E-K Korttelijalkapallo

Otteluohjelmat 2019
 

OTTELUOHJELMAT TASO JÄRJESTELMÄN TULOSPALVELUSSA (MYÖS KENTÄT JA ALKAMISAJAT)

Pelipäivät joukkueittain ja pienten tapahtumien ohjelmat - (linkit päivitetään kun ohjelmat on tehty)

P11-10 kevät P11-P10 syksy
P9 kevät P9 syksy
P8 kevät P8 syksy
P7 kevät P7 syksy

Isojen tapahtumien ohjelmat - (linkit päivitetään kun ohjelmat on tehty)

  kevät         syksy      
P11-10       9.6. 29.6.     31.8.  
P9 5.5. 18.5. 30.5. 8.6. 29.6. 10.8. 18.8. 31.8. 7.9.
P8 5.5. 18.5. 30.5. 9.6. 29.6. 10.8. 18.8. 31.8. 7.9.
P7 5.5. 18.5. 30.5. 8.6.   10.8. 18.8 31.8. 7.9.

E-K Korttelijalkapallon säännöt >>

Ilmoittautuminen
Sarjaan ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 31.3.2019 TASO järjestelmässä. Ilmoittaminen on mahdollista vain seuran TASO pääkäyttäjän toimesta. Syyskierrokselle voi uutena joukkueena ilmoittautua viimeistään 15.6. Kevääksi ilmoittautuneet ovat automaattisesti mukana syksyn sarjoissa. Mikäli joukkue jää pois syksyn sarjasta tai haluaa vaihtaa tasoa, tulee siitä ilmoittaa piiriin viimeistään 15.6.
Ohjeet joukkueen ilmoittautumiseen löytyvät täältä >>
Ilmoittautuneet joukkueet >>

P8 ja P9 sarjoissa ilmoittautumisen yhteydessä valitaan joukkueen taso (1 = enemmän pelanneet, 2 = vähemmän pelanneet), otteluohjelmat pyritään rakentamaan niin että samalle tasolle ilmoittautuneet pelaavat mahdollisimman paljon keskenään. P11-10 ja P7 sarjoissa ei erillisiä tasoja ilmoiteta. Jos joukkueella on estepäiviä (esim. muita turnauksia) on niistä ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä TASO järjestelmässä, niin ne pyritään huomioimaan tapahtumia päätettäessä ja ohjelmia laadittaessa. Korttelisarjan ottelut pelataan aikavälillä 29.4. – 25.9. Ajanjaksolle 1.7. – 26.7. ei  asetella tapahtumia.

Otteluohjelmat
Kevätkierroksen otteluohjelmat julkaistaan huhtikuun loppuun mennessä ja syyskierroksen heinäkuun puolessa välissä. Osa tapahtumista pelataan isompina viikonloppuina pelattavina tapahtumina ja osa pienempinä pääasiassa arkena pelattavina tapahtumina. Isompien tapahtumien otteluohjelmat julkaistaan erillisinä ikäluokittain. Kullekin joukkueelle tulee kauden aikana 10-12 tapahtumaa.

Sarjat
- P11-10 (2008-09) 5v5
- P9 (2010) 5v5
- P8 (2011) 5v5
- P7 (2012) 5v5

Mikäli tyttöjoukkueita tulee riittävästi, voidaan heille järjestää oma sarja, mutta lähtökohtaisesti tytöt ovat mukana poikien sarjoissa jonne he myös ilmoittautuvat ja heille asetellaan ohjelmissa enemmän keskinäisiä otteluita. Poikien kanssa samaan sarjaan voi ilmoittautua tyttöjoukkue, jonka pelaajista vanhimmat ovat korkeintaan kaksi vuotta ao. sarjan ikäluokkaa vanhempia.

