Armstrong manasi poissaoloja – Korhonen iloitsi kovasta voitosta

Haka ei onnistunut voittamaan Ykkösen kärkijoukkue KPV:ta Tehtaan kentällä. Kokkolalaiset puristivat 2-1 -vierasvoiton ja romuttivat näin Hakan nousuhaaveet.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa pelaamista ja maalipaikat olivat kortilla. Ainoa onnistuja oli KPV:n Milos Josimov, joka ampui vapaapotkusta pallon verkkoon 37 minuutin kohdalla.

Toisen puoliajan alussa Haka sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Kalle Multanen pääsi nikkaamaan vieraat kahden maalin johtoon lähietäisyydeltä.

Haka nousi mukaan komealla maalilla 64. minuutin kohdalla. Jami Kyöstilä keskitti ja Gerald Ben puski pallon verkkoon.

Haka sai lopussa hyvän paineen KPV:n maalille, mutta pallo ei uponnut millään toista kertaa Joonas Myllymäen selän taakse. Erkka Helminen oli lähinnä onnistua muutama minuutti ennen loppua, mutta Helmisen nosto meni yli maalin.

– Tasainen peli, jossa rutinoituneempi joukkue voitti. Lagerblomin (Pekka) ja Popovitchin (Anton) poissaolot näkyivät meidän keskikentän pelaamisessamme, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong harmitteli Hakan sivuilla.

KPV-luotsi Jarmo Korhonen oli kolmesta pisteestä enemmän kuin huojentunut.

– Pidän tätä voittoa kauden kovimpana juttuna. Haka on vaikea voittaa ja etenkin tällä kentällä, Korhonen sanoi.