Turnaussäännöt ja ohjeet

IKÄLUOKAT >> SÄÄNNÖT >> TOIMINTAOHJEET >> KENTTÄLISTA >> EROTUOMARIT >>

IKÄLUOKAT
HUOM! Turnaus pelataan aina järjestämisvuotta seuraavan vuoden ikärajoilla!
Syksyllä 2018 pelataan siis vuoden 2019 ikärajoja noudattaen!

Ikäluokka          Ikäraja               Pelaajia             Peliaika             Maali                 Pallo                  Huom! Kortit
P15-pojat   1.1.2004 (1+10) 2*20 min norm. nro 5     V-K-P
P14-pojat   1.1.2005  (1+10) 2*20 min norm. nro 5     V-K-P
P13-pojat   1.1.2006 (1+7)   2*20 min 2 * 5 m nro 4   V-K-P
P12-pojat   1.1.2007 (1+7)     2*20 min 2 * 5 m    nro 4   V-K-P
P11-pojat 1.1.2008   (1+7) jokeri 2*20 min 2 * 5 m   nro 4 **) V-K-P
P10-pojat 1.1.2009 (1+7) jokeri 2*20 min 2 * 5 m nro 4 **) V-K-P
P9-pojat     1.1.2010 (1+4) jokeri 2*15 min 2 * 5 m nro 3 *) V
P8-pojat 1.1.2011 (1+4) jokeri 2*15 min 2 * 5 m nro 3 *) V
               
T15-harraste 1.1.2004 (1+7) 2*20 min 2 * 5 m nro 5   V-K-P
T13-tytöt   1.1.2006 (1+7)    2*20 min 2 * 5 m nro 4   V-K-P
T11-tytöt    1.1.2008 (1+7) jokeri 2*20 min 2 * 5 m nro 4 **) V
T9-tytöt 1.1.2010 (1+4) jokeri 2*20 min 2 * 5 m nro 3 *) V

Kaikissa ikäluokissa on edestakainen vaihto-oikeus! 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien ikäluokissa pelaajavaihto suoritetaan vain pallon ollessa poissa pelistä – nuoremmissa ikäluokissa vaihto tapahtuu ns. lentävänä.

Ottelukohtainen pelaajamäärä rajataan ikäluokittain Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjen mukaisesti!

*) = Paitsiosääntö EI OLE voimassa
**) = Paitsioaluesääntö

5v5- ja 8v8-peleissä maalipotku potkaistaan mistä tahansa rangaistusalueelta.
11v11-peleissä maalipotku annetaan maalialueen rajalta. Ellei rajaa ole piirretty tai se ei erotu, annetaan se kuvitellulta maalialueen rajalta (5,5 m maalista)

E11- ja sitä nuorempien otteluissa PPT (turnaustasolla) ja kaikissa muissakin ikäluokissa jokaisen turnauksessa mukana olevan on saatava peliaikaa.

JOKERI = 11-vuotiaiden ja sitä nuorempien ikäluokissa on käytössä ns. Jokeri-pelaajasääntö eli jos vastustaja johtaa ottelua viidellä (5) maalilla, on joukkueella oikeus ottaa kentälle yksi lisäpelaaja. Etu menetetään jos ero pienenee kahteen (2) maaliin

SÄÄNNÖT
Turnauksessa noudatetaan virallisia jalkapallosääntöjä sekä Suomen Palloliiton, Kaikki Pelaa – sääntöjä ja Kilpailumääräyksiä seuraavin täsmennyksin:

Alkusarjoissa voitosta saa kolme (3) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen. Ottelut alkusarjoissa ja sarjamuotoisissa sijoituspeleissä voivat päättyä myös tasan (jatkoaikaa ja/tai rangaistuspotkukilpailua ei sarjoissa suoriteta).
Sunnuntain YKSITTÄISISSÄ sijoitusotteluissa suoritetaan tasan päättyneen ottelun jälkeen välittömästi rangaistuspotkukilpailu (ensin 3/3, tarvittaessa 1/1 ratkaisuun saakka).

Sarjamuotoisina pelattavissa otteluissa sijoitus määräytyy SPL:n Kilpailumääräysten 7§:n 3-momentin mukaan:
- 1. Pisteet
- 2. Keskinäinen ottelu (-set ottelut)
- 2.1. keskinäisten ottelujen pisteet
- 2.2. keskinäisten ottelujen maaliero
- 2.3. keskinäisten ottelujen tehdyt maalit
- 3. Koko sarjan / lohkon maaliero
- 4. Koko sarjan / lohkon tehdyt maalit
- 5. Arpa

Vertailtaessa mahdollisia eri lohkoissa pelanneiden joukkueiden järjestystä, lasketaan ensin pisteet per pelattu ottelu, sen jälkeen maaliero per pelattu ottelu ja sitten tehdyt maalit per pelattu ottelu. Jos edellä mainitulla tavalla ei järjestystä voida määrittää, se arvotaan.