Isot tapahtumat (listaa päivitetään kun uusia tapahtumia tulee tietoon)
Kevätkierros (29.4. – 30.6.)
- Su 5.5. IPS P7-, P8- ja P9
- La 18.5. PEPO P7-, P8- ja P9
- To 30.5. (helatorstai) LAUTP P7-, P8- ja P9
- La - Su 8.-9.6. Kultsu P7-, P8- ja P9
- La 29.6. FC LaPa ,P11-10, P9, P8, P7

Syyskierros (27.7.-25.9.)
- La 10.8. LAUTP P7-, P8- ja P9
- Su 18.8. PEPO P7-, P8- ja P9
- La 31.8. FC LaPa ,P11-10, P9, P8, P7
- La 7.9. IPS P7-, P8- ja P9

Tapahtumärjestäjäksi ilmoittautuminen
Jos haluatte järjestää jossakin ikäluokassa korttelitapahtuman, jossa pystytään pelaamaan vähintään neljällä 5v5 kentällä samanaikaisesti, ilmoittakaa tiedot (järjestävä seura, yhteyshenkilö, ikäluokka, kenttä, kenttävuoro) kilpailupäällikölle sähköpostitse (paavo.kurkaa(a)palloliitto.fi) . Kevätkierroksen tapahtumista on ilmoitettava 15.2. mennessä ja syyskierroksen 15.6. mennessä. Lähtökohtaisesti ensimmäisenä tietyn päivän ilmoittanut saa tapahtuman ko. päivälle. Isompi tapahtuma voidaan järjestää joko viikolla tai viikonloppuna. Jos joukkueilla ei ole esteitä, on lähtökohtana että isoihin tapahtumiin asetellaan otteluita kaikille ko. ikäluokan joukkueille. Minimiaika yhden ikäluokan kenttävuorolle on 3,5h.

ETELÄ-KARJALAN KORTTELIJALKAPALLON SÄÄNNÖT JA OHJEET 2019

HUOM! Sääntöihin voidaan piirin päätöksellä ja/tai kaikkien seurojen suostumuksella tehdä muutoksia ennen sarjojen alkua.

IKÄRAJAT / SARJAT:
- P11-10 1.1.2008 tai sen jälkeen syntyneet pojat HUOM! Yhdistetty P11- ja P10- sarja
- P9 1.1.2010 tai sen jälkeen syntyneet pojat
- P8 1.1.2011 tai sen jälkeen syntyneet pojat
- P7 1.1.2012 tai sen jälkeen syntyneet pojat

Noudatetaan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa sääntöjä seuraavin täydennyksin
-Yksittäinen tyttöpelaaja saa pelata yhtä vuotta nuorempien poikien joukkueessa
- Pelkästään eri-ikäisistä tytöistä kootut joukkueet voivat osallistua 2 vuotta nuorempien sarjaan.

PELIAIKA:
- pienemmissä tapahtumissa, joissa 2 ottelua / joukkue 2 x 20 minuuttia tai isommissa tapahtumissa jos otteluita tulee 3-4 / joukkue 1 x 25.
- Tapahtumakohtaisesti voidaan päättää myös muusta peliajasta tai ottelumäärästä.

PELAAJAMÄÄRÄ:
- Pelaajamäärä on kaikissa sarjoissa 5v5 (1+4) pelaajaa.
- Vaihtopelaajien määrä on rajoittamaton. Ottelun maksimipelaajamäärä on kymmenen (10)

PELIPALLO:
- P7-, P8- ja P9-ikäluokassa käytetään 3 koon ja P11-10-ikäluokassa 4 koon palloa.
- Myös erityispallojen jotka ovat kokoa 5, mutta 3 tai 4 painoisia voi keskinäisellä sopimuksella käyttää.
- Suositellaan että pelataan kolmella pelipallolla, eli molempien maalien viereen sijoitetaan myös pallot ja maalien taakse nimetään henkilöt palloja hakemaan. Näin peliaikaa ei kulu maalivahdin hakiessa palloa.

KENTTÄ:
- Suosituskoko 40 m x 30 m

MAALIT:
- P11-10 sarjassa on käytettävä 2x5 m maaleja
- P9-, P8- ja P7 -sarjoissa ja kaikissa tyttöjen sarjoissa käytettävä 2x5m tai 2x3m maaleja.

