Anna Westerlund jälleen Norjan mestari

Anna Westerlund juhlii jo neljättä kertaa peräkkäin Norjan mestaruutta LSK Kvinnerin paidassa. Ruotsin Damallsvenskan lähenee niin ikään loppua ja kärjessä on Emmaliina Tulkin edustama Linköping.

Anna Westerlundin LSK Kvinner varmisti sunnuntaina jo neljännen peräkkäisen Norjan mestaruuden, kun jäljellä on kaksi kierrosta. LSK voitti vieraissa Kolbotnin 3-1. Sekä Westerlund että kotijoukkueen Juliette Kemppi pelasivat täydet minuutit. Kolbotn on sarjassa kymmenentenä. Siiri Välimaan Grand Bodø kärsi Sandvikenille 2-6-tappion ja on sarjassa sijalla 11.

Ruotsissa Linköping voitti viikonloppuna Kristianstadin 1-0 ja venytti eronsa Rosengårdiin yhdeksään pisteeseen, kun jäljellä on kolme kierrosta. Emmaliina Tulkki oli ottelussa vaihdossa, mutta ei päässyt kentälle.

”Suomalaisjoukkueista” seuraavaksi korkeimmalla on Annika Kukkosen Djurgården. DIF pelasi lauantaina Vittsjön kanssa 1-1-tasapelin. Kukkonen urakoi täydet minuutit. Vieraiden maalin iski Linda Sällström, jolle osuma oli jo kauden 13. Sekä Sällström että Emmi Alanen pelasivat 90-minuuttisen. Helmareiden hyökkääjä on Ruotsin maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

Limhamn Bunkeflo voitti Kvarnsvedenin 1-0. Eveliina Parikka pelasi täyden ottelun ja Iina Salmi vaihdettiin kentälle 68. minuutilla. Adelina Engmanin Kopparbergs/Göteborg ”auttoi” Linköpingiä mestaruusjahdissa napaten 1-1-tuloksella pisteen Rosengårdilta. Engman pelasi 83. minuuttia ja syötti omiensa maalin. Göteborgilaiset taistelevat edelleen tiukasti sarjapaikastaan.

Tanskassa Olga Ahtinen teki omiensa voittomaalin, kun Brøndby kaatoi BSF:n 2-0-lukemin. Ahtinen vaihdettiin kentältä tuomarin antamalla lisäajalla. Saksassa Tinja-Riikka Korpela oli vaihdossa, kun Bayern München voitti SC Sandin 2-0. Tshekeissä Tia Hälisen Sparta Praha voitti Horní Heršpicen puhtaasti 4-0. Hälinen vaihdettiin kentälle 58. minuutilla.

Tänään maanantaina arvottiin naisten Mestarin liigan seuraavan kierroksen parit. Edessä on suomalaiskohtaaminen, sillä Hälisen Sparta Praha kohtaa Tulkin Linköpingin. Westerlundin LSK Kvinner puolestaan haastaa Manchester Cityn ja Nora Heroumin Brescia ranskalaisen Montpellierin. Panoksena on paikka puolivälieriin.

Naisten maajoukkue aloittaa leirinsä keskiviikkona. MM-karsintojen ensimmäinen ottelu Serbiaa vastaan pelataan Telia 5 G Areenalla sunnuntaina 22.10. klo 17.