Leikkimaailma

SPL Länsi-Suomen piirin P/T11 ja nuorempien (=Leikkimaailma) 8v8- ja 5v5-sarjoissa noudatetaan SPL:n Kaikki Pelaa -sääntöjä. Alla on listattu Piirin poikkeukset näistä säännöistä sekä Kaikki Pelaa -sääntöjen ne kohdat, jotka on koettu tärkeiksi nostaa esiin.

Pelaamistapa
8v8-sarjat pelataan yksittäisinä otteluina 2 x 30 min tai miniturnauksina 2 x 20 min. 5v5-sarjat pelataan turnausmuotoisina. Joka osaturnauksessa on joko 3, 4 tai 6 joukkuetta ja jokaiselle tulee kaksi tai kolme ottelua/tapahtuma.
5v5-pelitavan osaturnauksissa peliaika on P/T8-10 ikäluokissa 2 x 20 tai 1 x 25 min ja P/T7:n peliaika on 2 x 15 tai 1 x 20 min turnausmallista riippuen.

Paitsio
Vain 8v8-sarjoissa on paitsio. Niissä noudatetaan paitsioaluesääntöä. Rangaistusalueen tasalta alkava ja saman päädyn päätyrajaan päättyvä alue on paitsioaluetta, jossa paitsiosääntö on voimassa.

Maalivahdin avaus
Maalivahdin avausta ei ole rajoitettu eli se saa kantaa yli puolen kentän.

Rajasyöttö/kuljetus
P/T8 ja nuorempien sarjoissa ei ole rajaheittoa, vaan rajasyöttö/kuljetus.

Pelinohjaaja
8v8-sarjoissa osaturnauksen isäntäjoukkue tai yksittäisissä otteluissa kotijoukkue hankki pelinohjaajan otteluihin. 5v5-sarjoissa osaturnauksen isäntäjoukkue hankkii pelinohjaajat kaikkiin oman osaturnauksensa otteluihin.

Tulosilmoitus
TASOssa yksittäisissä oteluissa kotijoukkue ja turnausmuotoisissa sarjoissa turnauksen isäntäjoukkue tekee tulosilmoituksen netin kautta.

  1. Koti/isäntäjoukkue kirjautuu TASOon.
  2. Valitsee ottelun joukkueen ottelulistalta. Oman osaturnauksen ottelut, joissa joukkue ei pelaa on listan lopussa "pöytäkirjaotteluissa".
  3. Valitsee PÖYTÄKIRJA
  4. Rastittaa PELATTU
  5. Syöttää tuloksen ja painaa TALLENNA.

Ottelusiirto
8v8-sarjojen yksittäiset ottelut siirretään samalla tavalla kuin muissakin sarjoissa. Turnausmuotoisissa sarjoissa otteluiden siirtäminen on vaikeampaa. Suositus on neuvotella koko osaturnauksen siirrosta muiden saman turnauksen joukkueiden kanssa. Toinen vaihtoehto on neuvotella paikan vaihtamisesta jonkin toisen joukkueen kanssa ristiin eri osaturnauksien välillä. Yksittäisten otteluiden siirtäminen osaturnauksesta pois ei ole suositeltavaa. Sen seurauksena jollekin joukkueelle voi jäädä vain yksi ottelu ja kohtuuttoman matkan päähän.

Kokoonpano
Jokainen joukkue täyttää itse kokoonpanonsa TASOon jokaisesta ottelusta. Kokoonpanoa ei tulosteta tai tuoda ottelupaikalle ja koska otteluissa ei ole erotumareita, vaan pelinohjaajat, niin he eivät vahvista pöytäkirjoja tai syötä maaleja TASOon. Muuten ohjeet pelaajien syöttämiseen ja kokoonpanon täyttämiseen löytyvät TASOn sähköisen ottelupöytäkirjan ohjeesta. Joukkueet pystyvät halutessaan lisäämään maalintekijät otteluihin.

Pelioikeus
a) Oman seuran joukkueissa:

Nuori pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa saman päivän aikana. Pelaaja voi pelata Leikkimaailma-ikäluokissa useassa oman seuransa joukkueessa joka ikäluokassa. Liikkuminen oman seuran joukkueiden välillä aina seuraavana päivänä edellisestä ottelusta on vapaata saman lohkon sisälläkin. Ylhäältä alaspäin siirtymisessä ei ole rajoitetta siirtyvien pelaajien määrälle.

b) Eri seurojen joukkueissa:

Nuori pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa saman päivän aikana. Pelaaja voi edustaa Leikkimaailma-ikäluokkien sarjoissa eri seuraa missä hänen virallinen edustusoikeus on. Tähän ei tarvita kaksoisedustuslupaa. Pelaaja voi pelata sarjaa saman ikäluokan eri tasolohkoissa kuitenkin vain yhden seuran joukkueissa/tasolohko.

Tämän sääntökohdan tarkoituksena on helpottaa sopivan tasoisen joukkueen muodostamista jokaiseen ottelutapahtumaan. Sääntöä ei ole tarkoitettu parhaan mahdollisen kokoonpanon saamiseen joka otteluun. Jokainen pelaaja tulee huomioida ja löytää jokaiselle sopivan tasoisia pelejä kauden aikana. Koska joukkueille voi tulla myös samanaikaisia pelejä sarjassa, niin on tärkeää huomioida pelaajien riittävyys sarjan läpiviemiseen myös niissä tilanteissa.

Jokeripelaajasääntö
Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä ( 5 ) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen maaliin.

Vihreä ja Oranssi kortti
P/T11 ja nuorempien sarjoissa on käytössä Vihreä ja Oranssi kortti. Lisätietoa.

Kentän koko

8v8 P/T10-11 Minimi 55x40m, maximi 65x45m. Huom! D12-ikäluokasta alkaen 8v8-kenttäkoko muuttuu.
5v5 P/T9 Minimi 35x25m, maximi 40x30m
5v5 P/T7-8 Minimi 30x20m, maximi 40x30m
4v4 30x20m

Maalin koko

8v8: 2x5m.
5v5: 2x3m / 2x5m, kumpikin koko sallittu, mutta oltava samankokoiset molemmilla joukkueilla.
4v4: 1x3m / 2x3m, kumpikin koko sallittu, mutta oltava samankokoiset molemmilla joukkueilla.