PELAAJAVAIHDOT:
- Vaihdettaessa koko ”kentällinen”, suositellaan vaihto tehtäväksi pelikatkon aikana silloin kun omalla joukkueella on oikeus pelinjatkamiseen (maalipotku, vapaapotku tms.).
- Yksittäinen pelaajavaihto voidaan tehdä ns. lentävänä vaihtona pelin ollessa käynnissä.   
- Vaihdot on suoritettava aina keskirajan tuntumasta samalta puolen kenttää.
- Vaihtopenkkien välittömässä läheisyydessä (tekninen alue) ei saa olla muita kuin joukkueeseen kuuluvia ja esimerkiksi vanhemmat ja muut katsojat ohjataan seuraamaan ottelua toiselle puolelle kenttää.

PAITSIO:
- Paitsio- tai paitsioaluesääntö ei ole voimassa missään sarjassa.

KULMAPOTKU:
- Kulmapotku potkaistaan kentän kulmasta. Jos kenttä on leveämpi kuin suosituskoko, potkaistaan kulma suosituskoon mukaiselta etäisyydeltä.

RAJASYÖTTÖ/-KULJETUS
- P8- ja P7 -sarjoissa rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin.
- Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä.
- Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia. 
- Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta.
- Pelaaja voi syötön sijasta lähteä itse kuljettamaan.

MAALIPOTKU- JA HEITTO/VETÄYTYMINEN:
- 5v5 – pelimuodossa pelin voi avata mistä tahansa osasta rangaistusaluetta potkaisemalla maasta tai heittämällä.
- Pelissä olevan (esim. torjunnan jälkeen) pallon maalivahti saa potkaista käsistään

P7-ikäluokissa käytössä on myös puolustavan joukkueen vetäytyminen
- Kun pallo on ylittänyt päätyrajan hyökkääjäpelaajasta ja tilanteesta on tuomittu maalipotku tai –heitto puolustavan joukkueen on välittömästi vetäydyttävä puolirajan taakse omalle kenttäpuoliskolle (prässilinja)
- Maalipotku tai -heitto suoritetaan normaalisti mistä tahansa rangaistusalueelta potkaisemalla tai heittämällä
- Prässi on vapaa kun maalipotku tai -heitto on suoritettu
- Maalipotkun tai -heiton saa suorittaa myös ennen kuin kaikki puolustavan joukkueen pelaajat ovat ylittäneet puolirajan
- Vetäytyminen on pakollista vain maalipotku- tai -heittotilanteissa, esim. torjunnan jälkeisessä maalivahdin avauksessa sitä ei ole pakko tehdä.

MUURI:
- Joukkueen antaessa aloitus-, vapaa-, rangaistus-, kulma- tai maalipotkua on vastustajan oltava vähintään 5.5 m etäisyydellä pallosta.

MUITA SÄÄNTÖJÄ:
- Korttelijalkapallossa ohjataan oikeisiin suorituksiin eli mahdollisesti virheellisen suorituksen tehneelle selvitetään oikean suorituksen edellytykset (esim. suorittaa rajaheiton/-syötön) ja annetaan hänen uusia suorituksensa vähintään kerran. Samoin toimitaan esim. maalipotkujen ja vetäytymisen kanssa eli ohjataan pelaajat toimimaan säännön mukaan ja annetaan korjata virheellinen suoritus.

PELAAJALUETTELO:
- Pelaajaluettelo lisätään TASO järjestelmään ennen ensimmäistä ottelua ja sitä voi päivittää kauden aikana. Näin mm. joukkueen pelipassikontrolli helpottuu. Ottelupöytäkirjaa ei tarvitse ottelukohtaisesti täyttää, mutta ottelukohtaisten kokoonpanojen käyttö on suositeltavaa joukkueen omaa ottelutilastointia varten.
- Otteluohjelmat julkaistaan TASO järjestelmässä ja joukkueet ovat velvollisia ilmoittamaan ottelutiedot (kenttä ja alkamisajat). Tietojen täytöstä ohjeistetaan otteluohjelmien julkaisun yhteydessä.

