Alle 16-vuotiaille tytöille tappio Ruotsia vastaan

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi Eerikkilässä 2-5 -tappion Ruotsille.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi tiistaina Suomen 5-3 -voittoon. Tuossa pelissä vaihdossa aloittaneet pelaajat saivat Suomen joukkueessa nyt enemmän vastuuta.

Tällä kertaa ottelun alku meni huomattavasti tarkemmissa merkeissä. Vaaralliset maalitilanteet olivat pitkään vähissä kentän molemmissa päissä.

Ottelun avausmaali syntyi 32. minuutin pelin jälkeen. Pallo pomppi pitkään Suomen maalin edustalla eikä kunnon purkua saatu aikaan. Lopulta Johanna Svedberg pääsi laukomaan Ruotsin johtoon.

Ruotsi tuplasi johtonsa viitisen minuuttia ennen taukoa. Sara Öjebo syötti ja Klara Nyberg ampui pilkun kohdalta pallon alanurkkaan.

- Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli ongelmia etenkin pelin avaamisen kanssa, vastuuvalmentaja Arttu Pitkäkangas totesi.

Suomen harmit jatkuivat toisen puoliajan alussa. Jaksoa oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Ruotsi teki kolmannen maalinsa. Ensin Lilja Niiranen torjui hyvin ruotsalaispelaajan yrityksen, mutta lopulta pallo kimposi Vendela Dreifaldtin kautta maaliin.

Loppua kohden Suomi pääsi peliin paremmin mukaan ja ansaittu kavennus syntyi 76. minuutilla. Inka Rajala karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon alakulmaan.

Pelin lopullinen ratkaisu näytti tulevan muutama minuutti ennen täyttä aikaa Ruotsin Joséphine Nyblomin onnistuttua rangaistuspotkusta.

Suomi ei kuitenkaan antanut periksi vaan Anni Hartikainen kavensi hetkeä myöhemmin vielä kertaalleen komealla kaaripallolla.

Se lopullinen niitti tuli juuri ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Nyblomin iltapäivän toisella osumalla.

- Toisella puoliajalla avauspelaamisemme parani ja positiivistä oli se, että nousimme peliin mukaan synkkien hetkien jälkeen, Pitkäkangas huomautti.

Kokonaisuutena Pitkäkangas oli tyytyväinen muutaman päivän mittaisen leirin antiin.

- On muistettava, että nämä olivat suurimmalle osalle ensimmäisiä tällaisia tapahtumia. Tästä on hyvä ottaa oppia mukaan tulevaan, Pitkäkangas painotti.

Suomi-Ruotsi 2-5 (0-2)

32. 0-1 Johanna Svedberg
40. 0-2 Klara Nyberg
53. 0-3 Vendela Dreifaldt
76. 1-3 Inka Rajala
82. 1-4 Joséphine Nyblom (rp.)
84. 2-4 Anni Hartikainen
89. 2-5 Joséphine Nyblom