Takaisin
7.11.2018 klo 16.23

Futisjuniorit välipalakoulutuksessa Laureassa

Jaa:

Lapset pääsivät oppimaan käytännössä terveellisen välipalan tekemistä.

Nuoren urheilijan kehittymisen perustan muodostavat harjoittelu, riittävä lepo ja oikea ravinto? Mutta millainen sitten olisi hyvä välipala, joka auttaa jaksamaan koulupäivän jälkeen treeneissä tai läpi pitkän turnauspäivän?

Hyvä ruokavalio ja terveelliset välipalat olivat aiheena välipalakoulutuksessa, jonka Laurea toteutti kahdelle ryhmälle 8 - 10-vuotiaita juniorijalkapalloilijoita. Välipalakoulutukset olivat osa restonomiopiskelija Piia Latva-Kiskolan opinnäytetyötä.

Ruokavalio kunnossa pienestä pitäen

  • Idea välipalakoulutuksesta on tullut lasten vanhemmilta ja valmentajilta. 8 - 10-vuotiaat ovat hyvässä iässä opettelemaan terveellisen ruokavalion perusteita, sillä pian he ovat murrosiässä ja harjoittelusta tulee tavoitteellisempaa, itsekin alle 10-vuotiaasta lähtien suunnistuksessa kilpaillut Latva-Kiskola kuvailee koulutuksen lähtökohtia.

Opinnäytetyönään hän toteutti kyselyn juniorijalkapalloilijoiden vanhemmille ja selvitti sitä, mitä lapset syövät, millainen on ateriarytmi, ja millaisia välipaloja he syövät harjoituksissa ja turnauksissa. Opinnäytetyön toiminnallisessa osassa Latva-Kiskola toteutti kaksi pilottia välipalakoulutuksesta, joihin osallistuivat Nurmijärven Jalkapalloseuran T08-joukkue ja espoolaisen FC Kasiysin T08-09 -joukkue.

​Lue lisää ja katso video FC Kasiysin sivuilla