FC Lahti varmisti jatkopaikkansa

FC Lahti varmisti ensimmäisenä A-lohkon joukkueena jatkopaikan Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnassa. Lauantain peleissä voittoihin ylsivät myös RoPS ja KPV.

FC Lahti nappasi makean 2-1 (1-1)-vierasvoiton FC Interistä. Inter avasi maalinteon Filip Valencicin osumalla ottelun alussa, mutta Jean-Christophe Coubronne toi lahtelaiset tasoihin juuri ennen taukovihellystä. FC Lahden sankari oli Mikko Viitikko, joka teki voittomaalin tuomarin antamalla lisäajalla.

Voitto nosti lahtelaiset yhdeksään pisteeseen ja samalla se varmisti itselleen jatkopaikan.

B-lohkossa RoPS avasi voittotilinsä kaatamalla SJK:n 3-2 (2-1). Atte Sihvonen vei RoPS:n johtoon, mutta Didier Kadio toi SJK:n tasoihin. Juuri ennen taukoa Sergio Llamas Pardo nosti RoPS:n jälleen edelle. Niklas Jokelainen lisäsi RoPS:n johdon kahteen ja Joona Lautamajan tekemä kavennusmaali lopussa jäi seinäjokelaisille laihaksi lohduksi.

KPV otti niin ikään avausvoittonsa kaadettuaan VPS:n 1-0 (1-0). Ottelun ainokaisesta vastasi Harri Heiermann.

B-lohkossa käydään kovaa taistelua kahdesta viimeisestä jatkopaikasta. Ilves ja VPS ovat jo jatkopaikkansa varmistaneet ja tasaisena rintamana seuraavat RoPS, KPV ja KuPS.