3BOLD säännöt ja pelitapa

Yleiset 3BOLD-säännöt ja pelitapa

  1. Ottelut pelataan 3 v 3 joukkuein, yhtä aikaa usealla n. 12 m x 20 m kentällä, lentävillä ja edestakaisilla vaihdoilla. Max. pelaajamäärä 6/joukkue. (Suosittelemme kovan ottelutahdin takia väh. 4 pelaajan käyttöä)
  2. Peliaika 1 x 6-7 min./ ottelu. Kaikilla joukkueilla vähintään 7 ottelua. Pallo peliin erikoistilanteissa 4 sek. kuluessa.
  3. Maaleina pienmaalit noin 1 m x 1,5 m, (ei maalivahtia) pallo nro 3 tai 4. Puolustavan joukkueen koskeminen omaan maaliinsa on pelitilanteissa kielletty = maali! 
  4. Otteluvalvojina toimivat erotuomari- tai pelinohjaajakoulutuksen saaneet henkilöt. Sääntötulkinnoissa on käytössä kasvatuksellinen 'kivi-paperi-sakset' / sopimismenettely. Tämä tarkoittaa sitä, että otteluvalvoja puuttuu asiaan vain tarvittaessa.  Otteluvalvojalla on oikeus määrätä pelirangaistuksia ja pelin jatkuminen, jos se ei sopimalla onnistu.
  5. Ottelu aloitetaan keskialueelta ja aloittaja teikataan 'kivi-paperi-sakset' -menetelmällä. Maalin jälkeen peli aloitetaan omalta kenttäpuoliskolta (vastustaja on vetäytynyt omalleen). Sivurajaheiton sijasta on sivurajapotku (epäsuora). Päädystä yli mennyt pallo potkaistaan peliin kulmasta.
  6. Liukutaklaukset ja maassa pelaaminen on kielletty. Näistä seurauksena on vastustajan vapaapotku. 
  7. Muilta osin noudatetaan pelitilanteissa jalkapallosääntöjä ja korostetusti 'pihapelien' Fair Play -periaatetta!
  8. Joukkueet arvotaan pelikaavioon ja ne pelaavat ensimmäisen pelitunnin aikana tasoituskierrokset siten, voittaja 'nousee' seuraavalle kentälle (tasolle) ylöspäin ja hävinnyt 'putoaa' alaspäin kohti omaa tasoaan. Mikäli ottelu päättyy tasan, alempaa tullut joukkue voittaa. Osallistuvat joukkueet julkaistaan piirin nettisivulla ennen turnausta.
  9. Tasoituskierroksen jälkeen muodostetaan loppusarjaan tasolohkot tasoituskierrosten mukaan, joissa pelataan yksinkertaiset sarjat. Sijoitus loppusarjojen lohkoissa ratkaistaan normaalisäännöistä poiketen seuraavin perustein: 1. tehdyt maalit, 2. maaliero, 3. keskinäinen ottelu, 4. pisteet, 5. arpa HUOM. Leikkimaailmaikäisten turnauksissa joukkueita ei sijoiteta paremmuusjärjestykseen.

 

Yleistä:
▪ Muut säännöt 3 v 3 pelin yleisten sääntöjen mukaan.
▪ Joukkueilla yhtenäiset pelipaidat (tarvittaessa peliliivit järjestäjältä)
▪ Pelataan turnauskohtaisesti ulkona tai sisätiloissa
▪ Tapahtumissa buffet-myyntiä!