Bosnia-Hertsegovina kaatoi Suomen 4-1

Suomi koki lauantaisessa EM-karsintaottelussa 1-4 (0-2)-tappion Bosnia-Hertsegovinalle.

6. minuutilla Paulus Arajuuri loukkasi kamppailutilanteessa polveaan ja kävi paikattavana kentän laidalla. Pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Ottelun alku oli Bosnia-Hertsegovinan hallintaa. 14. minuutilla kotijoukkue sai toimitettua pallon Suomen maaliin, mutta Gojak oli tilanteessa paitsiossa.

19. minuutilla Suomi pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen. Teemu Pukki eteni vasemmalta laidalta boxiin, mutta puolustus pääsi ronkkimaan pelivälineen pois Pukin jaloista.

26. minuutilla Joona Toivio pelasti Suomen takaiskulta upealla heittäytymisellä Hodžićin laukauksen tielle. Seuraavassa tilanteessa toisessa päädyssä Jasse Tuominen eteni oikealta ja koetti löytää matalalla keskityksellä Pukkia maalin edustalta. Syöttö livahti hieman liikaa eteen, eikä Pukki ylettänyt palloon.

29. minuutilla Bosnia-Hertsegovinan painostus tuotti tulosta. Izet Hajrovićille pelattiin pallo boxiin ja tämä ampui voimalla pallon Lukas Hradeckyn ohi maalin takakulmaan.

Polveaan ottelun alussa loukannut Arajuuri joutui tulemaan vaihtoon. Sauli Väisänen kirmasi kentälle.

35. minuutilla erotuomari näytti palloa pilkulle Pyry Soirin käsivirheen johdosta. Tilanne aiheutti Huuhkajissa rajun reaktion, sillä Soiri pelasi palloa olkapäällään. Lukas Hradecky aavisti väärään suuntaan ja Miralem Pjanić ampui pallon vasempaan alakulmaan.

45. minuutilla Suomelle avautui hyvä paikka kaventaa. Tim Sparv ampui kohti Bosnia-Hertsegovinan maalin vasempaa yläkulmaa, mutta maalivahti venyi torjuntaan.

Vielä ennen taukovihellystä Hradecky torjui upeasti erinomaiselle vetopaikalle päässeen Hajrovićin laukauksen.

Huuhkajat vaihtoi tauolla. Joel Pohjanpalo tuli sisään ja Soiri pois.

54. minuutilla Hradecky sai hieman näppejään väliin Pjanićin vapaapotkuun ja pallo kilahti yläputkeen.

58. minuutilla Hradecky torjui upeasti Hodžićin laukauksen. Paine jatkui Huuhkajien maalilla ja lopulta Pjanić laukoi pelivälineen Suomen maaliin. Kotijoukkue siirtyi 3-0-johtoon.

62. minuutilla Pukki pelasi tekopaikan Pohjanpalolle 16-rajalle. Veto livahti hieman ohi vasemmalta.

73. minuutilla Bosnia-Hertsegovina teki neljännen maalin. Kova paine Suomen maalilla. Hradecky venyi yhteen paraatipelastukseen, mutta Armin Hodžić pääsi lopulta laukomaan pallon Huuhkajien verkkoon.

Joel Pohjanpalo palasi pitkän tauon jälkeen Huuhkajapaitaan tehokkaana. 79. minuutilla Pohjanpalo pääsi Bosnia-Hertsegovinan maalin edustalla irtopalloon ja tälläsi voimalla pallon yläputken kautta maaliin.

Suomi haki vielä vimmatusti lisämaaleja ottelun lopussa, mutta 4-1-lukemat jäivät lopputulokseksi.

Bosnia-Hertsegovina – Suomi 4-1 (2-0)
29. Hajrović 1-0
37. Pjanić 2-0 (rp)
58. Pjanić 3-0
73. Hodžić 4-0
79. Pohjanpalo 4-1