Uusimaa/Helsinki Miesten Kolmosen viikkoraportit

Ajantasainen sarjataulukko

NOUSUKARSINTA KOIPS:n JUHLAA

KoiPS ja FINNKURD kohtasivat nousukarsintafinaalissa – KoiPS juhli nousua Kolmoseen

KoiPS eteni perjantaiseen nousukarsintafinaaliin kaatamalla LePa:n rangaistuspotkuilla. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasatulokseen, mutta kotijoukkue KoiPS oli vahvempi pilkuilla. FINNKURD puolestaan kaatoi Gnistan/Ogelin luvuin 1-3.

KoiPS aloitti ratkaisevan ottelun vahvasti, ja siirtyi puoliajalle 2-0-johdossa Sampo Hirvelän sekä Simo Miettisen osuttua FINNKURD-maaliin. Topias Tiainen lisäsi johtoa toisella jaksolla, mutta vieraat pääsivät kaventamaan. Lopulta Tiainen niittasi illan toisellaan 4-1-lukemat, ja suurilukuinen yleisö pääsi juhlimaan KoiPS:n sarjanousua.

”Välieränsä” hävinneet Gnistan/Ogeli ja LePa iskivät yhteen Talissa torstaina, ja LePa voitti ottelun lukemin 1-2.

Yhteenveto: Kausi 2018 päättyi EPS:n, VJS:n ja Lahden Reippaan juhliin.

Lohko 1
EPS sekä PK-35 kävivät viimeiselle kierrokselle asti kiivaan taiston lohkovoitosta. Asetelmat kääntyivät espoolaisten eduksi syyskuun alussa, kun EPS voitti joukkueiden keskinäisen taiston niukasti 1-0. Loput viisi otteluaan EPS hoiti vakuuttavasti, ja pääsi juhlimaan nousua päästettyään koko kaudella vaivaiset yhdeksän maalia.

Lohkon toisessa päässä riitti niin ikään jännitystä loppuun asti. HJK/Laajasalon putoaminen varmistui varsin aikaisin, mutta ToTe:n putoaminen sinetöityi vasta päätöskierroksella. ToTe voitti HJK:n omassa ottelussan, mutta jäi toiseksi viimeiseksi KäPa/Unitedin voitettua samaan aikaan – joukkue peittosi HooGee:n, joka oli varmistanut sarjapaikkansa edellisen kierroksen ToTe-voitollaan.

Lohko 2
Lohkon kärkitaistelu oli pitkään kahden kauppa, mutta TiPS tippui lopulta VJS:n kyydistä. Ratkaiseva sinetti tuli syyskuisessa Vantaan derbyssä, joka päättyi VJS:n voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen. Futura pystyi lopulta viivästyttämään VJS:n juhlia viikolla ja kiipeämään sarjakakkoseksi TiPS:n ohi.

SibboV:n putoaminen varmistui HJK:n tavoin hyvissä ajoin ennen sarjan loppua, mutta FC POHU:lla oli vielä päätöskierroksella mahdollisuus ohittaa FC Viikingit/2. POHU nousi taistelemaan sarjapaikastaan otettuaan viimeistä otteluaan ennen seitsemän pistettä kolmesta pelistä, mutta joukkueella ei ollut lopulta saumoja TiPS:n isäntänä.

Lohko 3
Ainoana Kolmosen joukkueena tappiottoman kauden pelannut Reipas kärsi koko sesongin aikana yhden pistemenetyksen. 22 ottelussa huimat 114 maalia mättänyt lahtelaisryhmä sai hyvän kilpailijan Atlantis FC:stä, mutta syyskuun alussa pelatun keskinäisen ottelun voitto ratkaisi lohkovoiton Reippaalle. Reippaan Olli Tynkkynen ylsi Kolmosen ainoana pelaajana 40 maalin rajaan.

Lohkon putoamiskamppailu oli täysin auki viimeisellä kierroksella, kun neljä joukkuetta oli vaarassa pudota. Neloseen päätyivät lopulta FC Viikingit/S.C.P sekä FC Korso/United, jotka eivät onnistuneet voittamaan päätöskierroksen otteluitaan. Korsolaiset putosivat lopulta vain CLE:tä heikomman maalieronsa vuoksi.

Nousukarsinnat päättävät kauden
Nelosesta Kolmoseen nousivat lohkovoittajina Valtti, FC Atlantis/Akatemia, FC HIK sekä JäPS/47. Neljä lohkokakkosiksi sijoittunutta joukkuetta pelaa nousukarsinnoissa, ja yksi niistä nousee Kolmoseen.

Gnistan/Ogeli – FC FINNKURD 10.10.2018
Gnistan jäi vain yhden voiton päähän lohkovoitosta ja suorasta noususta. Kauden kolmeen voittoon päättänyt joukkue kärsi syyskuussa tappion kolmanneksi sijoittuneelle SAPA/3:lle, jolloin Valtti pääsi karkaamaan kärjessä. Oulunkyläläisten paras maalintekijä on lähes puolet joukkueen kaikista maaleista tehnyt Matias Pitkänen, joka voitti maalipörssin selvästi 27 osumallaan. 

Toisen Helsingin lohkon kakkoseksi selviytyi FC FINNKURD. Atlantis FC/Akatemia varmisti lohkovoiton jo hyvissä ajoin, mutta joukkueiden kohdatessa päätöskierroksella FINNKURD vei voiton. FINNKURD ei pelannut ensimmäistäkään tasapeliä, kun joukkueen lähin haastaja FC POHU/IPU päätyi kuuteen pistejakoon. Eroa lohkokakkosen ja -kolmosen välille jäikin yhdeksän pistettä.

KoiPS – LePa 11.10.2018
KoiPS jäi tuskallisen lähelle lohkovoittoa, kun JäPS/47 vei suoran nousijan paikan nimiinsä vain maalieron turvin. KoiPS kohenteli maalieroaan kolmella viimeisellä kierroksella tehden 15 osumaa ja päästäen vain yhden, mutta se ei riittänyt loppuun asti. Joukkue lähtee otteluun hyvä syyskierros takanaan, sillä tappioita tuli vain yksi.

LePa aloitti sarjan lähes ylivoimaisesti, mutta tahti hyytyi hieman kauden mittaan. Joukkueen viimeinen tappio on elokuulta, jolloin lohkon voittanut FC HIK kukisti leppävaaralaiset. LePa päästi lohkon joukkueista selkeästi vähiten maaleja ja ainoana joukkueena alle yhden per ottelu.

Viikko 40: EPS:n nousu Kakkoseen varmistui derbyvoitolla, lohkovoittajat päättivät kauden voittoihin

Lohko 1

SexyPöxyt – EPS 0-1
EPS tarvitsi yhden pisteen varmistaakseen lohkovoittonsa, mutta joukkue päätti kautensa voittoon. Ottelun ainokaisesta vastasi Eetu Klingberg, joka upotti rangaistuspotkun varmasti 22 minuutin pelin jälkeen. Maali riitti täyteen pistepottiin

HooGee – KäPa/United 1-2
Kotijoukkue varmisti sarjapaikkansa viime kierroksella, ja KäPa toisti saman tempun päätöskierroksella. 1-2-voitto piti joukkueen ToTe:n edellä sarjataulukossa.

ToTe – HJK/Laajasalo 3-0
ToTe:n toiveet säilymisestä eivät olleet joukkueen käsissä enää päätöskierroksella. Mainion tasonnoston syyskierrokselle tehnyt ryhmä voitti HJK:n Jonatan Lähdeniemen, Omar Razaqin ja Aydarus Musen maaleilla, mutta KäPa:n voiton myötä ToTe jäi lohkon toiseksi viimeiselle sijalle.

PK-35 – HerTo 2-1
Voitto jäi kotijoukkueelle laihaksi lohduksi, sillä se olisi tarvinnut samaan aikaan Pöxyjen apua voittaakseen lohkon. PK-35 karkasi johtoon jo viidennellä minuutilla, kun lohkon maalipörssin ylivoimaisesti voittanut Kevin Ingoli iski kauden 22. maalinsa. Johto kasvoi puolisen tuntia myöhemmin Mohamed Fofanan osumalla. Sami Ojala kavensi vielä 69. minuutilla, mutta pisteet jäivät Pihlajamäkeen.

PuiU – NuPS 1-2
Kumpikin joukkue iski ensimmäisen puoliajan lopulla – ensiksi Niko Vuorela vapautettiin maalintekoon 41. minuutilla, ja hetkeä myöhemmin Joonas Ruumensaari onnistui läpiajosta. Keskikastin taisto ratkesi Mikael Lundstenin puskuun 72. minuutilla. Tappiosta huolimatta PuiU sijoittui pykälän nummelalaisia ylemmäksi.

EIF/Akademi – FC Espoo/2 0-4
Toinen keskikastin joukkueiden välinen ottelu päättyi niin ikään vieraiden juhliin. Peik Salminen vastasi avausjakson ainoasta maalista ja jatkoi maalintekoa 57. minuutilla. Arttu Ketola lisäsi sijoituksellaan johtoa vartti ennen loppua. Viimeisen sinetin laukoi rangaistuspotkusta Pasi Issakainen.

Lohko 2

Ponnistajat – VJS 2-2
Vieraiden Saku Patana onnistui ensimmäisellä jaksolla kahdesti maalinteossa, mutta Ponnistajat sisuuntui toisella 45-minuuttisella. Jens Sundström kavensi lukemat 1-2:een puskullaan 56. minuutilla. Myöhemmin isännät osuivat ylärimaan, mutta tasoitus syntyi vasta neljä minuuttia ennen loppua Matias Tikan puskusta.

FC Kontu – Ponnistajat 1-1
Myös Ponnistajien viikon toinen ottelu päättyi pistejakoon. Tälläkin kertaa joukkue nousi takaa-ajoasemasta tasoihin – Samuel Törö vei isännät johtoon 53. minuutilla, mutta Lauri Haahti tasoitti kahdeksaa minuuttia myöhemmin.

FC POHU – TiPS 1-5
POHU:lla olisi ollut saumat säilymiseen voitolla, mutta TiPS ei jättänyt kotijoukkueelle mitään saumaa. Evgeni Tolpan ja Visar Tahirin maalit veivät vieraat parin maalin johdossa tauolle, ja maalinteko jatkui toisellakin puoliajalla. Rasmus Smidtslundin, Teemu Pyhämäen ja Jesse Muttosen osumia seurasi Antton Halmeen kavennus, mutta se ei pelastanut POHU:a putoamiselta.

HPS – FC Viikingit/2 1-0
HPS jatkoi voittoputkeaan päätöskierroksella, kun Helsingin paikallinen päättyi vihreisiin juhliin. Maalittoman avausjakson jälkeen ottelun ensimmäinen ja viimeinen maali nähtiin 66. minuutilla Elmer Laaksosen onnistuttua maalinteossa. Viikingit säilytti tappiosta huolimatta sarjapaikkansa, kun POHU hävisi samaan aikaan.

FC Futura – EsPa 3-2
Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, ja ensimmäisen 17 minuutin aikana nähtiin jopa kolme maalia. Dan Majander vei isännät johtoon, Markus Appelqvist tasoitti ja Majander iski toistamiseen heti perään. Joona Aarnikka tasoitti uudestaan 59. minuutilla, mutta kuitti oli jälleen välitön – Henri Pulkkinen teki voittomaalin kulmapotkun päätteeksi pari minuuttia myöhemmin.

TuPS – SibboV 6-2
Loistavan syyskierroksen pelannut TuPS päätti kauden komeaan voittoon ja nousi samalla lohkoneloseksi. Taneli Pitkänen teki avausjakson ainoan maalin, mutta osumia alkoi tulla urakalla tunnin kohdalla. Matias Ravi, Arttu Ståhle, Matti Saari ja Mikko Honkanen kurittivat sipoolaisia vartin sisään, ja Saari lisäsi johtoa kymmenen minuuttia ennen loppua. Vieraiden Teemu Jaakkola ja Rasmus Öhberg kavensivat lukemat heti perään, mutta kiri ei riittänyt pisteisiin.

VJS – HIFK/3 4-2
Lohkovoittonsa jo varmistanut VJS päätti kauden kotivoittoon, vaikka HIFK johti puoliajalla Jussi Rantasen maalilla. Kotijoukkue nousi johtoon Henri Hiltusen, Matias Pyysalon ja Abdiasis Hagi Farah’n osumilla, mutta Tino Soppi toi HIFK:n maalin päähän. VJS:n Charles Katashira iski minuuttia myöhemmin 4-2-maalin, joka jäi viimeiseksi niitiksi.

Lohko 3

CLE – Nopsa 2-3
Nopsa hinasi itsensä pois tiukasta putoamistaistelusta 2-3-voitolla CLE:stä. Tappiosta huolimatta CLE onnistui pitämään sarjapaikkansa, kun FC Korso/United ei voittanut omaa otteluaan.

Atlantis FC – JoKi 7-2
Runsaasti maaleja koko kauden mittaan mättänyt Atlantis jatkoi samaa rataa päätöskierroksella. Peli oli ensimmäisen jakson jälkeen jo 5-0, kun Dassayeev Da Silva Lima, Konan Odilon Kouakou sekä Aboubacar Diakite osuivat kerran ja Nico Weckström kahdesti. Nikolas Kitti kavensi 55. minuutilla, mutta sitten oli taas isäntien vuoro – ensin Impton Söderlundin ja sitten Da Silva Liman. JoKi:n Jani Sundström iski loppulukemat 6-2.

MPS/Atletico Malmi – FC Kuusysi 3-1
Kyykkä johti ottelua avausjakson jälkeen Riku Korven maalilla, mutta loistavan syyskierroksen pelannut kotijoukkue käänsi pelin edukseen toisella jaksolla. Jesse Ketosen tasoitusta seurasi Kalle Jyrkisen voittomaali 64. minuutilla. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Jonne Ketonen niittasi 3-1-maalin.

Lahden Reipas – FC Viikingit/S.C.P 5-2
Viikingeillä oli sauma säilyä voitolla, ja ensimmäisen jakson jälkeen näytti hyvältä, kun joukkue johti Christoffer Nybergin sekä Niko Fredenin maaleilla. Reippaalta osui avausjaksolla vain Sami Tiittanen, mutta toisella puoliajalla käynnistyi Olli Tynkkysen show – maalitykki iski peräti neljästi ja sai täyteen 40 sarjamaalia. Voitto oli Reippaalle kauden 21., eikä se kärsinyt ensimmäistäkään tappiota.

FC Korso/United – Töölön Taisto 1-1
Korsolaiset olivat pakkovoiton edessä, ja saivat pelata jälkimmäisen jakson miehen ylivoimalla Taiston Mikko Klingan saatua punaisen kortin ensimmäisen puoliajan lopulla. Henri Takin pusku vei isännät johtoon 53. minuutilla, mutta Juho-Matti Heikarin laukaus toi helsinkiläiset tasoihin. Kun lisämaaleja ei nähty, päättyi korsolaisten taival Kolmosessa.

HyPS – RiPS 0-4
Derby meni alusta alkaen vieraiden komennossa – Mehmet Gökcil ja Kasimir Arminen veivät RiPS:n taukojohtoon, ja Phondo Wällärin 56. minuutin maali toi ilmaan ratkaisun makua. HyPS ei onnistunut maalinteossa, mutta Arminen iski vielä lisäajalla päivän toisensa.

