Anna Westerlundille viides Norjan mestaruus

Naisten maajoukkueen toppari Anna Westerlund valittiin perjantaina Suomen vuoden pelaajaksi ja sunnuntaina hän voitti jo viidennen Norjan mestaruutensa peräkkäin.

Anna Westerlundin Lillestrøm voitti Røan Norjan päätöskierroksella 6-2. Eroa sarjassa hopealle sijoittuneeseen Kleppiin kertyi 13 pistettä. Westerlund pelasi kaikki kauden 22 ottelua.

Loppukauden loukkaantumisen vuoksi sivussa olleen Tinja-Riikka Korpelan Våleranga sijoittui kuudenneksi. Siiri Välimaa pelasi kaikki kauden ottelut, kun Grand Bodø jäi sarjassa viimeiseksi ja tippui sarjaporrasta alemmas. Joukkue päätti kauden maalittomaan tasapeliin Trondheims-Ørniä vastaan.

Tanskassa pelattiin kärkikamppailu, joka oli myös suomalaiskohtaaminen. Olga Ahtinen tuli kentälle 69. minuutilla ja teki Brøndbyn neljännen maalin 4-0-voitossa. Ahtinen vaihdettiin Ria Ölingin tilalle. Fortuna Hjørringin Sanni Franssi pelasi täydet minuutit.

Myös Italiassa pelattiin suomalaiskohtaaminen. Nora Heroum pelasi täyden ottelun, kun AC Milan kukisti Juventuksen 3-0. Tuija Hyyrynen urakoi 90-minuuttisen. Englannissa Adelina Engman ei ollut kokoonpanossa, kun Chelsea voitti West Ham Unitedin 2-0. Juliette Kemppi pelasi reilun tunnin Bristol Cityn kärsiessä Readingille 0-3-tappion.

Iina Salmi pelasi täydet minuutit, kun Ajax voitti Hollannissa Achillesin 3-0. Linda Sällström pelasi vajaan tunnin, kun Paris FC hävisi Montpellierille 0-2-tappion.

Naisten maajoukkue kokoontuu tänään maanantaina testileirille Espooseen. Leiri päättyy torstaina.