Sarjataulukoita ei laadita P8-, P9- eikä T9-sarjoissa.

Pelaaja saa osallistua turnaukseen saman viikonlopun aikana vain yhdessä joukkueessa, paitsi jos sarja on yksipäiväinen jolloin pelaaja voi pelata toisessa ikäluokassa toisena päivänä ja toisessa toisena. Pelaaja voi osallistua turnaukseen seuransa suostumuksella myös muun kuin oman rekisteriseuransa joukkueessa (=edustusoikeus). Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva pelaajalisenssi eli Suomen Palloliiton Peli- tai Korttelipassi ja järjestetty vakuutusturva.

Piirin pelaajille myöntämät todistettavasti voimassa olevat yli-ikäisyysluvat ovat voimassa turnauksessa. Yli-ikäisten peluuttamisessa ja turnausta varten myönnettävissä yli-ikäisyysluvissa noudatetaan Kaakkois-Suomen piirin yli-ikäisyys määräyksiä seuraavasti:
- Yli-ikäisten määrää joukkuetta kohti ei ole määritetty
- Kaikissa 5v5-otteluissa saa olla kerrallaan korkeintaan yksi ja 8v8 ja 11v11 otteluissa korkeintaan kaksi ao. luvan omaavaa yli-ikäistä pelaajaa yhtä aikaa kentällä
- Turnausta varten voi myös anoa erillistä yli-ikäisyys lupaa toimittamalla pelaajan nimen syntymäajan ja pallo-id:n piiritoimistoon osoitteeseen paavo.kurkaa(a)palloliitto.fi
- Tyttöjen ikäluokassa sallitaan ilman erillistä anomusta kahden (2) korkeintaan yhden vuoden yli-ikäisen pelaajan käyttö. Jos yli-ikäisiä on useampia kuin kaksi, tulee kaikista olla erillinen oman piirin tai turnausjärjestäjän antaman YI-lupa.

Järjestäjä merkitsee turnauksen YI-pelaajat TASOn pelaajaluettelossa YI-sarakkeen merkinnällä ja siksi kaikkien yli-ikäisten pelaajien nimi ja ID on toimitettava ennen turnausta järjestäjälle sähköpostitse paavo.kurkaa(a)palloliitto.fi

Yksittäiset tyttöpelaajat voivat pelata D13 ja sitä nuorempien ikäluokissa yhtä vuotta ikäänsä nuorempien poikien joukkueessa. Tällaisia pelaajia voi olla joukkueessa enintään kolme (3).

Varoitukset (keltainen kortti) ovat ottelukohtaisia, eikä niitä kirjata. Kentältä poisto kahdella varoituksella aiheuttaa automaattisesti yhden (1) ottelun pelikiellon. Kentältä poisto ns. suoralla punaisella aiheuttaa automaattisesti yhden (1) ottelun pelikiellon ellei jury langeta lisärangaistusta

Joukkueen on täytettävä joukkueen pelaajaluettelo ennen turnauksen alkua Taso järjestelmään. Kirjautuminen tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä saaduilla tunnuksilla osoitteessa: https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php. Pelaajaluetteloissa saa olla enintään 11v11-sarjoissa 22, 8v8-sarjoissa 16 ja 5v5-sarjoissa 10 nimeä eikä niitä voi turnauksen aikana täydentää. Mikäli halutaan käyttää enemmän pelaajia, tulee siihen saada lupa järjestäjältä ennen turnauksen alkua

Joukkueen tulee esiintyä yhtenäisessä peliasussa. Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat erotuomarin mielestä liian samankaltaiset, on vierasjoukkueeksi merkityn vaihdettava pelipaitaa tai käytettävä vastustajan asusta erottuvaa peliliiviä.

Kaikki ottelut tuomitaan yhdellä erotuomarilla/Pelin Ohjaajalla. D12- ja sitä vanhempien otteluissa toimii Palloliiton hyväksymä kortillinen erotuomari ja muissa sarjoissa/ikäluokissa erotuomari tai Pelin Ohjaaja.

Mahdollisesta vastalauseesta on ilmoitettava välittömästi ottelun päätyttyä erotuomarille ja kirjallinen vastalause on jätettävä Kisakanslian yhden (1) tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sen mukana on suoritettava 50 euron käsittelymaksu, joka palautetaan jos vastalause hyväksytään. Erotuomarin ottelun aikana tekemiä sääntötulkintoja tai kenttäolosuhteita koskevia vastalauseita ei oteta käsittelyyn.

Turnauksen jury: turnausvastaava, piirijohtaja Veijo Vainikka ja kaksi joukkueista arvottavaa edustajaa. Yhteyden juryyn saa turnauksen päivystyspuhelimen kautta. Juryn tätä turnausta koskevat päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa.

