Lisenssitarkistukset

Pelaajien lisenssien, edustusoikeuden ja ottelupöytäkirjojen tarkistukset jalkapallossa ja futsalissa

Kurinpitovaliokunta on päättänyt, että jos joukkue ei käytä piirin määrittelemää sähköistä ottelupöytäkirjaa, lähetetään seuralle / joukkueelle huomautus. Joukkueen toistuvasta sähköisen ottelupöytäkirjan käytön laiminlyönnistä sakotetaan seuraa 50,- €.

Kurinpitovaliokunta päätti sakoista pelipassitarkastuksissa esiintyvistä epäselvyyksistä (nämä sakot ovat pelipassitarkastus / ottelukohtaiset) :

  • Jos pelipassi maksettu myöhässä (selvityspyynnön päivämäärän jälkeen), jos pelipassia ei ole maksettu tai selvitystä ei ole tullut on sakko 100,- €. Jos pelipassi on maksettu pelin jälkeen, mutta ennen selvityspyyntöä on sakko 50,- €. Saman ottelupöytäkirjan saman joukkueen toisesta ja sitä seuraavista pelipassi-laiminlyönneistä lisäsakko 20,- € / pelaaja. Lisäksi pelaajien pelipassit on välittömästi hoidettava kuntoon.
  • Jos sarjoissa, joissa edellytetään vakuutusta, pelaajan vakuutusturva ei ole kunnossa, on sakko 50,- € / pelaaja. Saman ottelupöytäkirjan saman joukkueen toisesta ja sitä seuraavista vakuutuksettomista pelaajista lisäsakko 20,- € / pelaaja. Lisäksi pelaajien vakuutusturva on välittömästi hoidettava kuntoon.
  • Jos pelaajalle on maksettu väärä pelipassi, esim. Nuorten korttelipassi, mutta pelaaja pelaa ottelussa, jossa vaaditaan Nuorten pelipassi, on sakko 50,- € / pelaaja. Saman ottelupöytäkirjan saman joukkueen toisesta ja sitä seuraavista väärällä pelipassilla pelaavista pelaajista lisäsakko 20,- € / pelaaja. Lisäksi pelaajien pelipassit on välittömästi hoidettava kuntoon.
  • Jos pelaaja on vaihtanut seuraa, mutta edustusoikeuden siirtoa ei ole tehty on sakko 50,- € / pelaaja. Lisäksi pelaajan edustusoikeus on välittömästi hoidettava kuntoon.

Lisäksi kurinpitovaliokunta on päättänyt että jos tarkastuksissa todettu ottelupöytäkirja on virheellinen siten, että pöytäkirjaan on merkitty pelioikeudeton pelaaja, joka ei kuitenkaan ole pelannut, sakotetaan seuraa 50,- € syynä ottelupöytäkirjan virheellinen täyttö. Samoin päätettiin, että jos on todettu joukkueen peluuttaneen pelaajaa jota ei ole merkitty ottelupöytäkirjaan, sakotetaan seuraa 50,- € syynä ottelupöytäkirjan virheellinen täyttö. Piirin erillismääräysten mukaisesti sarjoissa, joissa on edestakaiset vaihdot, kaikkien kokoonpanoluetteloon merkittyjen pelaajien katsotaan pelanneen ottelussa. Jos joukkue peluuttaa ottelussa pelioikeudetonta pelaajaa sakotetaan seuraa 100,- €, tai tapahtuma viedään kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi.