loppusekunneilla kaksi maalia kesken KaDyn ylivoimapyörityksen. Loppulukemat 3–6 sai viimeistellä tyhjään maaliin Akaan maalilla toisen puoliajan pelannut Kasper Kangas.

Näin Akaa Futsal saa heti virallisen nimenvaihdoksensa jälkeen juhlia kauden ensimmäistä pokaalia ja palkintosekkiä.  Pokaali matkaa pelaaja-valmentaja Jovan Stankovićin suojattien mukana Akaaseen ja KaDy jatkaa valmistautumistaan Mestarien Liigan Preliminary Roundille.