Viikko 39: 1-lohkon ratkaisu venyi päätöskierrokselle, putoamiskamppailu pysyi avoimena kaikissa lohkoissa

Lohko 1

FC Espoo/2 – PuiU 3-3
Vierasjoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun se karkasi kahden maalin johtoon jo reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Osumista vastasivat Joonas Ruumensaari komealla laukauksellaan sekä Samy Talat, joka viimeisteli keskityksen alakulmaan. Isäntien Joel Järvelä kavensi 21. minuutilla päästyään upottamaan pallon verkkoihin boksista. Tauolle lähdettiin kuitenkin PuiU:n 1-3-johdossa, kun Robin Leskinen pääsi vetämään läheltä ylös hienon kuvion päätteeksi. Tätä ennen helsinkiläiset olivat osuneet tolppaan sekä ylärimaan. FC Espoo tuli jälleen maalin päähän heti toisen jakson alussa, kun Niklas Tallqvist osui keskityksestä. Illan komein maali nähtiin 57. minuutilla – Oskar Lindholmin kaukolaukaus yläkulmaan tasoitti ottelun. Kotijoukkue sai pelata viimeiset viisi minuuttia miehen ylivoimalla, kun Artjom Mondonen näki punaista, mutta lisämaaleja ei nähty.

HerTo – EIF/Akademi 1-1
Sarjakolmonen HerTo joutui vaikeuksiin ensimmäisen puoliajan lopussa – ensiksi Vladimir Vladimirov sai ulosajon ja pari minuuttia myöhemmin Martin Manelius vei vieraat johtoon. Kotijoukkue kiri tasoihin tunnin kohdalla Olli Surakan onnistuttua maalinteossa. Tasapeli oli kummallekin joukkueelle kauden viides.

KäPa/United – Sexypöxyt 1-3
Helsinkiläiset siirtyivät Verneri Meriläisen maalilla johtoon 17. minuutilla, mutta vieraiden Abdisalaan Khalif tasoitti puoliajan lopussa. Ratkaisua saatiin odotella pelin viimeisille minuuteille asti, jolloin Pöxyt karkasi voittoon – ensiksi Timo Toivonen vei espoolaiset johtoon ja lisäajalla Jukka Puolakka sinetöi voiton. KäPa on tappiosta huolimatta putoamisviivan yläpuolella, mutta sarjapaikan kohtalo selviää vasta päätöskierroksella.

HJK/Laajasalo – HooGee 0-1
Syksyn mittaan otteitaan parantanut HJK piti espoolaiset nollilla ensimmäisen jakson, mutta ottelun avausmaali nähtiin 53. minuutilla. Tobias Wariksen osuma jäi ottelun ainokaiseksi, ja HooGee varmisti voitollaan säilymisen Kolmosessa.

EPS – ToTe 3-0
Selvistä numeroista huolimatta ToTe pysyi lohkoa johtavan EPS:n kyydissä lähes 85 minuuttia. EPS oli jo aiemmin tehnyt maalin, joka hylättiin paitsiona, mutta ketsuppipullo aukesi vasta loppuhetkillä. Voittomaaliksi jäi Aleksi Hollmenin komea volley, jota seurasi välittömästi Faton Seferin onnistunut läpiajo. Eetu Klingberg kaunisteli lukemia vielä lisäajalla. EPS on nyt pitänyt maalinsa puhtaana yli 500 minuuttia putkeen.

NuPS – PK-35 1-2
Kotijoukkue siirtyi maalittoman avausjakson jälkeen johtoon 64. minuutilla, kun Jari Koivulahden puolivolley upposi yläkulmaan. Maalin jälkeen PK-35 alkoi saada otetta pelistä, ja tasoitus tulikin varttia myöhemmin – matala keskitys tavoitti Tatu Haglundin, joka sai viimeistellä pallon tyhjään maaliin. PK-35 tarvitsi voittoa pitääkseen lohkovoittohaaveensa elossa, ja voiton joukkue lopulta raapikin. Muutama minuutti tasoituksen jälkeen Henry Ruotsalainen iski 1-2-maalin vastaiskun päätteeksi.

Lohko 2

FC Viikingit/2 – TuPS 2-3
TuPS jatkoi komeaa voittoputkeaan Helsingissä, kun sarjapaikastaan taisteleva FC Viikingit jäi nuolemaan näppejään. Vieraat siirtyivät johtoon jo viidennellä minuutilla Jere Sjögrenin maalilla, ja osuma jäi avausjakson ainoaksi. Toisella puoliajalla TuPS karkasi jo 0-3-johtoon Samuli Komulaisen ja Matias Ravin maaleilla. Isäntien kiri alkoi kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta Lauri Karjalaisen ja Yunas El Mrabtin osumat eivät riittäneet pisteisiin.

FC POHU – SibboV 6-1
Putoamisviivan alapuolella majaileva POHU otti putoamisensa jo varmistaneista sipoolaisista todella tärkeän voiton, ja piti täten säilymistoiveensa elossa. Kotijoukkue karkasi kolmen maalin johtoon jo puolen tunnin kohdalla, kun Sampo Lokki, Niklas Lukander sekä Anssi Laakkonen iskivät maalin mieheen. Tahti ei hidastunut toisella puoliajalla – peli oli tunnin kohdalla jo 6-0 Lokin viimeisteltyä hattutemppunsa ja Jan Oustimenkon osuttua kertaalleen. Vieraiden Miika Turunen kavensi lukemat vielä lisäajalla.

TiPS – HPS 1-4
Haastavan syksyn pelannut HPS otti toisen voittonsa peräkkäin palloseurojen välisessä kamppailussa. TiPS siirtyi johtoon Evgeni Tolpan 47. minuutin maalilla, mutta viimeiset 35 minuuttia olivat helsinkiläisten näytöstä. Lari Pankakosken tasoitus nähtiin 55. minuutilla ja Akseli Kulikoff vei vieraat johtoon 20 minuuttia myöhemmin. Joonatan Räsänen sekä Joel Vainio kasvattivat johtoa lopussa, ja HPS varmisti voitolla sarjapaikkansa.

HIFK/3 – FC Futura 0-2
Porvoolaiset osuivat alkuhetkillä maalipuihin, mutta ottelun avausmaali nähtiin lopulta 19. minuutilla. Henri Pulkkiselle tarjoiltiin maalin eteen oiva syöttö, josta mies ei erehtynyt. Sama mies oli asialla toisella jaksolla, kun johto kasvoi 0-2:een. Pulkkinen nousi osumillaan maalipörssin jaetulle toiselle sijalle kahden maalin päähän FC Konnun Joni Häppölästä, jolla on kasassa 20 rysää. Voitto nosti Futuran takaisin lohkon toiselle sijalle.

EsPa – FC Kontu 2-2
Kristian Nikkola aloitti maalinteon 13. minuutilla, mutta Joni Häppölä tasasi lukemat kahdeksaa minuuttia myöhemmin. EsPa pääsi johdossa tauolle Markus Appelqvistin maalilla. Toisella jaksolla Sakari Rantala toi vieraat uudelleen rinnalle, ja yhteen maali riitti pisteeseen.

Lohko 3

RiPS – Atlantis FC 2-9
Atlantis rikkoi Reippaan tapaan sadan maalin rajan, kun RiPS jäi joukkueen jalkoihin. Isännät aloittivat ottelun pirteästi ja siirtyivät Mehmet Gökcilin sekä Valtteri Paanasen maaleilla 2-0-johtoon. Tauolle mentiin kuitenkin vierasjoukkueen johdossa Konan Odilon Kouakoun ja kahdesti osuneen Aboubacar Diakiten maaleilla. Lukemat repesivät toisella jaksolla, ja Sergio Souza da Penha Filhon, Daniel Åkerlundin sekä Obi Metzgerin osumat ratkaisivat ottelun lopullisesti. Kouakou ja Diakite jatkoivat maalijuhlia ja saivat lopulta hattutemput nimiinsä.

Töölön Taisto – Lahden Reipas 0-4
Taiston pitkä tappioton putki katkesi lohkovoittajan isäntänä, kun nousunsa jo varmistanut Reipas jatkoi mahtavaa virettään. Maalipörssin kärkinimi Olli Tynkkynen pääsi viimeistelemään avausmaalin vastaiskun jälkeen jo viidennellä minuutilla. Sami Tiittanen tuplasi vieraiden johdon 18. minuutilla kulmapotkusta. Taisto sai toisella jaksolla pallon tolppaan, mutta maalinteosta vastasi jälleen Reipas – asialla rangaistuspotkun upottanut Tynkkynen. Olli Riikonen pääsi vielä loppuhetkillä läpiajoon, eikä erehtynyt viimeistelyssään, ja pääsi kaunistelemaan lukemat 0-4:ään.

FC Kuusysi – HyPS 2-1
Lahtelaiset venyivät kovaan suoritukseen haastavassa paikassa ja ottivat askeleen kohti säilymistä. Ottelun kaikki maalit nähtiin ensimmäisellä jaksolla – Samuel Sorvali vastasi isäntien kummastakin osumasta. HyPS:n ainokainen merkattiin omaksi maaliksi.

JoKi – MPS/Atletico Malmi 0-1
Helsinkiläisten loistava syysvire sai jatkoa Jokelassa. Sarjakolmonen otti niukan voiton Jonne Ketosen 21. minuutin maalilla. ”Tico” oli jo varmistanut sijoituksensa lohkokolmosena, ja JoKi:lla on mahdollisuus nousta sarjataulukon paremmalle puolelle vielä päätöskierroksella.

FC Korso/United – Nopsa 3-1
Korsolaiset ottivat toisen perättäisen 3-1-voittonsa, ja nousivat hetkeksi putoamisviivan yläpuolelle. Aleksi Riipinen vei vieraat johtoon jo kahdeksannella minuutilla, mutta loput maaleista menivät isännille. Timo Tuomisen ja Henri Takin maalit parin minuutin sisään käänsivät matsin 20. minuutin kohdalla. Tuominen onnistui maalinteossa uudelleen vartti ennen loppua, ja tuloksen myötä putoamistaistelu tiivistyi entisestään.

FC Viikingit/S.C.P – CLE 1-3
Maalittoman avausjakson jälkeen toisella puoliajalla nähtiin neljä osumaa. Maalinteon aloitti vieraiden Esmatollah Ahmadi 54. minuutilla, ja johto kasvoi kahdeksan minuuttia ennen loppua Antony Wandunga Mwangin toimesta. Pari minuuttia myöhemmin Viikingit kavensi Jukka Kujaman maalilla, mutta Parti Otieno Ruandan lisäaikaosuma ratkaisi pelin lopullisesti.

Viikko 38: VJS ja Reipas varmistivat lohkovoittonsa

Lohko 1

SexyPöxyt – EIF/Akademi 2-0
Kotijoukkue päätti tappioputkensa iskettyään ottelun kumpaisenkin maalin heti alkuhetkillä. Juho Salo ja Abdisalaan Khalif veivät Pöxyt kahden maalin johtoon jo ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana, ja tämä riitti kolmeen pisteeseen.

HJK/Laajasalo – PuiU 0-1
Helsinkiläisten kohtaamisessa nähtiin vain yksi maali, kun Janne Kainulaisen pusku upposi Klubin verkkoon 66. minuutilla. PuiU:lla oli paikkoja lisämaaleihin muun muassa rangaistuspotkusta, mutta HJK-vahti Jere Aho ei ollut ohitettavissa toista kertaa.

EPS – FC Espoo/2 3-0
Derbyn ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta sarjakärki meni menojaan toisella puoliajalla. Faton Seferi iski kaksi ensimmäistä osumaa lähietäisyydeltä, ja Astrit Kabashin upea laukaus yläkulmaan ratkaisi ottelun lopullisesti vartti ennen päätösvihellystä.

NuPS – HerTo 1-1
Isäntien Oskari Kokkila vastasi ensimmäisen jakson ainoasta maalista onnistuttuaan läpiajosta 13. minuutilla. HerTo:n tasoitusmaali syntyi vastaiskusta ja Sami Ojalan jalasta 53. minuutilla. Helsinkiläiset varmistivat tasapelipisteellä sijoituksensa lohkokolmosena.

PK-35 – KäPa/United 1-0
EPS:aa jahtaava PK-35 palasi voittojen tielle kotikentällään Tatu Haglundin iskettyä ottelun ainokaisen. Putoamista vastaan pelaava KäPa sai pallon ylärimaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta kotijoukkueen maali pysyi puhtaana

ToTe – HooGee 0-1
HooGee nousi putoajan paikalta lohkon yhdeksännelle sijalle voittamalla kuuden pisteen ottelun. Pelin ainoa maali syntyi toisella puoliajalla.

Lohko 2

Ponnistajat – FC POHU 0-0
Maaliton tasapeli oli pieni kolaus POHU:n säilymishaaveille, jotka ovat kaikesta huolimatta yhä elossa. Ponnistajat majailevat yhä tukevasti keskikastissa.

TiPS – FC Viikingit/2 4-1
TiPS nousi takaisin lohkokakkoseksi voitettuaan helsinkiläisvieraansa selvin lukemin. Ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue johti 1-0 Waltteri Koivusen osumalla, mutta Viikingit tasoitti heti toisen jakson alkuun maalintekijänään Lauri Karjalainen. Kahdeksan vuotta sitten uransa päättänyt, ja tähän otteluun paluun tehnyt, Petteri Kaijasilta tuli kentälle 68. minuutilla ja ratkaisi ottelun muutamaa minuuttia myöhemmin. Kaijasilta sekä Evgeni Tolppa iskivät vielä viimeisen 10-minuuttisen aikana maalit mieheen.

HPS – HIFK/3 3-0
HPS:n 100-vuotisjuhlaottelu eteni kotijoukkueen kannalta iloisissa merkeissä. Juho Hirvosen kaksi onnistunutta rangaistuspotkua veivät isännät kahden maalin johtoon, ja Emil Asp kaunisteli lukemia tunnin kohdalla. HIFK on jo varmistanut säilymisen, ja voitolla HPS:n säilyminen näyttää hyvin todennäköiseltä.

FC Kontu – VJS 0-2
Vantaalaiset siirtyivät johtoon 40. minuutilla, kun Mikko Maaranen onnistui puolittaisesti läpiajosta. Toisella jaksolla nähtiin niin ikään yksi osuma, ja se merkittiin kotijoukkueen omaksi maaliksi. Voitto varmisti VJS:n lohkovoiton, kun Futura hävisi oman ottelunsa myöhemmin.

FC Futura – TuPS 2-4
Tuusulalaisten vahva syysvire jatkui Porvoossa, ja TuPS pilasi samalla Futuran mahdollisuudet lohkovoittoon. Matti Saari iski ensimmäisen puolen tunnin aikana kahdesti – toisen lähempää ja toisen komeasti kaukolauksella. Futuran ainokaisesta vastasi ensimmäisellä jaksolla päällään osunut Mikko Lönnström. Futura kiri tasoihin tunnin kohdalla Dan Majanderin onnistuttua lähietäisyydeltä. TuPS poistui kuitenkin voittajana – ensiksi Samuli Komulaisen komea laukaus vei vieraat johtoon ja lisäajalla Taneli Pitkänen niittasi lukemat 2-4:ään.