TOIMINTAOHJEET

KISAKANSLIA
Turnauksen kisakanslian toimii SPL Kaakkois-Suomen piirin toimistolla osoitteessa Kimpisenkatu 17 B 29, Lappeenranta. Kansliapäivystys on avoinna kaikkina turnauspäivinä aamuisin klo 8:00 - 10:00. Koko turnauksen ajan kansliapäivystys toimii numerossa 050 530 9763

MATERIAALIT
Joukkue saa omalta ottelukentältään kenttävastaavalta turnauksen käsiohjelmia sekä mm. oman Fair Play-palkintonsa sekä ohjeita ja mahdollisia tarkennuksia turnauskäytäntöihin.

KENTÄT
Kaikki turnausottelut pelataan jalkapallonurmella. Tarkemmin kenttien varustuksesta sivuston kohdasta "Kentät"

EROTUOMARIT / PELIN OHJAAJAT
Kaikki ottelut vihelletään yhdellä erotuomarilla / Pelin Ohjaajalla. D12- ja sitä vanhemmissa ikäluokissa toimivat erotuomarit ovat Palloliiton hyväksymiä kortillisia erotuomareita.
E11 ja sitä nuorempien otteluissa on erotuomari tai Pelin Ohjaaja

TULOSPALVELU
Turnaustulokset kokonaisuudessaan ovat nähtävinä reaaliajassa ohjelmat ja tulokset sivulla. Lisäksi kenttäyhteyshenkilöt ylläpitävät oman kenttänsä tulospalvelua

TURNAUKSEN PALKINNOT
E10- ja sitä vanhempien ikäluokkien tasolohkojen voittajajoukkueet palkitaan pokaalilla ja lohkon kolmen parhaan joukkueen pelaajat mitaleilla. Pelimuodosta riippuen mitaleita on varattu 14 (8v8) tai 18 (11v11) kappaletta per joukkue.
F9- ja F8-poikien joukkueiden kaikki pelaajat palkitaan osallistujamitalilla (10 kpl/joukkue)
Tarvittaessa lisämitaleita (ilman kaiverrusta) voi tiedustella kenttävastaavalta tai turnauspäivystyksestä.
Jokaisesta joukkueesta palkitaan lisäksi yksi joukkueen itsensä valitsema pelaaja "Fair Play – palkinnolla"

PALKINTOJEN JAKO
Palkittavien ikäluokkien pokaalit/mitalit luovutetaan aina ottelukentällä sen jälkeen kun tulokset on kirjattu ja mitalijoukkueiden loppusijoitukset ja/tai joukkueen oma sijoitus on järjestäjän toimesta vahvistettu kentällä palkintoja jakaville.

TURNAUSRUOKAILU
Ateriaruokailusta tarkemmin turnaussivujen "Ruokailu" -sivulta. Kaikilla kentillä toimii myyntipiste, joista saa virvokkeita ja pikkupurtavaa.

KÄSIOHJELMA
Turnauksesta julkaistaan käsiohjelma, joka sisältää turnaussäännöt, otteluohjelmat sekä kenttäluettelon ja ohjeistuksia. Joukkueet saavat omat käsiohjelmansa (2 kpl/joukkue) muun turnausmateriaalin mukana ja lisäkappaleita on rajoitetusti saatavissa ottelukentillä.

KENTTÄLISTA
Alla pelikentät eri ikäluokille/lohkoille. Kaikki kentät ovat jalkapallonurmipintaisia.

Kenttä Ikäluokka
osa 1  
Ikäluokka
osa 2
Pukuhuoneet WC-tilat Katuosoite
Lauritsala  P9 A ja B P14 B On On Kuntokatu, LPR
Amis  P8 A ja B P15 On On Valtakatu, LPR
Sammonlahti Tytöt P13 A ja B On On Pirkonlähteenkatu, LPR
Joutseno P10 A ja B P14A On *) On *) Ravitie, LPR
Joutseno koulukeskus (vara) (vara) (On) *) (On) *) Penttiläntie 4, LPR
Imatra/Karhumäki P11 A ja B P12 A ja B (On) (On) Kenttämiehenkuja, Imatra
Visma Areena (halli) (vara) (vara) (On) (On) Kaartinkatu 3, LPR

Pukuhuonetilojen merkkiselitykset tarkoittavat, että kenttäalueella tai sen välittömässä läheisyydestä löytyy vähintään tyydyttävät pukuhuonetilat kahdelle joukkueelle ja vesipiste
Joukkueiden käytettävissä ovat turnauksen aikana myös rajoitetusti Kimpisen Urheilukeskuksen pukuhuone- ja peseytymistiloja. Näistä saa tarkemmin tietoa Kisakansliasta.
*) Joutsenon kenttien pukuhuone- ja WC-tilat sijaitsevat läheisessä Urheilukeskuksessa.

EROTUOMARIT
Turnauksen otteluissa käytetään vain yhtä erotuomaria. D12- ja sitä vanhempien ikäluokkien tuomarit ovat Palloliiton hyväksymiä kortillisia erotuomareita. E11- ja sitä nuorempien otteluissa toimii pääsääntöisesti Pelin Ohjaajaa.