OTTELUILMOITUKSET:
- Kotijoukkueen (tapahtuman järjestäjäjoukkue) ei tarvitse tehdä erillistä otteluilmoitusta muille joukkueille, mikäli ottelupaikka ja alkamisaika on ilmoitettu ohjeiden mukaisesti piiritoimistoon ja on julkaistuna väh. 7 vrk ennen tapahtumaa
- Mikäli julkaistuihin tietoihin tulee muutoksia, on järjestäjäjoukkue velvollinen informoimaan piiriä ja osallistuvia joukkueita sähköpostitse.
- Joukkueiden tulee myös lisätä TASO järjestelmään peliasujensa värit, jotta muut joukkueet pystyvät varautumaan mahdollisilla vara-asuilla (liiveillä).
- Järjestäjä on myös velvollinen ilmoittamaan vierasjoukkueelle mahdollisista huomioitavista käytännön järjestelyistä esim. pukukoppi tms. järjestelyissä.

TULOKSET
- Ottelutuloksia ei kerätä.

OTTELUSIIRROT:
- Mikäli joukkue haluaa siirtää ottelutapahtuman, tulee sen sopia siirrosta kaikkien ko. tapahtumaan osallistuvien joukkueiden kesken.
- Muutoksia ohjelmiin voi tehdä koko kauden ajan. Muutokset on kuitenkin tehtävä vähintään 14 vrk. ennen uutta pelipäivää ja/tai ohjelmassa olevaa peliajankohtaa.
- Kun muutoksista on sovittu muiden joukkueiden kanssa, on ne ilmoitettava piiritoimistoon kilpailupäällikölle ottelusiirtolomakkeella. >> https://www.palloliitto.fi/ottelusiirtolomake

LUOVUTUKSET:
- Mikäli joukkue luovuttaa osallistumisensa johonkin tapahtumaan, peritään siltä 200 euron luovutusmaksu. Mikäli joukkue luovuttaa toisen kerran pelikauden aikana, suljetaan se sarjasta.

PELINOHJAAJA:
- Kotijoukkue järjestää otteluun Pelinohjaajan (erotuomarin), joka ei mielellään saa olla ko. joukkueen toimintaan osallistuva henkilö ja jolla on riittävä sääntötuntemus
- Otteluissa on käytettävä mahdollisuuksien mukaan koulutettuja pelinohjaajia tai erotuomareita.
- Pelinohjaaja/Erotuomari voi laskuttaa tehtävästä max 10 euroa + matkakulut. Enintään 20 euron yksittäisestä satunnaisesta suorituksesta ei tarvitse pidättää ennakonpidätystä, mutta kaikki palkkiot ovat saajalleen veronalaista tuloa ja ne on ilmoitettava verottajalle lopullisessa verotuksessa.

PELIPASSIT JA VAKUUTUKSET:
- Jokaisella pelaajalla tulee olla pelikauden 2018 voimassa oleva Palloliiton Kortteli- tai Pelipassi sekä vakuutusturva, joka on joko erillinen tai peli-/korttelipassin yhteydessä hankittu
- Korttelisarjaan osallistuvan joukkueen yksittäinen pelaaja voi halutessaan osallistua seurajoukkueen piirisarjaotteluihin edellyttäen, että hänen pelipassi- ja vakuutusturvansa oikeuttaa viralliseen kilpailutoimintaan (=Pelipassi).

YLI-IKÄISYYSLUVAT:
- Vuotta vanhempi pelaaja voidaan ilmoittaa yli-ikäiseksi piirin YI -sääntöjen mukaisesti. Säännöt ja anomuslomake löytyvät täältä >> ja ilmoituslomake täältä >>
- YI -lupien määrää joukkuetta kohden ei ole rajoitettu ja ilmoitetut pelaajat saavat pelata kaikissa seuran ko. ikäluokan joukkueissa, mutta 5v5 pelimuodossa saa kentällä olla vain yksi (1) yli-ikäinen pelaaja/joukkue.

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry:
- kilpailupäällikkö Paavo Kurkaa, 040 732 4815, paavo.kurkaa(at)palloliitto.fi