EsPa – SibboV 6-2
Joukkueet järjestivät todellisen maalijuhlan jo ensimmäisellä jaksolla – EsPa siirtyi 3-0-johtoon Panu Salmiston, Markus Appelqvistin sekä Firas Al-Zubaidin maaleilla, mutta vieraat kirivät maalin päähän Joni Turusen sekä Abderezak Benhamadin osuttua juuri ennen taukoa. Toisen puoliajan maaleista vastasi EsPa. Appelqvistin illan toinen sekä Leo Rautiaisen osuma varmistivat kotivoiton, ja Appelqvist pääsi vielä loppuhetkillä viimeistelemään hattutemppunsa pilkulta.

Lohko 3

Lahden Reipas – CLE 6-0
Reipas varmisti lohkovoittonsa latomalla tulostaululle tennislukemat. Lahtelaisten kauden sadas maali syntyi 37. minuutilla, kun Johannes Karjalainen osui keskityksestä yläkulmaan. Paria minuuttia myöhemmin oli Antti Hukan vuoro onnistua – suoraan kulmapotkusta. Lukemat repesivät toisella jaksolla, ja Reipas iski viimeisen 20 minuutin aikana neljästi. Kaksi osumista oli Olli Tynkkysen käsialaa ja Mikael Salimäki sekä Eetu Sassila osuivat kerran.

FC Viikingit/S.C.P – Atlantis FC 1-8
Atlantis sinetöi sijoituksensa lohkokakkosena näytöstyyliin. Isäntien oma maali, Emmanuel Katundu, Aboubacar Diakite ja Lima Dassayeev Da Silva veivät joukkueen turvallisessa 0-4-johdossa toiselle puoliajalle. Atlantis osui neljästi myös jälkimmäisellä 45-minuuttisella, vaikka Christoffer Nyberg kavensi heti jakson alkuun. Santeri Saarenpään lisäksi vierailta onnistuivat Dassayeev Da Silva sekä kahdesti osunut Konan Odilon Kouakou.

JoKi – Kuusysi 2-1
Ailahtelevasti syyskaudella pelannut JoKi paranteli asemiaan keskikastissa voittamalla toisen peräkkäisen kotipelinsä. Teemu Lainpelto vei isännät johtoon läpiajosta 13. minuutilla, mutta vimmatusti pisteitä kaivannut Kyykkä tasoitti heti perään Pyry Lampisen osuttua lähietäisyydeltä. Ottelun voittomaali syntyi Jani Sundströmin jalasta puolen tunnin kohdalla.

Töölön Taisto – HyPS 2-2
Helsinkiläisten tappioton putki sai jatkoa keskikastin taistelussa, johon HyPS lähti kolme peräkkäistä häviötä kärsineenä. HyPS vastasi avausmaalista Mehmet Gökcilin tehtyä avausjakson ainokaisen. Pietari Palomäki tuplasi vieraiden johdon 50. minuutilla, mutta kavennus syntyi heti perään Henri Lassilan toimesta. Tasoitusmaali nähtiin lopulta lisäajalla, kun Niklas Keränen puski Taiston tasoihin. Isännät saivat vielä loppuminuuteilla punaisen kortin, kun Santeri Aholalle näytettiin toista varoitusta.

MPS/Atletico Malmi – Nopsa 8-1
Kotijoukkue siirtyi puoliajalle 3-1-johdossa Jonne ja Jesse Ketosen kahdella ja Eeli Lehdon yhdellä maalilla, kun vierailta puolestaan osui Eetu Keinänen. Toisella puoliajalla nähtiin todellinen show – kumpikin Ketonen osui uudelleen, minkä lisäksi Kustaa Käki liittyi kahden maalin miesten kerhoon. Loppulukemat niittasi Henri Mattsson.

FC Korso/United – HyPS 3-1
Korsolaiset ottivat elintärkeän voiton Henri Takin hattutempun siivittelemänä. Vieraiden ainoasta maalista vastasi Esa Palomäki. Korsolaisilla on voiton myötä, sarjajumbon asemastaan huolimatta, mahdollisuudet säilymiseen.

 

Viikko 37: EPS:n ja Reippaan etumatkat kasvoivat, FC Futura lykkäsi VJS:n nousujuhlia 

Lohko 1

EIF/Akademi – ToTe 1-3
Viime viikolla putoamisviivan yläpuolelle pitkästä aikaa noussut ToTe haki Tammisaaresta jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Ryöstöretki sai unelma-alun, kun vieraiden Oheneba Kessey teki avausmaalin läpiajosta jo kolmannella minuutilla. Jatkoa seurasi vajaan vartin päästä, kun keskitys löysi Omar Razaqin, joka tuplasi helsinkiläisten johdon. Jan Valadi-Sumesaraie Seyyedin vapaapotku toi EIF:n maalin päähän 22. minuutilla, mutta ToTe:n Onni Mattilan komea laukaus pilasi kirin kymmenen minuuttia ennen taukoa. Toisella jaksolla ei maaleja nähty, ja vieraat ottivat ison askeleen kohti säilymistä.

FC Espoo/2 – NuPS 4-0
Kotijoukkue päätti kolmen ottelun voitottoman putkensa komealla tavalla. Matti Kankaanpää sai seitsemännellä minuutilla oivan syötön 16-alueelle ja viimeisteli takakulmaan, ja lisää oli luvassa kuusi minuuttia myöhemmin – FC Espoon kulmapotku päätyi NuPS:n verkkoihin vieraiden pelaajan päästä. Johto kasvoi 3-0:aan vielä ensimmäisen jakson aikana, kun Jani-Petteri Massisen kierteinen laukaus yllätti NuPS-vahdin. Tahti hiljeni toisella puoliajalla, ja viimeinen niitti nähtiin vasta viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kulmapotku otti jälleen kimmokkeen NuPS-pelaajasta, ja virui maaliin.

HooGee – Sexypöxyt 2-1
HooGee jäi viime viikolla putoamisviivan alapuolelle, mutta joukkueella on yhä kaikki saumat säilymiseen. Pöxyt meni paikallispelissä johtoon vartin pelin jälkeen Abdisalaan Khalifin maalilla, mutta isäntien Christoffer Lindfors tasoitti vielä ensimmäisen jakson lisäajalla. Pakkovoiton edessä ollut HooGee pääsi lopulta juhlimaan kolmea pistettä, kun Philip Enckell onnistui voittomaalin teossa 85. minuutilla.

HerTo – EPS 0-1
Lohkokolmosen ja -kärjen kohtaaminen oli odotetun tasainen, eikä maaleilla päästy herkuttelemaan. Vierasjoukkue osui ensimmäisellä jaksolla ylärimaan, mutta ratkaisua saatiin odottaa lisäajalle asti. Tällöin EPS sai rangaistuspotkun, jonka Eetu Klingberg upotti sisään. Espoolaisten sarjajohto kasvoi voiton myötä kolmeen pisteeseen.

PuiU – PK-35 4-4
Puistolassa nähtiin kaikin puolin uskomaton jalkapallo-ottelu. Kotijoukkue karkasi ensimmäisen 17 minuutin aikana kahden maalin johtoon Teemu Lampun ja Joonas Ruumensaaren osumilla, ja pääsi tauolle johtoasemassa. Toinen jakso eteni maaleitta, kunnes Patrick O'shaughnessy kavensi vartti ennen loppua. Tasoitus syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin Eric Sosa Claveron toimesta, mutta draama alkoi vasta viime hetkillä. 90. minuutilla vieraiden Berton Dedolli ajettiin ulos, ja Jesse Holmström vei vieraat uudelleen johtoon minuuttia myöhemmin. Minuutti tästä, Lennart Voikar tasoitti 3-3:een. PK-35 iski vielä 97. minuutilla, kun Sosa Clavero onnistui toistamiseen, mutta tämäkään ei riittänyt voittoon – Kristian Jenkinsin kaukolaukaus sinetöi minuuttia myöhemmin loppulukemat todella värikkäiden vaiheiden jälkeen.

KäPa/United – HJK/Laajasalo 4-2
Kotikentällään viimeksi toukokuussa hävinnyt KäPa karkasi kahden maalin taukojohtoon Jason Tangin osumilla. HJK tuli maalin päähän KäPa:n omalla maalilla, mutta isäntien Jaakko Vanhala lisäsi johtoa kymmenen minuuttia ennen loppua. Benjamin Vikholm kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin, ja maalikarkelot jatkuivat heti perään – onnistujana oli jälleen kotijoukkue, jonka Emmanuel Igbouri viimeisteli loppulukemat.

Lohko 2

FC Viikingit/2 – EsPa 0-4
”Metrodernyn” ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta vierasjoukkue käynnisti melkoisen show’n ottelun viimeisen puolituntisen aikana. Alkutahdit pääsi luomaan Firas Al-Zubaidi, jonka laukaus upposi 63. minuutilla takanurkkaan. Ilpo Lehtoranta laukoi vieraat kahden maalin johtoon kymmentä minuuttia myöhemmin, ja ilmassa oli ratkaisun makua, kun Markus Appelqvist teki 0-3-maalin heti perään. Appelqvist viimeisteli vielä muutamaa minuuttia myöhemmin illan toisensa.

FC POHU – HPS 1-0
Kotijoukkue otti kauden kolmannen voittonsa, jolla se nousi neljän pisteen päähän putoamisviivan yläpuolella majailevasta HPS:sta. Ottelun ainokainen nähtiin tunnin kohdalla, kun Lauri Pöntinen onnistui maalinteossa. HPS:n kirimahdollisuudet kokivat kolauksen varttia myöhemmin, kun Vili-Valtteri Hänninen ajettiin ulos toisen varoituksen jälkeen, eikä tasoitusta lopulta nähty.

TiPS – SibboV 5-3
Tikkurilalaiset latoivat kevätkierroksella viisi maalia sipoolaisten verkkoon, ja tahti oli yhtä tyly tälläkin kertaa. SibboV antoi kuitenkin kovan vastuksen, vaikka Evgeni Tolppa aloitti maalinteon 12. minuutilla. Rasmus Öhberg tasoitti 25. minuutilla, mutta Aki Tuovinen siirsi isännät johtoon hetkeä myöhemmin. Maali-iloittelu jatkui Öhbergin toimesta juuri ennen taukoa, mutta oma maali palautti TiPS:n johdon vielä ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Tolpan ja Liridon Islamin osumat ratkaisivat ottelun lopullisesti tunnin kohdalla, mutta viimeinen maali kirjattiin vieraille, kun Öhberg sai hattutempun täyteen.

FC Kontu – TuPS 2-4
Kontulassa nähtiin Tikkurilan tapaan vierasjoukkueen pelaajan hattutemppu – asialla Matti Saari. Saaren ensimmäinen osuma syntyi vapaapotkusta jo seitsemännellä minuutilla. Joni Palomäki tasoitti hetkeä myöhemmin, mutta Saari iski jälleen kaksi seuraavaa maalia, ja TuPS johti 65 minuutin kohdalla 1-3. Maalipörssin kärkimies Joni Häppölä toi isännät maalin päähän kauden 19. osumallaan, mutta vieraiden Taneli Pitkänen sai kunnian viimeistellä viimeisen niitin loppuhetkillä.

VJS – FC Futura 1-2
Vantaalaisilla oli tilaisuus juhlia lohkovoittoa, mutta porvoolaisvieraat olivat eri mieltä. VJS:n Vili Lankinen vei isännät johtoon 17. minuutilla, kun miehelle pedattiin maalin eteen loistava paikka, josta hän ei erehtynyt. Henri Määttä toi vieraat tasoihin varttia myöhemmin – pallo pomppi Määtälle kulman jälkitilanteesta, ja volley löysi tiensä verkkoihin. Loppuhetket olivat dramaattiset, sillä Futura epäonnistui rangaistuspotkussa 85. minuutilla. Tästä huolimatta kolme pistettä matkasi Porvooseen, kun Henri Pulkkinen iski voittomaalin lisäajalla. VJS saa uuden mahdollisuuden nousujuhliin perjantaina Kontulassa.

HIFK/3 – Ponnistajat 2-0
HIFK paranteli asemiaan lohkon keskikastissa kaatamalla Ponnistajat kotikentällään. Ensimmäisen jakson ainoasta maalista vastasi Tommi Arffman. Lukemat pysyivät tasaisina aina lisäajalla asti, kunnes Tino Soppi ratkaisi ottelun lopullisesti kauden 12. osumallaan.

Lohko 3

RiPS – JoKi 3-1
Vieraat siirtyivät vartin kohdalla johtoon Jani Sundströmin rangaistuspotkumaalilla, mutta tauolle mentiin silti kotijoukkueen johdossa. Ensimmäisen jakson RiPS-maalit merkittiin Lauri Jormanaiselle sekä Mehmet Gökcilille, ja isäntien Pietari Palomäki iski loppulukemat varttia ennen päätösvihellystä.

Atlantis FC – MPS/Atletico Malmi 0-1
Derbyn ensimmäinen jakso oli maaliton, vaikka Atlantis pääsikin kolisuttelemaan ylärimaa. Avausmaali syntyi 69. minuutilla, kun vieraiden Ville Ruuska pääsi viimeistelemään pienestä kulmasta. Tappio oli isännille kauden kolmas, mutta helsinkiläiset jatkavat lohkokakkosena. ”Tico” on kahdeksan pisteen päässä joukkueesta, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

CLE – FC Korso/United 5-1
CLE nousi lähemmäs putoamisviivaa kurittamalla lohkojumboa kuuden pisteen ottelussa. Peli repesi toisella jaksolla, jolle lähdettiin 1-1-tasalukemissa – kotijoukkue meni menojaan, ja juhli loppujen lopuksi selvää 5-1-voittoa.

Kuusysi – Töölön Taisto 2-6
Taiston loistava syysvire jatkui Lahdessa, jossa joukkue takoi jo ensimmäisellä jaksolla kolme kaappia. Teemu Pesosen kahden osuman lisäksi maalinteossa onnistui Santeri Ahola, jonka lisäksi kotijoukkueen Samuel Luomaa osui kertaalleen. Taisto ratkaisi ottelun lopullisesti toisen jakson avausvartin aikana, kun Jami Uuttu sekä kahdesti iskenyt Henri Lassila maalasivat. Kyykän Aki Kemppi kavensi vielä 68. minuutilla, mutta lahtelaisten pistetiliä se ei auttanut.

Nopsa – FC Viikingit/S.C.P 2-3
Viikingit tarvitsivat voiton, kun CLE hoiti oman pelinsä tyylillä, ja sellaisen ”Pakka” saikin. Se ei irronnut helpolla, sillä Nopsa johti ottelua avausjakson jälkeen Eetu Keinäsen maalilla. Toisen puoliajan loistava ensimmäinen 15-minuuttinen riitti vieraille voittoon – Oscar Simula toi joukkueen tasoihin ja ohi, ja Oskar Nyström viimeisteli voittomaalin 58. minuutilla. Nopsan 2-3-kavennuksesta vastasi loppuminuuteilla Tero Kinnunen.

HyPS – Lahden Reipas 0-6
Reippaalla oli tilaisuus kasvattaa lohkojohtoaan Atlantiksen kärsittyä tappion, eikä lahtelaisryhmä jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä. Ensimmäinen maali syntyi keskityksestä 20 minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Toukonen sai viimeistellä pallon tyhjään maaliin. Olli Tynkkynen lisäsi johtoa 28. minuutilla, ja Toukonen puski päivän toisensa heti perään. Jussi Hauhia onnistui kulman jälkitilanteesta vielä ennen taukoa. Maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Tynkkynen viimeisteli toisella jaksolla hattutemppunsa, ja miehen maalisarake näyttää nyt 32:a.

 

Viikko 36: EPS, VJS ja Reipas voittivat lohkojen kärkikamppailut – Vantaan derbyssä yli 1200 katsojaa

Lohko 1

EPS – PK-35 1-0
Täysi tupa näki EPS:n nousevan sarjakärkeen tiistai-illan vauhdikkassa ottelussa. Vierasjoukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla paremmat paikat maalintekoon, mutta tauolle mentiin maalittomissa lukemissa. Toisella jaksolla EPS otti kuskin paikan, ja painostus palkittiin 85. minuutilla – ratkaisijana oli Jesus Alcaide Brezmes, joka liukui pallon alakulmaan kulmapotkun jälkitilanteessa. ”Chuchi” teki voittomaalin täsmälleen samassa ajassa myös edellisviikolla Tammisaaressa.

FC Espoo – KäPa/United 1-1
Lohkossa eniten tasapelejä keränneet joukkueet päätyivät pistejakoon myös keskinäisessä kamppailussaan. FC Espoon Peik Salminen vei isännät johtoon kauden 11. maalillaan, kun peli oli ehtinyt vanheta seitsemän minuuttia. Tilannetta edelsi KäPa-topparin liukastuminen, jonka jälkeen Salminen riisti pallon ja pääsi läpi. KäPa oli osunut ottelun alussa ylärimaan, ja onnistui lopulta tasoituksessa 36. minuutilla, kun Ali Farhang Seyed Mohammad jatkoi sivuvapaapotkun yläkulmaan. KäPa kolisutteli rimaa toistamiseen lisäajalla, mutta kotijoukkue kesti vyörytyksen.

NuPS – HooGee 0-0
Maaliton tasapeli palautti kummankin joukkueen pistekantaan. NuPS osui toisella jaksolla ylärimaan, mutta pisteet jaettiin kevätkierroksen kohtaamisen tapaan tasan.

HerTo – Sexypöxyt 3-0
Helsinkiläisten voittoputki jatkui komeasti Pöxyjen isäntänä. Kotijoukkue siirtyi tauolle 2-0-johdossa ja sinetöi loppulukemat toisella jaksolla. Seuraavaksi HerTo, jolla on takanaan neljä nollapeliä, lähtee haastamaan sarjakärki EPS:aa.

PuiU – ToTe 1-3
ToTe nousi ensi kertaa kuukausiin putoamisviivan yläpuolelle, kun se kaatoi PuiU:n paikallisottelussa. Toisen peräkkäisen voittonsa ottanut vierailija siirtyi johtoon 56. minuutilla, kun Rasmus Niemi karkasi laidalta ja viimeisteli varmasti. Isäntien hetkeä aiemmin kentälle vaihtama Peke Huuhtanen sai 67. minuutilla pallon maalin eteen, eikä hyökkääjä erehtynyt. Tasoituksesta huolimatta peli päättyi ToTe:n juhliin – minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Niemi kuritti PuiU:a toistamiseen. Vastaiskumaalia seurasi PuiU:n yritykset, mutta vierailijoiden Yasine Aloui lopetti pyristelyt 1-3-osumallaan.

EPS – HJK/Laajasalo 8-0
EPS:n viikko sai täydellisen päätöksen toisessa, kun sarjakärki kaatoi HJK:n murskalukemin. Isännät johtivat ensimmäisen jakson jälkeen 2-0, maalintekijöinään Eetu Klingberg sekä Aleksi Hollmen, mutta ketsuppipullo aukesi kunnolla toisella puoliajalla. Espoolaiset takoivat puoliajan ensimmäisen 20 minuutin aikana neljä maalia, kun Jesse Saarinen osui kahdesti ja Roni Tuominen kerran. 5-0-maali merkittiin omaksi maaliksi. Lopussa Klingberg tuplasi päivän maalimääränsä ja Jere Ahopelto kaunisteli lukemia.

PK-35 – EIF/Akademi 7-0
Niukan tappion alkuviikosta EPS:lle kärsinyt PK-35 palasi viikon päätteeksi vakuuttavasti voittojen tielle. Ahneiten maaliverkkoja pöllytti Kalle Sotka, jolle kirjattiin neljä osumaa. Mohamed Fofana, Tatu Haglund ja Eric Sosa Clavero osuivat kertaalleen, ja ero espoolaisiin kaventui jälleen yhteen pisteeseen.

Lohko 2

SibboV – HIFK/3 2-1
Sipoolaiset nappasivat tiukassa pelissä kauden toisen voittonsa – jälleen HIFK:n kustannuksella. Onni Mäkäräinen vei isännät johtoon 19. minuutilla ja onnistui toistamiseen 86. minuutilla. HIFK:n Mika Isohookanalle näytettiin punaista korttia vain hetkeä ennen jälkimmäistä maalia. Vieraiden Tino Soppi kavensi lisäajalla, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt. Sen sijaan HIFK sai toisen ulosajon, kun Teemu Turusta laputettiin kahdesti.

FC Viikingit/2 – FC Futura 2-5
Porvoolaiset nousivat onnistuneen ryöstöretken päätteeksi sarjakakkoseksi. Futuran Axel Holmberg teki ottelun ensimmäisen maalin takanurkkalaukauksellaan jo kuudennella minuutilla. Seuraava huipputilaisuus oli Viikingeillä, mutta ylärima pelasti vieraat. Henri Pulkkinen lisäsi puolen tunnin kohdalla vieraiden johtoa, mutta kuitti tuli kymmenen minuuttia myöhemmin komealla tavalla – Aleksi Torala osui vapaapotkusta 40 metristä. Futura siirtyi tauolle 1-3-johdossa, kun Janne Arolinna osui vuorostaan takanurkkaan. Isännät nousivat uudestaan maalin päähän Mikael Virran kavennettua, mutta Futura takoi viimeisen viisiminuuttisen aikana kaksi maalia, ja otti selkeän voiton. Viimeisistä maaleista vastasivat Pulkkinen sekä Jamal Zvaalden.

FC POHU – FC Kontu 1-3
Helsingin paikallinen ei ollut ehtinyt vanheta kuin reilun minuutin, kun Kontu sai aihetta juhlaan – Markus Venäläinen vei vieraat johtoon salamamaalilla. Puoliajalle mentiin kuitenkin tasatilanteessa, sillä Ali Al-Thaher onnistui toisessa päässä vartin kohdalla. Toinen jakso alkoi jälleen vieraiden komennossa, kun Clinton Elimita Ekole vei joukkueen uudestaan johtoon. Lohkon maalipörssin kärkinimi Joni Häppölä viimeisteli tunnin kohdalla loppulukemat 1-3.

HPS – TuPS 0-2
Tuusulalaisryhmä otti jo neljännen perättäisen voittonsa, kun HPS jäi nollille perjantai-iltana. Kolmessa edellisessä pelissään 13 maalia mättänyt TuPS aloitti maalinteon 34. minuutilla Antti-Mikael Konkarin osumalla. Ottelu eteni 0-1-lukemissa aina 89. minuutille asti, kunnes Lauri Saari sinetöi voiton vieraille.

TiPS – VJS 2-3
Vantaan derbyssä nähtiin kevätkierroksen tapaan huima yleisömäärä ja upeaa draamaa, kun 1243 katsojaa ahtautui Tikkurilan urheilupuistoon. Emmanuel Mukukan alkuhetkien komea vapaapotku antoi TiPS:lle unelma-alun, mutta Mikko Maaranen tasoitti ottelun hienolla laukauksellaan 27. minuutilla. Toisella jaksolla VJS siirtyi johtoon Patrik Pykälä-Ahon maalilla, mutta TiPS:n Liridon Islamin yksilösuoritus nosti kotijoukkueen tasoihin. TiPS haki vimmatusti voittomaalia, ja sai lisäajalla vapaapotkun, johon nousi pelaajia maalivahtia myöten – VJS selvitti tilanteen ja Kristian Lehtonen karkasi läpi laukoen pallon tyhjään maaliin. VJS on voiton myötä yhdeksän pisteen karkumatkalla ja hyvin lähellä nousua Kakkoseen.

EsPa – Ponnistajat 1-3
Ponnistajat pääsi tauolle 0-1-johdossa, kun joukkue hyödynsi EsPa-puolustuksen kommunikointivirheen vartin pelin jälkeen. EsPa tuli tasoihin 12 minuuttia ennen loppua, kun Panu Salmisto osui kulmapotkun jälkitilanteesta. Vierasjoukkue oli kuitenkin tehokas viimeisten minuuttien aikana – Ponnistajat sai johtoasemansa takaisin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, ja lisäajalla kaukolaukaus painui tolpan juureen jättäen tulostaululle lukemat 1-3.

Lohko 3

RiPS – Nopsa 8-1
Kotijoukkue ratkaisi ottelun jo ensimmäisen puoliajan aikana – Lauri Jormanainen ja Joona Dyster osuivat kerran, Mehmet Gökcil kahdesti. Jani Korhonen kavensi vielä ensimmäisellä jaksolla, mutta RiPS:n vyörytys jatkui toisella 45-minuuttisella. Pietari Palomäki takoi hattutempun ja Dyster illan toisensa viimeisen puolituntisen aikana. Vieraat pelasivat viimeiset 20 minuuttia miehen vajaalla, kun Petteri Enqvist sai punaisen kortin.

JoKi – CLE 2-0
JoKi nappasi pitkästä aikaa kolme pistettä, kun toisen jakson maalit toivat voiton helsinkiläisvieraista. Teemu Lainpelto oli 52. minuutilla ensimmäisenä paluupallossa, ja vei kotijoukkueen johtoon. 2-0-maali oli lähes kopio edellisestä – tällä kertaa nopeimpana pallossa oli Nikolas Kitti.

Töölön Taisto – FC Viikingit/S.C.P 2-0
Niklas Keränen puski Taiston johtoon 25. minuutilla osuttuaan hetkeä aiemmin ylärimaan. Taisto jatkoi maalintekoa heti toisen jakson alussa, kun Santeri Aholan laukaus upposi takakulmaan. Isäntien voitto oli neljäs viiden ottelun sisään, ja joukkue nousi kolmen pisteen ansiosta lohkon viidenneksi.

Atlantis FC – Lahden Reipas 0-4
Reipas otti askeleen kohti sarjanousua, kun se voitti lohkon kärkitaistelun suvereenein luvuin. Ensimmäisen puoliajan ainokaisesta vastasi Teemu Toukonen hienolla puskullaan. Johannes Karjalainen lisäsi vierasjohtoa toisella jaksolla, ja kun Reippaan vapaapotku pomppi Atlantiksen maaliin omasta pelaajasta, oli ilmassa jo ratkaisun makua. 0-4-maalista vastasi loppuminuuteilla vapaapotkusta osunut Riku Heini.

FC Kuusysi – FC Korso/United 2-0
Korsolaisilla oli mahdollisuus tulla tasapisteisiin Kyykän kanssa, mutta lahtelaiset olivat tylyjä isäntiä. Semen Kirillov teki ensimmäisen maalin jo viiden minuutin jälkeen ja Aki Kemppi ratkaisi pelin 77. minuutilla. Vieraiden Timo Tuominen otti punaisen kortin vielä loppuhetkillä. Korsolaisilla on tulevalla viikolla edessään kuuden pisteen ottelu, kun joukkue pelaa niin ikään putoamisviivan alapuolella majailevan CLE:n vieraana.

MPS/Atletico Malmi – HyPS 4-2
Joukkueet pelasivat maalirikkaan ensimmäisen jakson, jonka aikana nähtiin peräti neljä osumaa. Kotijoukkue karkasi Paul Fahyn ja Kustaa Käen maaleilla 2-0-johtoon, mutta HyPS kiri tasoihin maalintekijöinään John Keister sekä Saku Matilainen. Ottelu ratkesi minuuteilla 55-60, kun ”Tico” iski kahdesti – ensin Mikko Vesterinen, sitten Ville Ruuska.

 

Viikko 35: Helsinkiläisjoukkueet pelasivat vahvasti lohko 1:ssä, TiPS palasi voittokantaan ja Olli Tynkkynen lähestyy 30 maalin rajaa

Lohko 1

EIF/Akademi – EPS 1-2
Keskikastin EIF siirtyi keskiviikkoillan taistossa johtoon 11. minuutilla Martin Maneliuksen maalilla. Vieraat tulivat tasoihin vartin päästä, kun Jere Ahopelto osui Jesus Brezmes Alcaiden esityöstä. Ottelu ratkesi vasta viisi minuuttia ennen loppua – tällä kertaa Brezmes Alcaide sai nauttia Ahopellon tarjoilusta, ja miehen maali toi EPS:lle tärkeät pisteet. Voitto nosti espoolaiset väliaikaisesti lohkokärkeen.

HooGee – PuiU 2-3
PuiU paranteli asemiaan keskikastissa peittoamalla HooGeen viisimaalisessa trillerissä. Kumpikin joukkue osui jo ensimmäisen vartin aikana – espoolaisilta onnistui Viktor Bondestam ja helsinkiläisiltä Janne Kainulainen. Teemu Lamppu vei vieraat johtoon toisen jakson alkupuolella, mutta HooGee kiri tasoihin Bondestamin illan toisella. PuiU:n sankariksi nousi Kainulainen, jonka 80. minuutin maali nosti joukkueen lohkovitoseksi.

SexyPöxyt – PK-35 0-2
Myös Laaksolahdessa päädyttiin helsinkiläisjuhliin, kun PK-35 jatkoi voittoputkeaan. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina 70. minuutille asti, kunnes Antti Hyttinen vei vieraat johtoon. Hyttinen tuplasi kuusi minuuttia myöhemmin illan maalimääränsä, ja tämä jäi ottelun viimeiseksi osumaksi. PK-35 sai vielä ottelun lopussa jobinpostia, kun lohkon maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Kevin Ingoli lensi ulos kahden varoituksen jälkeen. Ingoli ei täten ole punamustien rosterissa tiistaina, kun EPS isännöi joukkuetta lohkon kärkikamppailussa.

KäPa/United – NuPS 2-1
KäPa jatkoi vahvoja otteitaan kotikentällään, kun se sai vieraita Nummelasta. Isännät siirtyivät johtoon kahdeksannella minuutilla, kun pallo pomppi NuPS:n pelaajasta omaan maaliin vastaiskun päätteeksi. Jason Tang lisäsi johtoa puolen tunnin kohdalla laukomalla pallon tolpan kautta sisään. NuPS onnistui kaventamaan reilun tunnin pelin jälkeen, kun Niko Vuorelan veto löysi tiensä yläkulmaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja KäPa otti tärkeät pisteet säilymistään ajatellen.

HJK/Laajasalo – HerTo 0-3
HerTo pysyy yhä kärkikaksikon kannassa. Kauden 11. voitto irtosi Mikko Mähösen ja Tatu Kallion ensimmäisen sekä Ville Rintalan toisen puoliajan maaleilla. Matkaa piikkipaikalle on neljä pistettä, kun HerTo on pelannut yhden ottelun PK-35:tä ja EPS:aa enemmän.

ToTe – FC Espoo/2 1-0
ToTe:n mahdollisuudet säilyä Kolmosessa kohenivat, kun joukkue kaatoi FC Espoon. Ottelun ainokaisesta vastasi Sami Selmani, joka nousi korkeimmalle kulmapotkussa hieman ennen taukoa. Vierasjoukkue osui tolppaan vielä maalin ja taukovihellyksen välissä. Toisella jaksolla oli kotijoukkueen vuoro kolisuttaa tolppia, mutta Selmanin maali riitti lopulta kolmeen pisteeseen.

Lohko 2

SibboV – Ponnistajat 0-2
Sipoolaiset pitivät vieraansa maalittomissa lukemissa aina viimeiselle kympille asti, mutta Ponnistajat ratkaisi ottelun Joel Tuovisen ja Antton Koskisen loppuhetkien maaleilla. SibboV jatkaa viidellä pisteellään sarjan viimeisellä sijalla.

TuPS – EsPa 4-0
TuPS oli tyly isäntä espoolaisille, ja näytti kaapin paikan jo ensimmäisellä jaksolla. Severi Huikon ja Taneli Pitkäsen maaleja seurasi Matti Saaren erittäin komea vapaapotkurysä, jonka turvin kotijoukkue johti tauolla jo 3-0. Joni Fihlman kaunisteli numeroita vielä loppuhetkillä.

FC Futura – HPS 4-2
Sander Paukku vei vieraat johtoon heti alkuminuuteilla vastaiskun päätteeksi, mutta Henri Pulkkisen pusku toi Futuran tasoihin vartin kohdalla. Tauolle siirryttiin kuitenkin helsinkiläisjohdossa, kun Joonatan Räsänen onnistui vuorostaan päällään. Toisella puoliajalla alkoi Pulkkisen show – ensin mies alusti Henri Määtän tasoitusmaalin, sitten hän vei isännät johtoon rangaistuspotkusta, ja viimeisteli lopulta hattutemppunsa lisäajalla.

VJS – FC POHU 8-0
Sarjakärki jatkoi hienoja otteitaan murskaamalla putoamista vastaan taistelevan POHU:n. Ensimmäisellä jaksolla osuivat Saku Patana, Kristian Lehtonen, joka nousi takaisin maalipörssin jaetulle kärkisijalle, sekä Vili Lankinen. Tahti ei hidastunut toisella 45-minuuttisella – sekä Murat Israpov että Mikko Maaranen iskivät kahdesti ja Mikko Rantanen kerran. VJS:n viikko kruunautui sunnuntaina, kun joukkue kaatoi TPK:n Regions’ Cupin välierässä yli 400 katsojan edessä. Finaalivastustaja selviää tällä viikolla, kun FC Kiisto ja Atlantis FC iskevät yhteen.

FC Kontu – SibboV 1-1
Aiemmin tällä kaudella yhden voiton ja tasapelin napannut sipoolaisryhmä kasvatti pistepottiaan viikon toisessa pelissään. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen Jussi Eskola vei helsinkiläiset johtoon 55. minuutilla. Tasoitus tuli vain muutamaa minuuttia myöhemmin, asialla Robert Nummela. Vieraiden Toni Paukkeri sai illan toisen varoituksensa lisäajalla, mutta pisteet jaettiin tästä huolimatta tasan.

Ponnistajat – FC Viikingit/2 2-4
Helsinkiläsjoukkueet tarjosivat yleisölle neljä maalia jo ensimmäisen puolituntisen aikana – vieraat siirtyivät aluksi johtoon Samir Bouroussin osumalla, ja uudestaan välittömästi Olli Itkosen tasoituksen jälkeen. Antton Koskinen toi Ponnistajat toistamiseen tasoihin viikon toisella maalillaan. Viikkarit ratkaisi ottelun toisella jaksolla, kun Kristi Manangan sekä Jan Eklundin osumat takasivat joukkueelle tärkeät pisteet.

HIFK/3 – TiPS 2-5
Kolauksen lohkovoittohaaveisiinsa edellisviikolla saanut TiPS palasi voittojen tielle, eikä antanut eron VJS:aan kasvaa. Joukkue johti reilun puolen tunnin jälkeen jo 0-3, kun Evgeni Tolppa, Miikka Hyvärinen ja Liridon Islami rankaisivat helsinkiläisiä. HIFK:n maalitykki Tino Soppi toi kotijoukkueen maalin päähän kahdella rangaistuspotkuosumallaan, mutta kiri loppui 79. minuutilla, kun Tolppa teki maalin toistamiseen. Joonas Kosonen iski loppulukemat kuusi minuuttia myöhemmin. TiPS isännöi tulevana VJS:aa lauantaina lohkon kärkitaistossa.

Lohko 3

Lahden Reipas – RiPS 3-0
Lohkon maalipörssiä suvereenisti johtava Olli Tynkkynen nousi jälleen kerran lahtelaisten sankariksi. RiPS piti sarjakärjen nollilla ensimmäisen jakson ajan, mutta Tynkkynen osui heti toisen jakson alkuun komealla kaukolaukauksellaan. Johto kasvoi 20 minuuttia ennen loppua, kun Reippaan keskitys pomppi RiPS:n maaliin vieraiden omasta pelaajasta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tynkkynen iski pilkulta kauden 29. kaappinsa.

FC Viikingit/S.C.P – FC Kuusysi 2-1
Viikkarit voitti 2-lohkon tapaan ”kuuden pisteen ottelun” myös 3-lohkossa. Gabadji Kameni Baudoin Fred vei Kyykän johtoon toisen jakson alussa, mutta Emin Ouni tasoitti tunnin kohdalla. Ottelu oli päättymässä tasan, kunnes Jani Moskuvaara iski voittomaalin lisäajalla. Kolme pistettä nosti Viikkarit pois varman putoajan paikalta.

Nopsa – JoKi 2-1
JoKi:n heikko syyskausi jatkui, kun Nopsa nappasi säilymisen kannalta tärkeät pisteet. Kotijoukkueen Anssi Juurinen vastasi ensimmäisen jakson ainoasta maalista, ja ottelun voittomaali syntyi JoKi-pelaajan omasta maalista 52. minuutilla. Vieraat kavensivat vielä 84. minuutilla Nikolas Kittin toimesta, mutta pisteet jäivät Nastolaan.

CLE – Atlantis FC 0-3
Atlantiksen maalitehtailu jatkui paikallisottelussa, ja ensimmäisen osuman iski Odilon Kouakou Konan jo kahdeksannella minuutilla. Ottelu ratkesi lopullisesti vasta 86. minuutilla, jolloin Sergio Souza da Penha Filho tuplasi vieraiden johdon. Archie Alatalo iski viimeisen niitin lisäajalla. Atlantis ja Reipas iskevät yhteen perjantaina Pukinmäessä, eikä pelistä puutu panoksia.

HyPS – Töölön Taisto 2-2
Keskikastin joukkueet pelasivat odotetun tasaisesti Hyvinkäällä. Kotijoukkue johti tauolla 2-1 Saku Mattilaisen ja Bio Kontan osumilla. Saku Klinga oli välissä tasoittanut pelin 1-1:een. Klinga ajettiin kentältä reilun tunnin kohdalla, mutta Taisto hinasi itsensä tasoihin miehen vajaalla – Henri Lassila vastasi 2-2-osumasta 85. minuutilla. Ottelussa nähtiin vielä yksi ulosajo, joka sekin tuli vieraille – tällä kertaa Jussi Jokelalle.

FC Korso/United – MPS/Atletico Malmi 1-4
”Tico” vahvisti asemiaan lohkokolmosena hakemalla Korsosta täyden pistepotin. Mikko Kouri aloitti maalinteon vapaapotkusta 36. minuutilla. 40 minuuttia myöhemmin vieraat osuivat jälleen, tällä kertaa Timo Kinnunen viimeisteli keskityksestä. Korsolaisten Jari Lappalainen kavensi seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta Tico osui kahdesti lisäajalla – ensin Jonne Ketonen laukoi alakulmaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin pallo löytyi verkosta korsolaispelaajan ohjaamana.

 

Viikko 34: 1-lohkon kärkikolmikko jatkoi vakuuttavasti, VJS pääsi karkumatkalle ja yli 400 katsojaa todisti Lahden paikallisottelua

Lohko 1:

FC Espoo/2 – SexyPöxyt 0-0
Joukkueiden viime kohtaamisessa nähtiin peräti kuusi maalia, mutta tällä kertaa kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Pöxyt kolisuttelivat tolppia ensimmäisellä jaksolla ja FC Espoo toisella, mutta derby päättyi maalittomaan tasapeliin.

NuPS – EIF/Akademi 6-0
Viime kotiottelussaan seitsemän maalia tehtaillut NuPS oli tyly isäntä myös EIF:lle. Joonas Vuorelan laukaus alakulmaan vei joukkueen johtoon 23. minuutilla, ja Kaarle Glad lisäsi johtoa hieman myöhemmin läpiajon jälkeisestä paluupallosta. Seuraavat nelisenkymmentä minuuttia edettiin maaleitta, kunnes NuPS iski jälleen – Veikko Paanasen puskumaalia seurasivat Gladin ja Niko Vuorelan osumat. 6-0-päätöslukemat 85. minuutilla ampui Niklas Laakso.

PuiU – KäPa/United 2-1
PuiU nappasi kauden seitsemännen voittonsa tiukkojen vaiheiden jälkeen. Paikallisottelun ensimmäinen maali nähtiin 38. minuutilla, kun Teemu Lamppu vei isännät johtoon. Danyar Hosseini tasoitti tunnin kohdilla, mutta PuiU:n Robin Leskinen nousi ottelun sankariksi 77. minuutin voittomaalillaan.

PK-35 – HJK/Laajasalo 7-1
Sarjakärki PK-35 tarjosi HJK:lle kylmää kyytiä heti matsin alussa – tilanne oli 11. minuutin jälkeen jo 4-0, kun Jere Siltala osui kahdesti ja Antti Hyttinen sekä Kevin Ingoli kerran. Miro Kauti siirsi punamustat 5-0-johtoon ennen taukoa, ja 66. minuutilla tulostaulu näytti 7-0:aa, kun Siltala viimeisteli hattutemppunsa ja Kim Raimi teki illan ensimmäisensä. Risto Aalto teki kavennusmaalin vielä kymmenen minuuttia ennen loppua.

ToTe – HerTo 0-1
HerTo pysyy yhä tiukasti kärkikaksikon perässä. ToTe piti joukkuetta tiukoilla, mutta kotijoukkueen toisen jakson oma maali riitti takaamaan HerTo:lle kolme pistettä.

EPS – HooGee 3-0
Eteläespoolaisten kohtaamisessa ei nähty yllätyksiä, ja EPS:n haaveet lohkovoitosta ovat yhä omissa käsissä. Punapaidat siirtyivät johtoon 27. minuutilla, kun pallo meni maaliin HooGee-pelaajan kautta. Toisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla onnistuivat Faton Seferi sekä Eetu Klingberg, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Lohko 2

FC POHU – HIFK/3 1-3
Elokuun kahdella murskatappiolla aloittanut HIFK nappasi toisen peräkkäisen voittonsa paikallisväännössä. Vieraiden Pietu Lyytisen seitsemännen minuutin maali pysyi ottelun ainoana aina 69. minuutille asti, kunnes Samu Häkälä teki voittomaalin. Lyytinen iski illan toisensa viitisen minuuttia myöhemmin, ja Richard Tiberi kavensi 83. minuutilla. Tiberin maali oli miehelle kauden seitsemäs, ja hän on tehnyt miltei kolmanneksen joukkueensa maaleista (22).

TiPS – TuPS 1-5
Lohkovoitosta kisaava TiPS joutui TuPS:n ja Matti Saaren tyrmäämäksi jo ensimmäisellä jaksolla. Saari aloitti maalinteon jo reilun minuutin jälkeen, ja hattutemppu syntyi vapaapotkusta viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. TiPS:n urakkaa vaikeutti se, että Rauli Saalfeld ajettiin ulos vapaapotkuun johtaneessa tilanteessa.  Miesalivoimasta huolimatta kotijoukkueen Joonas Kosonen kavensi ottelun 52. minuutilla. Kiri ei kuitenkaan kestänyt, ja Lauri Saaren sekä Mikko Honkasen osumat veivät TuPS:n komeaan 1-5-voittoon.

FC Kontu – FC Viikingit/2 2-1
Kontu palasi voittojen tielle itähelsinkiläisten kohtaamisessa Kontulassa ja jatkaa lohkon kuudennella sijalla viime viikon tapaan. Viikingit tippui kolmanneksi viimeiseksi, kun joukkueen kanssa tasapisteissä ollut HIFK/3 meni voitolla ohi.

HPS – Ponnistajat 1-2
Kotijoukkue aloitti vahvasti, kun Eetu Anttila iski avausmaalin yhdeksännellä minuutilla. Olli Runsaan tarkka laukaus tasoitti lukemat puolen tunnin kohdalla, ja toisen ainokaisesta vastasi vieraiden Miki-Casimir Tissari. Viidennellä sijalla majaileva Ponnistajat on yllätetty tällä kaudella ainoastaan 17 kertaa – 2-lohkon joukkueista vain TiPS on päästänyt yhtä vähän maaleja.

SibboV – FC Futura 0-4
Futura otti askeleen kohti sarjakakkosen paikkaa hakiessaan komean 0-4-voiton Nikkilästä. Janne Arolinna vastasi avausjakson kahdesta maalista, ja Henri Pulkkinen sekä Dan Majander kaunistelivat lukemia toisella puoliajalla. Sipoolaiset jatkavat sarjan jumbosijalla.

EsPa – VJS 0-1
VJS:llä oli mainio paikka lisätä sarjajohtoaan Matinkylässä, mutta kotijoukkue ei päästänyt vantaalaisia helpolla. EsPa osui ylärimaan reilun 20 minuutin pelin jälkeen, mutta ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin viimeisteli VJS:n Mikko Maaranen. Maaranen sai osumassaan mainion syötön maalin eteen, eikä erehtynyt. Kymmenisen minuuttia myöhemmin EsPa pääsi hakemaan tasoitusta rangaistuspilkulta, mutta hienoja torjuntoja läpi ottelun esittänyt Miikka Häkkinen esti maalinteon. Voiton myötä VJS:n sarjajohto kasvoi seitsemään pisteeseen.

Lohko 3

RiPS – FC Korso/United 2-2
Riihimäen torstai-illasta ei draamaa puuttunut. RiPS johti Joona Dysterin 40. minuutin maalilla tunnin kohdalle asti, mutta Henri Takki vei vieraat johtoon kahdella maalillaan. Korsolaisten kauden kolmas voitto jäi tulevaisuuteen, sillä Dyster pääsi tasoittamaan rangaistuspotkusta 94. peliminuutilla.  

Lahden Reipas – FC Kuusysi 8-0
Komealukuinen yleisö ei nähnyt Kisapuistossa jännitysnäytelmää, vaan Reipas otti kuskin paikan heti alussa. Ensimmäisen jakson maalit syntyivät Markus Hietalan ja Robin Saastamoisen tekeminä, ja peli oli vielä tauolla 2-0. Toisella puoliajalla peli repesi – Olli Tynkkynen takoi hattutempun, ja Teemu Toukonen, Markus Prami sekä Mikael Salimäki iskivät maalit mieheen.

Töölön Taisto – CLE 5-1
Murskaavan hyvin viime viikkoina pelannut Taisto jatkoi paikallispelissä siitä, mihin viime pelissään jäi. Antti Kauppilan pusku vei isännät johtoon jo viidennellä minuutilla. CLE:n tasoitusmaali syntyi 33. minuutilla, kun Zerihune Mamo Ezana viimeisteli varmasti paluupallosta. Tauolle lähdettiin lopulta kotijohdossa, kun Henri Lassila onnistui läpiajosta hieman ennen taukovihellystä. Maalijuhlat jatkuivat heti toisen jakson alkuun, kun Saku Klingan komea laukaus vei Taiston kahden maalin johtoon. Viimeisen kympin aikana kotijoukkueelta osuivat Teemu Pesonen ja Santeri Ahola. Ottelun päätösvihellyksen jälkeen nähtiin myös ulosajo, kun Said Zafari ajettiin kentältä toisen varoituksen johdosta.

Nopsa – FC Atlantis 0-5
Atlantis jatkoi Reippaan tavoin voittoputkeaan ja maalitehtailuaan. Voittomaalin iski Aboubacar Diakite, ja tätä seurasivat kahdesti osuneiden Santeri Saarenpään ja Jose Jesus Gaston Reynoson osumat. Kotijoukkue ei päässyt ylärimaa lähemmäs maalintekoa.

MPS/Atletico Malmi – FC Viikingit/S.C.P 2-1
Sarjan hännille FC Korso/Unitedin tasapelipisteen myötä tippunut Viikingit siirtyi yllätysjohtoon 27. minuutilla Oscar Simulan upealla laukauksella. Nopea kuitti nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Timo Kinnunen jatkoi sivuvapaapotkun verkon perukoille. Ratkaisu syntyi heti toisen jakson alussa, kun Jesse Ketonen laukoi pallon takakulmaan.

JoKi – HyPS 1-1
Syyskauden voitoitta pelanneet joukkueet eivät vieläkään onnistuneet saamaan ensimmäistä pistepottiaan. JoKi:lla oli ensimmäisellä jaksolla runsaasti maalipaikkoja, mutta se onnistui maalinteossa vain kerran – asialla Nikolas Kitti. Toisella puoliajalla HyPS sai luotua tilaisuuksia, ja vajaan tunnin kohdalla sivuvapaapotku löysi Ibech Ferdinandin, jonka pusku takasi vieraille yhden pisteen.

 

Viikko 33:

Lohko 1

EIF/Akademi – PuiU 1-0
Tammisaarelaiset saivat keskiviikon ainoaan mukavan lähdön, kun Martin Manelius vei joukkueen johtoon kahdeksan minuutin jälkeen. Maali jäi ottelun ainokaiseksi, vaikka PuiU pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuspotkusta. Pelissä jaettiin kuusi varoitusta ja yksi punainen kortti, kun Jesse Holmström ajettiin kentältä loppuhetkillä.

SexyPöxyt – ToTe 4-2
Kotijoukkue onnistui ratkaisemaan ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Jonas Zaknoun laukoi avausmaalin seitsemännellä minuutilla, ja Jere Leskinen osui lähietäisyydeltä muutamaa minuuttia myöhemmin. Kolmas maali syntyi, kun ToTe-puolustaja puski pallon omiin verkkoihin, ja 4-0-lukemat syntyivät jälleen Leskisen jalasta. Vieraat piristyivät toisella jaksolla, ja Aydarus Musa kavensi ottelun 51. minuutilla. Vapaapotkun jälkitilanne lisäajalla päättyi Moses Kumah’n 4-2-maaliin, mutta täydet pisteet jäivät Laaksolahteen.

HerTo – KäPa/United 2-0
HerTo aloitti syyskierroksen kolmella vierasmatsilla ja jatkoi tappiotonta kulkuaan myös kotonaan. Antti Moisala vei joukkueen johtoon kymmenennellä minuutilla ja Antti Tolvanen sinetöi voiton 82. minuutin kohdalla. HerTo taistelee loppukauden ajan jopa kärkipaikasta, sillä ottelun vähemmän pelanneella PK-35:llä on joukkueeseen etumatkaa vain neljä pistettä.

HJK/Laajasalo – FC Espoo/2 0-7
Niin ikään tappioitta syyskierroksella pelannut FC Espoo jatkoi pisteputkeaan perjantai-iltana. Niklas Tallqvistin veto takakulmaan jäi voittomaaliksi 17. minuutilla, mutta lisää oli luvassa – ensimmäisellä jaksolla osuivat myös Linus Salminen kaukolaukauksellaan sekä Ville Koikkalainen päällään. Jere Sorsan 49. minuutin sijoitus tolpan kautta vei vieraat jo 0-4-johtoon. Seuraavan parinkymmenen minuutin aikana numeroita kaunistelivat Tommi Onttonen vedollaan pienestä kulmasta, Ilari Ilvessalo tökkäisyllään maalin edestä sekä Peik Salminen laukauksellaan tolpan juureen.

EPS – NuPS 1-0
Espoolaiset palasivat voittojen tielle KäPa-tappion jälkeen, ja lohkon nousutaistelu pysyy yhä erittäin mielenkiintoisena. Espoonlahdessa ei nähty maalijuhlia, vaan ainoasta osumasta vastasi Eetu Klingberg. Hyökkääjä pääsi viimeistelemään osumansa lähietäisyydeltä rintapotkulla vain hetkeä ennen taukoa. Toinen jakso vaikeutui vieraiden osalta jo 52. minuutilla, kun Ossian Lanne otti toisen keltaisen korttinsa. NuPS ei onnistunut tasoittamaan vajaalla, ja EPS nousi hetkeksi sarjakärkeen.

PK-35 – HooGee 4-0
HooGee ei saanut otteluun parhaita mahdollisia lähtökohtia, sillä joukkue pelasi alusta asti vajaamiehisenä. Siitä huolimatta isännät onnistuivat ensimmäisellä jaksolla vain kerran, kun Miro Kauti teki voittomaalin 19. minuutilla. Lukemat säilyivät 1-0:ssa aina 77. minuutille asti, mutta Henry Ruotsalainen, Biran Jeng sekä Ossian Campbell iskivät maalin mieheen pelin loppupuolella.

Lohko 2

TuPS – FC POHU 4-1
Kotijoukkue vankisti asemiaan keskikastissa selkeällä 4-1-voitolla torstai-iltana. TuPS sai otteluun lentävän lähdön Miika Tiiran viidennen minuutin maalilla, mutta POHU:n tehomies Richard Tiberi tasoitti varttia myöhemmin. Ottelu ratkesi toisella jaksolla, kun TuPS osui kahdesti muutaman minuutin sisään – ensin Taneli Pitkänen, sitten Matti Saari. Saari iski loppulukemat taululle illan toisellaan, kun pelikellossa oli 85 minuuttia.

FC Viikingit/2 – HIFK/3 0-1
HIFK:lla oli mahdollisuus nousta tasapisteisiin Viikkareiden kanssa helsinkiläisten keskinäisessä, eikä vierasjoukkue jättänyt sitä käyttämättä. Kartanon tekonurmella ainoana pelaajana maalinteossa onnistui Miro Ravattinen, jonka 38. minuutin osuma jäi ottelun ainoaksi. Kumpikin joukkue on nyt voittanut viisi ja hävinnyt kymmenen ottelua, ja vain maaliero pitää Viikingit ylempänä sarjataulukossa.

HPS – VJS 1-2
VJS jatkoi vakuuttavia otteitaan Paloheinässä, kun mukavasti syyskierroksen aloittanut HPS isännöi sarjakärkeä. Vili Lankisen 25. minuutin maali piti vieraat johdossa pitkään, mutta Lauri Saarikoski tasoitti vartti ennen loppua. VJS:n kauden toista pistemenetystä ei kuitenkaan nähty, sillä Lankisen (10 maalia) ja Kristian Lehtosen (16) tapaan päävastuun vantaalaisten maalinteosta kantanut Matias Pyysalo (11) ratkaisi taiston 84. minuutilla.

EsPa – TiPS 0-0
Viikon ainoa maaliton tasapeli pelattiin Matinkylässä. Kevätkierroksella EsPa:n kotonaan 6-2-lukemin lyönyt TiPS sai pelata viimeiset 80 minuuttia miesylivoimalla Mikko Kipinäisen ulosajon johdosta, mutta maalinteossa joukkue ei onnistunut. Keltaisia kortteja jaettiin senkin edestä – kaksi kotijoukkueelle ja neljä vieraille. Kun VJS voitti, TiPS:llä on nyt viisi pistettä matkaa piikkipaikalle.

FC Futura – FC Kontu 2-2
Sarjakolmonen Futura siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Henri Pulkkinen puski tulostaululle 1-0-lukemat. Vastikään kentälle vaihdettu Petri Lampinen tuplasi johdon 66. minuutilla, kun komea kaukolaukaus yllätti Kontu-veskarin. Reilut parisataa katsojaa joutui kuitenkin pettymään, sillä maalipörssin jaetulle kärkisijalle noussut Joni Häppölä kavensi 85. minuutilla, ja lisäajan pitkä sivurajaheitto päätyi loppujen lopuksi Jussi Eskolalle, jonka maali takasi vieraille tasapelipisteen. Lisäajalla nähtiin myös ulosajo, kun Futuran Mikko Lonnström näki punaista, sekä epäonnistunut rangaistuspotku, kun Toni Korkiakoski nappasi tärkeän torjunnan.

Lohko 3

Töölön Taisto – JoKi 9-1
TöTa järjesti hurjan näytöksen Töölössä iskien jo avausjaksolla kahdeksan rysää. Useimmiten maaliverkkoja heilutti Niklas Keränen, joka osui peräti neljästi. Keräsen ensimmäinen osuma syntyi läpiajosta yhdeksännellä minuutilla, ja toinen keskityksen jälkitilanteesta, kun mies pääsi tälläämään muutamasta metristä. Saku Klinga kasvatti johtoa muutamaa minuuttia myöhemmin, ja Henri Lassila laukoi 4-0-lukemat heti perään. Ensimmäisen jakson viimeisen kolmanneksen aikana Klinga viimeisteli hattutemppunsa ja Keränen teki pari maalia lisää. Tahti rauhoittui toisella puoliajalla, vaikka Henri Kannelniemi jatkoi isäntien maalintekoa jo 53. minuutilla. JoKi sai laihaa lohdutusta 71. minuutilla, kun Joni Parjanen kavensi lähietäisyydeltä.

FC Viikingit/S.C.P – RiPS 0-1
Sarjakolmonen RiPS ei päässyt helpolla putoamista vastaan kamppailevan kotijoukkueen vieraana, mutta Phondo Wällärin 16. minuutin kohdalla syntynyt maali riitti kolmeen pisteeseen. Tappiosta huolimatta Viikingeillä on mainiot mahdollisuudet säilymiseen, sillä erot lohkon häntäpäässä ovat hyvin pieniä.

Nopsa – FC Kuusysi 2-1
Paikalliskamppailussa riitti panosta, sillä kumpikin joukkueista tarvitsi pisteitä parantaakseen asemiaan 3-lohkossa. Ottelun kaikki maalit tehtiin ensimmäisellä jaksolla, ja ensimmäisenä maalinteossa onnistui isäntien Eetu Keinänen. Tero Kinnusen 2-0-maali nähtiin 32. minuutilla, mutta Gabadji Kameni Baudoin Fred kavensi puoliajan lopulla. Kun lisämaaleja ei tehty, Nopsa kapusi sarjataulukossa Kyykän edelle.

MPS/Atletico Malmi – CLE 3-1
Kotijoukkue sai mainion alun derbyyn, kun Jesse Ketonen vei Ticon johtoon jo 11. minuutilla. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kuin pari minuuttia – tällä kertaa asialla oli Jonne Ketonen. CLE kavensi toisella jaksolla Lamin Fattyn maalilla, mutta Kalle Jyrkisen 3-1-osuma takasi isännille voiton.

HyPS – Atlantis FC 0-3
Atlantis ehti hetkeksi sarjakärkeen, kun helsinkiläisryhmä kaatoi HyPS:n selvästi 0-3. Ensimmäisen jakson ainokaisesta vastasi Santeri Saarenpää, jonka laukaus upposi vasempaan alakulmaan. Toinen puoliaika käynnistyi vieraiden osalta mukavasti, kun Nico Weckströmin komea laukaus parista kymmenestä metristä löysi tiensä verkon perukoille. Juuri ennen varsinaisen peliajan päätöstä Aboubacar Diakite viimeisteli loppulukemat.

FC Korso/United – Lahden Reipas 1-4
Kauden ensimmäisen pistemenetyksensä viime viikolla kokenut Reipas ei ollut yllätettävissä tällä kertaa, vaikka kotijoukkue siirtyi johtoon Arto Kuoremäen salamamaalilla. Korsolaisten musta viisiminuuttinen alkoi 25. minuutilla – ensin Riku Heini tasoitti vedollaan alakulmaan, sitten Antti Hukka tälläsi pallon voimalla sisään ja hetkeä myöhemmin Eetu Sassila puski vieraat kahden maalin johtoon kulmapotkusta. Roni Rinne sai viimeistellä loppulukemat viime minuuteilla tyhjään maaliin.

 

Viikko 32: KäPa yllätti EPS:n, 2-lohkon vantaalaisjoukkueet jatkoivat vahvasti ja FC Reipas koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen

Lohko 1

FC Espoo/2 – HerTo 2-2
HerTo nuiji FC Espoon keväällä luvuin 4-1, mutta joutui tiukemmille vieraskentällä. Helsinkiläisten Joni Flyckt teki Leppävaarassa ensimmäisen jakson ainoan maalin, kun hän siirsi sarjakolmosen johtoon 35. minuutilla. Toisella jaksolla kotijoukkue iski tehokkaasti – ensiksi Ville Koikkalainen tasoitti 70. minuutilla, ja hetkeä myöhemmin Peik Salminen iski rangaistuspotkun sisään. HerTo tuli lopulta tasoihin lisäajalla Flycktin viimeisteltyä illan toisensa.

HooGee – EIF/Akademi 0-2
Tammisaarelaiset hakivat syyskauden ensimmäisen voittonsa vierasreissulta Espoosta. Pelissä mentiin 0-1-tilanteessa tauolle, ja EIF iski toisella jaksolla toistamiseen. Isäntien viimeinen voitto on kesäkuun loppupuolelta, mutta joukkue on yhä putoamisviivan yläpuolella.

NuPS – HJK/Laajasalo 7-0
Nummelalaiset pääsivät kohentelemaan maalieroaan toden teolla helsinkiläisvieraidensa kustannuksella. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa reilut puoli tuntia, mutta isäntien Jari Koivulahden komea volley oli todella odottamisen arvoinen. Joonas Vuorela lisäsi johtoa pari minuuttia myöhemmin, mutta NuPS:n ketsuppipullo aukesi kunnolla vasta 65. minuutilla – Niko Vuorela teki reilun puolen tunnin aikana hattutempun, Koivulahti osui toistamiseen ja Aleksi Paananen kertaalleen, eivätkä numerot jättäneet selittelyn varaa.

PuiU – SexyPöxyt 1-0
Maaliton tasapeli häämötti PuiU:a ja Pöxyjä, mutta Samir Talat puski kotijoukkueelle tärkeät pisteet ottelun lisäajalla. Pöxyt oli joutunut pelaamaan viimeiset pari kymmentä minuuttia vajaalla, kun joukkueen maalivahti Lassi Hurskainen ajettiin ulos 67. minuutilla. Voitto katkaisi PuiU:n tappioputken, ja vahvisti joukkueen asemia lohkon keskikastissa.

KäPa/United – EPS 3-1
KäPa yllätti espoolaisvieraansa toden teolla Kumpulan perjantai-illassa. Vahvasti kotikentällään kauden mittaan pelannut joukkue johti lohkoykköstä EPS:aa puoliajalla 2-0, ja johto kasvoi toisella jaksolla jo kolmeen maaliin. EPS kavensi lopussa, mutta pisteet jäivät Helsinkiin.

ToTe – PK-35 1-3
EPS:n tappio antoi PK-35:lle sauman palata sarjakärkeen, ja joukkue myös käytti sen. Säilymishaaveiden kannalta elintärkeän voiton viime viikolla napannut ToTe oli 25 minuutin jälkeen jo 0-3-tappioasemassa. PK-35:n avausmaalin teki Tatu Haglund ja kahdesta seuraavasta vastasi maalipörssin ylivoimainen kärkimies Kevin Ingoli. Toisella jaksolla nähtiin vain yksi maali, jonka teki Teräksen Rasmus Niemi.

Lohko 2

VJS – FC Viikingit/2 4-1
VJS palasi heti maanantaina lohkon kärkeen kukistamalla putoamista vastaan taistelevat Viikingit. Vieraiden Abdi Ayuub järkytti myyrmäkeläisyleisöä 26. minuutin johtomaalillaan, mutta Matias Pyysalo toi VJS:n tasoihin varttia myöhemmin. Taistelu ratkesi tunnin kohdalla, kun isännät iskivät kahdesti parin minuutin sisään – ensiksi osui Vili Lankinen, sitten Mikko Maaranen. Pyysalo kaunisteli loppulukemat kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

FC POHU – FC Futura 2-7
Viikon suurimmat maalijuhlat nähtiin Lassilassa, jossa taottiin peräti yhdeksän rysää. Molemmat joukkueet avasivat maalihanansa jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana – ensiksi osui POHU:n Henri Palovesi, sitten Futuran Rasmus Kautto. Futura äityi huimaan maalivireeseen Janne Arolinnan 35. minuutin rangaistuspotkuosuman jälkeen, ja takoi 71. minuuttiin mennessä kolme lisämaalia. Osumat kirjattiin Ville Kuuselalle, Henri Määtälle sekä Rasmus Ahlforsille. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Arolinna ja Ahlfors tekivät vielä toiset maalinsa. Kotijoukkueen 2-6-kavennus merkittiin omaksi maaliksi.

TiPS – Ponnistajat 2-1
Lohkon kärkisijasta taisteleva TiPS oli kilpakumppaninsa VJS:n tapaan vaikeuksissa ensimmäisellä jaksolla. Ponnistajien Antton Koskisen komea nosto vei helsinkiläiset johtoon vartin kohdalla, ja toisen puoliajan alussa nähtiin toinen kaunis maali – Ismail Hassanin kaukolaukaus upposi vastustamattomasti vieraiden verkkoihin. TiPS nousi lopulta jälleen sarjakärkeen, kun Liridon Islami huudatti kotiyleisöä lisäaikamaalillaan.

HPS – FC Kontu 4-1
Helsingin paikallinen eteni puoliajalle tasatilanteessa, mutta toisella jaksolla kotijoukkue HPS karkasi selkeään 4-1-voittoon. Kolme pistettä nosti Vihreät Jääkärit yhdeksänneltä sijalta seitsemänneksi.

SibboV – FC Viikingit/2 2-3
Viime otteluissaan VJS:lle tappion kärsineet joukkueet kohtasivat Nikkilässä tärkeässä pelissä. Vantaalaisia vastaan kolmannella minuutilla osunut Onni Mäkäräinen ei aikaillut tälläkään kertaa, ja vei kotijoukkueen johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen. Nico Orenius tasoitti 27. minuutilla, mutta isännät pääsivät siirtymään tauolle 2-1-johtoasemassa Tommi Bergströmin maalin ansiosta. Sipoolaisten haaveet kauden toisesta voitosta saivat kolauksen heti toisen jakson alkuun, kun Mikael Virta tasoitti jälleen. Viikkareiden sankariksi nousi lopulta Orenius, jonka 76. minuutin osuma jäi ottelun viimeiseksi.

HIFK/3 – EsPa 2-5
EsPa:n vierailu Helsinkiin alkoi erittäin vauhdikkaasti, kun pelin ensimmäinen maali nähtiin muutaman minuutin jälkeen, ja tilanne oli 40 minuutin kohdalla jo 1-5. HIFK kavensi vielä tunnin kohdalla, mutta tappioitta syyskauden aloittanut EsPa pääsi juhlimaan selvää voittoa.

VJS – TuPS 2-1
VJS:n viikko sai mukavan päätöksen, kun joukkue pelasi toistamiseen voitokkaasti kotikentällään. Vantaalaiset loivat ensimmäisellä jaksolla tukun maalipaikkoja, mutta osui tolppien väliin vasta 50. minuutilla, kun Robert Gäddan taidokas pusku ohitti TuPS-veskarin. Reilun tunnin pelin jälkeen tuusulalaiset saivat antautua toistamiseen, kun Henri Hiltunen viimeisteli voittomaalin lähietäisyydeltä. Lopussa vieraat kolisuttelivat pystypuita ja onnistuivat kavennuksessa lisäajalla, mutta Mikko Honkasen maali ei tuonut TuPS:lle pisteitä.

Lohko 3

RiPS – FC Kuusysi 6-1
RiPS oli keväällä tyly vieras Lahdessa, eikä joukkue antanut Kuusysille pisteen pistettä myöskään torstaina. Kasimir Arminen onnistui kahdesti ensimmäisen vartin sisällä ja Mikael Haaranen sekä Pietari Palomäki lisäsivät johtoa vielä ensimmäisen jakson aikana. Palomäki teki illan toisensa ja Phondo Wälläri vei kotijoukkueen jo 6-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta 64 minuuttia. Lopussa tahti rauhoittui, eikä ottelussa nähty muita lisämaaleja kuin Aki Kempin tasoitus.

FC Reipas – MPS/Atletico Malmi 1-1
Ensimmäiset 13 ottelua puhtaalla pelillä hoitanut Reipas koki viimein ensimmäisen pistemenetyksensä. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen vierasjoukkue siirtyi johtoon 72. minuutilla, kun kulmapotku tavoitti Mika Tenkasen. Ottelua hallinnut lahtelaisryhmä sai tasoituksen aikaan kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Robin Saastamoisen maalilla. Tasapeli piti Reippaan lohkon kärjessä, mutta Atlantiksella oli mahdollisuus nousta pisteen päähän heti seuraavana päivänä.

CLE – HyPS 2-2
Lohkokolmonen RiPS oli jäädä pisteittä kolmanneksi viimeisenä majailevan CLE:n vieraana, mutta lisäajan maalinedushässäkästä syntynyt 2-2-tasoitus pelasti joukkueelle tasapelipinnan. CLE on aloittanut syyskierroksen tappioitta ja tekee vahvaa nousua kohti parempia sijoituksia. 

Atlantis FC – FC Korso/United 3-1
Vahvan kauden pelannut Atlantis sai vieraakseen putoamisviivan alla majailevan korsolaisnipun. Hienossa maalivireessä oleva Lima Dassayeev da Silva teki kauden 12. osumansa yhdeksännellä minuutilla, mutta ottelussa ei lopulta nähty Atlantiksen peleistä tuttuja maalikarkeloita. Nico Weckström ja Aboubacar Diakite tekivät kaksi maalia parin minuutin sisään, ja Atlantis johti tunnin kohdilla 3-0. Juha-Matti Hämäläisen hetkeä myöhemmin seurannut kavennus ei auttanut, vaan pisteet jäivät Pukinmäkeen.

Nopsa – Töölön Taisto 1-2
Alemman keskikastin joukkueita erotti vain kolme pistettä, kun nämä iskivät yhteen Nastolassa. Ensimmäinen jakso oli numeroiden osalta odotetun tasainen, kun tauolle mentiin 1-1-tilanteessa. Puoliajan maaleista vastasivat lähietäisyydeltä osuneet Nopsan Janne Niukkanen sekä TöTa:n Teemu Pesonen. Tärkeät vieraspinnat Töölöön vei lopulta Saku Klinga, jonka 67. minuutin nosto verkon perukoille jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

JoKi – FC Viikingit/S.C.P 2-2
Keskikastin JoKi pelasi toisen peräkkäisen 2-2-tasapelinsä lauantaina, mutta tällä kertaa joukkue sai olla hieman tyytyväisempi yhteen pisteeseen kuin edellisviikolla. Vieraat olivat 78. minuutin jälkeen 0-2-johdossa Christoffer Nybergin sekä Jani Moskuvaaran osumilla, ja marssimassa kauden toiseen voittoonsa, mutta jokelalaisten kiri alkoi pian. Ensiksi Joni Parjanen kavensi, ja Visa Kivikoski tasoitti lisäajalla. Piste nosti itähelsinkiläiset jumbosijalta, sillä joukkueen maaliero on parempi kuin FC Korso/Unitedin vastaava.

 

 

Viikko 31: 1-lohkon putoamistaistelu tiivistyi, 250-päinen yleisö todisti kärkiottelua Tikkurilassa ja FC Reippaan sekä FC Atlantiksen vakuuttavat otteet jatkuivat

Lohko 1

FC Espoo/2 – HooGee 0-0
Tasapisteistä torstai-illan otteluun lähteneet joukkueet pelasivat Leppävaarassa odotetun tasaisesti. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen luvuin 0-2 voittanut FC Espoo ei onnistunut tällä kertaa maalinteossa, mutta esti myös vieraidensa aikeet. Maalittoman tasatuloksen jälkeen kummallakin ryhmällä on saldona neljä voittoa, kolme tasapeliä ja kuusi tappiota.

NuPS – SexyPöxyt 1-2
Nummelaisille oli mahdollisuus nousta voitolla tasapisteisiin Pöxyjen kanssa, mutta vierasjoukkue venyi komeaan voittoon kevätkierroksen tapaan. Antti Kontinen aloitti maalinteon puolen tunnin kohdalla, ja Tomi Jääskelä lisäsi johtoa vartti ennen loppua. Niko Vuorela kavensi pari minuuttia myöhemmin, mutta miehen kauden kahdeksannesta maalista huolimatta pisteet matkasivat Espooseen.

PuiU – HerTo 2-3
HerTo sai salama-alun stadilaisjoukkueiden välisessä ottelussa, kun Tatu Kallio iski avausmaalin jo viidennellä minuutilla. Kallion tapaan viime viikolla osunut Antti Moisala rankaisi kotijoukkuetta parikymmentä minuuttia myöhemmin, mutta PuiU ei luovuttanut 0-2-tappioasemassa: ensiksi Jesse Holmström kavensi 34. minuutilla, ja 53. minuutilla Peke Huuhtanen tasoitti. Pistejakoa ei kuitenkaan nähty, sillä Moisala viimeisteli illan toisensa viime minuuteilla, ja 2-3 jäi lopputulokseksi. 

KäPa/United – ToTe 0-1
Vierasjoukkue oli vahvoilla myös lohkon toisessa Helsingin paikallisessa. KäPa oli pelannut tällä kaudella viisi tasapeliä, enemmän kuin mikään muu 1-lohkon joukkue, ja perjantai-illan pelikin näytti päättyvän pistejakoon. ToTe:n Oheneba Kessey oli kuitenkin eri mieltä: miehen 89. minuutin maali toi joukkueelle tärkeät pisteet, joilla se nousi tasapisteisiin KäPa:n kanssa.

HJK/Laajasalo – EIF/Akademi 2-1
Kevätkierroksella yhden voiton napannut HJK aloitti syksyn kotipelinsä vahvasti EIF:n isäntänä. Jukka Koskela vei Klubin johtoon 18. minuutilla, ja Petteri Karjalainen tuplasi johdon reilun tunnin kohdalla. Anton Artzénin loppuminuuttien kavennus jäi laihaksi lohduksi. Tappiosta huolimatta tammisaarelaiset ovat sarjataulukossa mukavasti viidensinä.

Lohko 2:

FC POHU – EsPa 1-1
Putoamista vastaan kamppeileva POHU sai vieraakseen sarjanelosen EsPa:n. POHU osoittautui aiemmin tällä kaudella vaikeaksi vastukseksi hyvän kauden pelannelle EsPa:lle, sillä ensimmäinen kohtaaminen päättyi helsinkiläisten 2-5-voittoon. Maanantaina POHU aloitti maalinteon 19. minuutilla, kun Matias Helin osui EsPa:n verkkoihin, mutta kuitti tuli nopeasti: Markus Appelqvist tasoitti heti minuuttia myöhemmin, ja luvut 1-1 jäivät lopputulokseksi.

Ponnistajat – TuPS 1-0
Viime viikolla tappiot kokeneet joukkueet kohtasivat mielenkiintoisessa keskikastin taistossa. Miki-Casimir Tissari teki ottelun avausmaalin ensimmäisen jakson lisäajalla, ja tämä riitti takaamaan Ponnistajille kolme pistettä. Ponnistajat nollasi tuusulalaiset myös huhtikuussa, jolloin ottelu päättyi 0-2-vierasvoittoon.

SibboV – VJS 2-3
Lohkojumbo SibboV antoi noususta taistelevalle VJS:lle kylmää kyytiä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana: ensiksi osui Onni Mäkäräinen, sitten Rasmus Öhberg. Vierasjoukkue aloitti huiman nousunsa muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Matias Pyysalo antoi kirille alkuvauhdit. Pyysalo iski 13 minuuttia ennen loppua 2-2-tasoituksen, ja kauden kahdeksas osuma nosti hänet maalipörssin neloseksi. VJS:n sankariksi nousi Marko Kolsi, joka teki voittomaalin vain hetkeä tasoitusta myöhemmin.

FC Viikingit/2 – FC POHU 2-0
POHU suuntasi viikon toisessa ottelussaan Viikinkien vieraaksi. Joukkueet olivat tasapisteissä sarjan häntäpäässä, joten kumpikin janosi kovasti pisteitä. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin yksi maali, kun Viikinkien Aku Talka ohitti POHU-maalivahdin 33. minuutilla. Patrik Ahonen niittasi 2-0-lukemat vajaan tunnin kohdalla, ja näiden maalien avulla kotijoukkue nappasi arvokkaat pisteet paikallistaistosta.

TiPS – FC Futura 2-1
Lohkon kärkiotteluun lähdettiin kummastakin leiristä mukavista lähtökohdista, sillä molemmat joukkueet voittivat pelinsä viime viikolla. Pelaajista TiPS:n Evgeni Tolppa jatkoi siitä, mihin viime viikolla jäi: Kontu-ottelun tapaan hän osui kahdesti myös Futuraa vastaan. 20. ja 69. minuutin maalit riittivät voittoon, sillä Petri Lampisen loppuhetkien kavennusta lukuun ottamatta porvoolaiset eivät maalinteossa onnistuneet, ja 250-päinen kotiyleisö pääsi juhlimaan kolmea pistettä. Voitolla TiPS nousi sarjakärkeen yhden ottelun lohkokakkosta VJS:aa enemmän pelanneena.

HIFK/3 – FC Kontu 1-5
Syyskauden 0-3-voitolla aloittanut HIFK joutui todellisen pyörremyrskyn keskelle, kun Kontu vieraili Väinämöisen kentällä. Maalipörssin kakkoseksi hattutempullaan noussut Joni Häppölä aloitti maalikarkelot jo kolmannella minuutilla. Hyökkääjän maalien välissä osui myös Tommaso Conti. Punapaitojen Iiro Järvensalo kavensi 57. minuutilla 1-4:ään, mutta Benjamin Urgencin maali sinetöi vieraille murskavoiton.

EsPa – HPS 2-1
EsPa nappasi kauden kahdeksannen voittonsa sunnuntaina, kun HPS joutui nöyrtymään Matinkylässä. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen avausosuma nähtiin 59. minuutilla, kun kotijoukkueen Markus Appelqvist iski kauden kahdeksannensa. Juho Hirvonen tasoitti varttia myöhemmin, mutta voittomaalin sai nimiinsä Joona Aarnikka, jonka osuma kohensi EsPa:n asemia sarjanelosena.

Lohko 3:

Nopsa – FC Reipas 2-7
Voitosta voittoon puksuttava Reipas takoi viime viikon tapaan huimat seitsemän maalia vastustajansa verkkoon. Tällä kertaa vastuksena oli Nopsa, jota kuritti useimmiten Teemu Toukonen. Kahdesti viime viikolla osunut Toukonen tehtaili Nastolassa hattutempun, jolla nousi maalipörssin kolmoseksi. Maalitaulukon kärkinimi Olli Tynkkynen teki kaksi maalia, jonka lisäksi maaleja juhlivat lahtelaisilta Roni Rinne ja Roope Suonio. Kotijoukkueen molemmista osumista vastasi Janne Niukkanen.

JoKi – FC Korso/United 2-2
Syyskierroksen tappioilla alottaneet joukkueet hakivat lisäpisteitä Jokelan nurmella. Vieraat aloittivat maalitehtailun puolen tunnin kohdalla Henri Takin osumalla. Toisella jaksolla Jani Sundström sekä Toni Ahola veivät kotijoukkueen johtoon, mutta Juha-Matti Hämäläisen 2-2-maali pilasi JoKi:n juhlat kymmisen minuuttia ennen loppua.

RiPS – CLE 2-2
Viime viikon voitollaan putoamisviivan päälle noussut CLE näytti Riihimäellä sitkeytensä hakemalla pisteen RiPS:n vieraana. Isäntien Pietari Palomäki vastasi ensimmäisen jakson ainoasta maalista, ja lisäsi johtoa vajaan tunnin kohdalla, mutta CLE:n mahtava kiri alkoi 88. minuutilla: Lamin Fatty maalasi viime viikon tapaan kahdesti, ja RiPS:n johtoasema hupeni loppuhetkillä.

FC Viikingit/S.C.P – HyPS 2-2
Viikingit olivat lähellä kauden toista voittoaan, mutta 2-1-taukojohto ei riittänyt joukkueelle HyPS:n isäntänä. Viikinkien ero toiseksi viimeisenä olevaan FC Korso/Unitediin pysyi täten yhdessä pisteessä.

MPS/Atletico Malmi – Töölön Taisto 3-1
”Tico” ja Taisto pelasivat keväällä tasan, mutta perjantaina voittajasta ei jäänyt ainakaan loppulukemien perusteella epäselvyyttä. Trong Tranbihin ja Jonne Ketosen maalien jälkeen Taisto pääsi mukaan peliin, kun Antti Kauppila kavensi, mutta Mika Tenkanen ratkaisi ottelun lopullisesti 69. minuutin osumallaan. Isännät nousivat voitollaan lohkon kolmannelle sijalle

FC Kuusysi – FC Atlantis 1-3
Ensimmäisessä 12 ottelussaan hurjat 70 maalia mättänyt Atlantis ei antanut rysien odottaa kauaa myöskään perjantaina. Viime viikolla hattutempun iskenyt Lima Dassayeev da Silva teki ottelun ensimmäisen maalin jo neljännellä minuutilla. Kuusysin maali pysyi puhtaana aina 57. minuutille asti, kunnes pariminuuttinen varmisti voiton vieraille: ensiksi maalien makuun pääsi Aboubacar Diakite, joka niin ikään teki Taistoa vastaan hattutempun, sitten Jose Jesus Gaston Reynoso. Semen Kirillov kavensi vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta se ei riittänyt takaamaan Kyykälle pistettä.

 

 

Viikko 30, ensimmäinen viikkoraportti: EPS ja TiPS nousivat syyskierroksen ensimmäisten otteluiden päätteeksi lohkokärjiksi, Reipas jatkaa 3-lohkon piikkipaikalla puhtaalla pelillä.

Lohko 1:

EIF Akademi – KäPa/United 0-0
EIF sai huomata keskiviikkona, miksi KäPa päästi kevätkaudella kolmanneksi vähiten maaleja koko lohkossa. Tammisaarelaiset olivat iskeneet 11 ensimmäisessä ottelussaan 28 osumaa, mutta KäPa:n verkkoon ei maaleja syntynyt. Helsinkiläisetkään eivät maaleilla juhlineet, joten joukkueet päätyivät ensimmäisen keskinäisen kohtaamisensa tapaan pistejakoon.

HooGee – HerTo 0-3
Kevään mittaan otteitaan parantanut HooGee ei pysynyt HerTo:n perässä Matinkylän illassa. Sarjakolmonen aloitti maalinteon 41. minuutilla, kun Antti Moisala viimeisteli 0-1-osuman. Tatu Kallio lisäsi johtoa vielä ensimmäisen jakson lisäajalla, ja Antti Tolvanen sinetöi loppulukemat 0-3:een, kun toinen puoliaika oli vanhentunut kymmenen minuuttia.

SexyPöxyt – HJK/Laajasalo 3-2
Lohkon hännillä majaileva HJK pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan Pöxyjen vieraana, ja siirtyi johtoon lisäajalla, kun Simon Saariokari teki kauden ensimmäisen maalinsa. Abdisalaan Khalif tasoitti pelin 52. minuutilla, mutta Markus Seikku vei vieraat uudelleen johtoon muutama minuutti myöhemmin. Pöxyt käänsi pelin edukseen viimeisen puolituntisen aikana – ensiksi Mohamed Jama tasoitti, ja loppuhetkillä Jukka Puolakka iski lukemat 3-2:een, ja pisteet jäivät Laaksolahteen.

PuiU – EPS 0-1
EPS siirtyi lohkon kärkeen 0-1-voitolla Puistolassa. Ottelun ainokaisesta vastasi Valdrin Seferi, joka osui PuiU:n tolppien väliin myös huhtikuussa. PuiU:n edellinen voitto on kesäkuun puoliväliltä, mutta joukkue on yhä tukevasti keskikastissa.

PK-35 – FC Espoo/2 1-3
FC Espoo vastasi kenties kierroksen suurimmasta yllätyksestä, kun se haki pisteet PK-35:n vieraana. Niklas Tallqvist loi voitolle alkutahdit 37. minuutilla, ja Peik Salminen tuplasi espoolaisten johdon puoliajan lopulla. Kotijoukkueen Jere Siltala teki kavennusosuman 12 minuuttia ennen loppua, mutta Eino Herlevi pilasi PK-35:n kirin viisi minuuttia myöhemmin. PK-35 putosi tappion jälkeen sarjakakkoseksi, mutta joukkueella on mahdollisuus päästä takaisin kärkeen ensi lauantaina, kun se kohtaa EPS:n.

ToTe – NuPS 2-3
Talissa nähtiin sunnuntaina todellinen jännitysnäytelmä, kun ToTe sai vieraita Nummelasta. Kotijoukkue aloitti isännän elkein, kun Samuel Yeboah vei joukkueensa johtoon reilun vartin kohdalla, mutta Elmeri Laine tasoitti ottelun 28. minuutilla. Toisen puoliajan aluksi Juhani Hassi onnistui siirtämään ToTe:n takaisin johtoon, ja lukemat säilyivät 63. minuutille asti, kunnes Ossian Lanne tasoitti ja Niko Vuorela vei nummelalaiset voittoon.

Lohko 2:

TuPS – HIFK/3 0-3
TuPS ja HIFK pelasivat kevätkierroksen ilman tasapelejä, eikä joukkueiden keskinäisessäkään taistossa päädytty tasatulokseen. HIFK:n sankariksi nousi Tino Soppi, joka iski komean hattutempun 20., 52. ja 87. minuutin maaleillaan. Miehellä on nyt kasassa kuusi osumaa, eli yli kolmannes HIFK:n maaleista.

FC Kontu – TiPS 1-4
TiPS lähti Kontu-otteluun sarjakakkosena, mutta nousi 1-4-voitolla lohkon kärkeen. Evgeni Tolppa osui vanhaa seuraansa vastaan jo 13. minuutilla, ja Toni Haapalehto lisäsi johtoa puoliajan lopussa, mutta Tommaso Conti toi Kontun takaisin peliin lisäajan kavennuksellaan. Toisella jakson alussa Tolppa iski illan toisensa ja Liridon Islami niittasi loppulukemat heti perään.

SibboV – HPS 0-1
Lohkon häntäpään SibboV pisti HPS:n tiukille, mutta helsinkiläiset nappasivat kauden neljännen voittonsa lohkon lauantain ainokaisesta matsista. Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan aina 75. minuutille, kunnes Eetu Anttila osui tolppien väliin. HPS vankisti voitolla asemiaan alemmassa keskikastissa, kun SibboV taas jatkaa sarjan viimeisenä.

FC Futura – Ponnistajat 2-0
Sarjan kärkikolmikkoon TiPS:n sekä VJS:n kanssa kuuluva Futura otti tärkeän voiton Ponnistajista Henri Pulkkisen ja Mikko Lönnströmin maaleilla. Ensimmäinen osumista syntyi jo reilun minuutin pelin jälkeen ja toinen ottelun lisäajalla. Ensi perjantaina hyväviereinen, viimeksi huhtikuussa tappion kärsinyt, Futura pelaa TiPS:n vieraana kärkikamppailussa.

Lohko 3:

Reipas – JoKi 7-1
Sarjakärki Reipas porskutti koko kevätkauden puhtaalla pelillä, ja joukkue aloitti myös syyskauden komeasti: ensimmäisellä jaksolla isänniltä osuivat Markus Hietala ja Olli Tynkkynen, toisella Roni Rinne, Janne Hahl ja Johannes Karjalainen kerran sekä Teemu Toukonen kahdesti. Jani Sundströmin 6-1-kavennus oli laiha lohtu, ja pisteet jäivät Kisapuistoon.

Atlantis FC – Töölön Taisto 8-2
Reippaan kanssa muita joukkueita karkumatkalla oleva Atlantis järjesti lahtelaisten tapaan todellisen maalijuhlan, kun kaksi helsinkiläisjoukkuetta kohtasivat Pukinmäen nurmella. Joukkue iski peräti kahdeksan kaappia ja kahdelle sen pelaajalle, Lima Dassayeev da Silvalle sekä Aboubacar Diakitelle, kirjattiin hattutemput. Kaksikon maalitehtailun välissä osuivat vieraiden Saku Klinga sekä Henri Lassila, ja kotijoukkueen murskavoiton viimeisissä osumissa olivat asialla Nico Weckström sekä Zamyad Bashouki.

CLE – FC Kuusysi 4-3
CLE nousi pitkästä aikaa putoamisviivan yläpuolelle, kun se kaatoi FC Kuusysin värikkäiden vaiheiden jälkeen. Lassi Setälä hiljensi kotiyleisön jo ensimmäisellä minuutilla ja Mikke Naukkarinen iski lukemat 0-2:een vartin kohdalla. Kotijoukkue sisuuntui, ja Lamin Fatty kavensi 23. minuutilla. Waltteri Piispanen kasvatti lahtelaisten johtoa tunnin kohdalla, mutta ”Kyykän” musta kymmenminuuttinen alkoi vain hetkeä myöhemmin: ensin Fatty tehtaili päivän toisensa, ja tätä seurasivat Jose Jaquet’n sekä Ezana Zerihune Mamon osumat, jotka riittivät voittoon asti.

Nopsa – HyPS 1-0
Lohkon peräpäässä majaileva nastolalaisryhmä nappasi perjantaina komean kotivoiton kärkikastin HyPS:stä. Ottelussa ei maaleilla herkuteltu, ja ainokainen syntyi vasta reilut kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Toni Kaunisto osui hyvinkääläisten verkkoon. Voitto maistui kotijoukkueen leirissä makealta, sillä huhtikuisessa kamppailussa HyPS voitti Nopsan niin ikään loppuhetkien maalilla.

MPS/Atletico Malmi – RiPS 0-1
RiPS nousi kauden kuudennella voitollaan lohkokolmoseksi, mutta helpolla se ei tullut: ottelu MPS:n vieraana näytti jo päättyvän maalittomaan tasatulokseen, mutta Phondo Wälläri nousi ratkaisijaksi 90. minuutilla. Ennen tätä ottelua helsinkiläiset olivat hävinneet kotonaan vain hirmukuntoisille Reippaalle sekä Atlantikselle.

FC Korso/United – FC Viikingit/S.C.P 1-2
Viikinkien kauden ensimmäinen voitto näytti pitkään karkaavan käsistä, kun kotijoukkue johti Arto Kuoremäen 45. minuutin maalilla aina viimeiselle kympille asti. Toisin kuitenkin kävi, kun Tony Honkanen teki tasoitusmaalin kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja Teemu Kankkonen vei vieraat johtoon juuri ennen lisäajan alkua. Kolmen pisteen matkattua Korsosta Helsinkiin joukkueita erottaa enää yksi piste. Kolmanneksi viimeinen CLE on pisteen korsolaisia edellä, joten tässäkin lohkossa nähdään syksyllä kiihkeä kamppailu sarjataulukon molemmissa päissä.